Se de aller første bildene fra «Marco Polo»: Her er Rønning & Sandbergs orientalske eventyr!

Her og nå slippes de aller første bildene fra den norske regissørduoen Joachim Rønning og Espen Sandbergs gigantserie «Marco Polo».

  • Jon Selås
  • Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Serien er laget eksklusivt for streamingtjenesten Netflix, hvor den har premiere på alle tilgjengelige markeder 12. desember. «Max Manus»-regissørene har selv regissert de to første episodene og de er med som utøvende produsenter på resten av serien - forøvrig sammen med hele serien opphavsmann, John Fusco («Forbidden Kingdom», «Young Guns», «Hidalgo» og den legendariske produsenten Harvey Weinstein (blant mye annet: «Pulp Fiction», «Gangs of New York» og «Shakespeare in Love»). Det er andre gang duoen samarbeider med Weinstein, ettersom han hadde rettighetene til Oscar-nominerte «Kon Tiki» i USA.

Espen Sandberg (t.v.) og Joachim Rønning ved eksklusive Four Seasons Hotel i Beverly Hills i forbindelse med Oscar-nominasjonen av «Kon-Tiki». Foto:Andreas Ihlebæk,VG

«Marco Polo» er basert på kanskje verdens mest kjente reiseskildring. Den venetianske handelsreisende og oppdageren reiste i 1271 fra Venezia som 17-åring og returnerte i 1295. 17 av disse årene tilbrakte han i Kina, og etter hjemkomsten skrev han om sine eventyrlige opplevelser, blant annet fra den store keiser Kublai Khans hoff.

Det er en historie om krig og grådighet, svik, sex-intriger og brutal rivalisering, skal vi tro pressemateriellet for serien, som er den aller største Netflix noen gang har gjort, i kjølvannet av serier som «House of Cards» og «Orange Is the New Black».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder