Otto Jespersen med same-«Hver gang vi møtes»

Komikerne Otto Jespersen, Henriette Steenstrup og John Brungot tolker hverandres joiker i sameversjonen av «Hver gang vi møtes» i kveldens «Nårje»-premiere.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I kveld er komikerne tilbake med sesong to av sketsje-programmet «Nårje» på TV 2 som i fjor fikk skryt og terningkast 4 i VG.

Lei alt føleriet

I den nye sesongen tuller de med «Hver gang vi møtes» og deltatroppen, Henriette spiller en utagerende alenemor - og Otto spiller en NAV-ansatt som vil lære somaliere å bli ekte norske pirater.

VGTV: Se Henriette, John og Otto i sameversjonen av «Hver gang vi møtes»

Selv har han sett en del på «Hver gang vi møtes», men ble ganske fort lei av alt «føleriet».

- Det er ikke et brennende ønske om å fike opp den programserien en gang for alle, men det har jo blitt litt mye den typen føleri på TV - der kjente mennesker skal gråte en skvett i løpet av kvelden. De er jo i gang med en ny greie nå, «Stjernene på slottet», så sentimental tåre-TV er tydeligvis et satsningsområde. Da tillater vi oss å tulle litt med det.

SAMENE: Hver gang vi møtes oversettes til samisk i humorprogrammet Nårje. Otto Jespersen (t.v) sammen med Henriette Steensrup og John Brungot. Foto: TV 2


-På bekostning av samene, kanskje?

- Tja, et sted i serien sier jeg som same at samisk musikk er nesten like bra som ordentlig musikk. Jeg har vel en slags idé om at det er et lite mindreverdighetskompleks ute og går blant minoritetsgrupper i Norge sånn generelt, sier Jespersen - som mener at det ikke er noen grenser for hvor langt man kan dra dette «Hver gang vi møtes»-konseptet.

- Man kan jo nesten lage «Hver gang vi møtes» med hva som helst. Frisører neste, kanskje, sier Otto.

Ottos baby

«Nårje» er blitt litt Otto Jespersens baby.

- Ja, det er blitt det. Det var vel mitt initiativ - i alle fall at det fikk den formen. At rammen er en statlig finanisert svensk opplysningsfilm rettet mot svensker som jobber i Norge. Det føles litt eksklusivt bare å få lov til å lage innslag. Det er jo det som er gøy å gjøre. Jeg tror også det er gøy for seerne å se karakterer, humor, satiré og ironi - servert på en lekker måte, sier Otto.

Vil ikke jobbe alene

Han er veldig fornøyd med sine kolleger Henriette Steenstrup og John Brungot.

- De er flinke og inspirerende skuespillere. Og for meg er det slutt på å jobbe alene. Jeg må ha med meg bra folk som løfter meg opp og frem, sier Otto.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder