SKUESPILLERPAR: Jerry Stiller og Anne Meara var gift i 61 år. Her er de på «Kongen av Queens»-settet.
SKUESPILLERPAR: Jerry Stiller og Anne Meara var gift i 61 år. Her er de på «Kongen av Queens»-settet. Foto:Stefano Paltera,Ap

Skuespiller Anne Meara er død

Hylles av stjernene

TV

Skuespilleren og komikeren, og mor til Ben Stiller, døde 85 år gammel.

Publisert: Oppdatert: 25.05.15 09:16

Meara har spilt i en rekke serier og filmer. Hun var gift med skuespiller Jerry Stiller, og sammen har de barna Ben Stiller og Amy Stiller, som også er skuespillere.

I en uttalelse til AP bekrefter familien Stiller at Meara døde lørdag.

– De to var gift i 61 år og jobbet sammen nesten like lenge, heter det i uttalelsen.

– Annes minne lever videre i hjertene til datteren Amy, sønnen Ben, hennes barnebarn, hennes utvidede familie og venner, og de millionene av menneskene hun underholdt som skuespiller, manusforfatter og komiker.
Anne Meara og Jerry Stiller opptrådte sammen på «The Ed Sullivan Show» og andre programmer på 60-tallet. Hun er kjent for roller i TV-seriene «Sex og Singelliv», der hun spilte Mirandas svigermor, og ni episoder av «Kongen av Queens». I sistnevnte spilte hun mot mannen Jerry Stiller.

Hun jobbet også flere ganger med sønnen Ben. Meara hadde blant annet små roller i «Zoolander», som han skrev, regisserte, produserte og spilte hovedrollen i, og «Natt på museet», der han spilte hovedrollen.

Les også:Ben Stiller om møtet med Mette-Marit

Kjendisene kondolerer

Etter at dødsfallet ble kjent, har en rekke kjente filmfolk uttrykt sin sorg og støtte på sosiale medier.

Komikerkollega Steve Martin hedrer Meara på Twitter, og skriver:

– Stiller og Meara har utgjort en fornøyelig tilstedeværelse i komedie-miljøet hele livet mitt. Nå er Anne Meara gått bort, og jeg hyller henne.

Stiller and Meara have been a wonderful presence in comedy my whole life. Now Anne Meara is gone, and I salute her.

Komiker John Lithgow, kjent fra blant annet TV-seriene «3rd Rock From The Sun», «How I Met Your Mother» og «Dexter», tvitret:

– Tapet av høyt elskede #AnneMeara er så trist. Kondolerer til Jerry og @RedHourBen.

Skuespiller Kirstie Alley, kjent fra «Se han snakker»-filmene og «Cheers» tvitret også til Ben Stiller:

– Trist å høre nyheten om at din mor har gått bort... I årevis ga hun oss glede. Tenker på deg og familien med kjærlighet.

Produsent, regissør og manusforfatter Kevin Smith («Clerks», «Den enestående Will Hunting», «Dogma»), skriver:

– Så trist å høre om moren din. Jeg møtte henne bare én gang (på et Carlin-arrangement). Hun var 80 og fremdeles hysterisk morsom. Og stolt av deg.

Skuespiller Sarah Michelle Gellar jobbet med Meara på såpeserien «All My Children», og sier hun alltid kjente hun var i nærheten av et stort talent når Meara var i nærheten.

Her kan du lese mer om