HOLDT IKKE: Det holdt akkurat ikke for Alina Vassnes å rekke finaleuka på «Farmen». I kveld tapte hun tvekampen og røk ut av serien. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Alina ute av «Farmen» rett før finaleuken: – Skikkelig surt

I sesongens siste tvekamp var det duket for jentekamp på «Farmen», og i kveld traff ikke øksen godt nok for Alina Vassnes (24).

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter en uke med mye sabotasje, som førte til vanskeligheter med å gjennomføre ukeoppdraget – var det tid for tvekamp på «Farmen».

Magnhild Vik (42) ble av storbonde Finn Olav Odde (56) valgt som førstekjempe, og Vik ville i kamp mot Alina.

– Jeg valgte Alina fordi at hun har to kniver, og det gjør at jeg ikke vil møte henne i finalen, sier Vik til VG.

24-åringen forstår at Vik valgte henne til andrekjempe.

– Jeg synes egentlig det er greit at hun valgte meg. Hun måtte velge noen, og så endte hun nok på meg fordi jeg har to kniver.

LES OGSÅ: «Farmen»-Hilde har tatt imot rundt 1000 barn

Øksekast på menyen

Alina Vassnes synes det er surt at «Farmen»-oppholdet tok slutt i kveld. Ikke bare fikk hun god kontakt med sin egen søster igjen, men hun fikk også en ny bestevenninne på gården, Charlotte Thøgersen.

LES OGSÅ:«Farmen»-Charlotte sminket seg for å skjule ansiktet (krever innlogging)!

Når Alina skulle velge hvilken gren det skulle konkurreres i, valgte hun den hun selv tror hun er best i – nemlig øksekast.

– Det var det jeg tenkte jeg kunne ta henne i. Hun er uten tvil den sterkeste damen her inne, men jeg hadde øvd en del på det, så jeg håpet og trodde at det skulle holde.

Slik gikk det imidlertid ikke. Nervøsiteten tok over – og hun måtte se seg slått.

– Jeg var så klar for kamp. Men da jeg kom på tinget, og tenkte at «nå er det vinn eller forsvinn», så ble jeg utrolig nervøs. Jeg ble så nervøs at jeg ikke husker at jeg kastet de tre siste kastene.

ØKSE-EXIT: Magnhild Vik (til venstre) har beseiret begge søstrene Vassnes i tvekamp og øksekast i «Farmen». I kveld var det Alinas tur til å ryke. Foto: TV2,

Mens Vassnes var nervøs under kampen, var Vik mer nervøs før selve tvekampen.

– Jeg var ganske nervøs ja. Jeg visste at de hadde øvd mye, så jeg var spent på hvordan det skulle gå, sier Vik.

– Hvordan var det å ryke ut rett før finaleuken?

– Helt jævlig. Det er skikkelig drit, for jeg hadde så lyst til å være med. Jeg fortjente det like mye som alle de andre. Og så er det skikkelig surt bare å forsvinne. Jeg fikk ikke velge storbonde en gang, jeg måtte bare forlate gården, forteller Alina.

LES OGSÅ: «Farmen»-Stine om sviket: – Man kan virkelig ikke stole på noen

Søstrene ble venner

Det var en irritert Vassnes som etter hvert innså at hun var ute av konkurransen.

– Jeg var veldig forbanna etterpå. Det var skikkelig irriterende. Så sa Gaute: «Stå her, tenk over hva som skjedd og så lar du det bli her på gården. Du kan ikke gå rundt og dvele på dette». Så det gjorde jeg, sier hun.

Alt i alt er hun fornøyd med deltagelsen, og hun angrer ikke på at hun var med.

– Jeg har fått mye ut av å være med på «Farmen». Jeg og Malin har fått god kontakt igjen, og det hele har bare vært et eventyr.

VG har tidligere skrevet om søsteren Malin Vassnes (21) som led samme skjebne som storesøsteren.

– Vi gikk inn som søstre, men ut som venner, sa Malin til VG tidligere i høst.

Tidligere i sesongen har Bjørn Egil Mogenstad, Daniel Godø, Sol Maja Otterstad, Magnus Melkeraaen, Malin Vassnes, Frank Tore Aniksdal, Reidar André Grøset og Ørjan Hult måtte forlate «Farmen».

Deltagerne som nå er klare for finaleuken på «Farmen» er: Magnhild Vik, Finn Olav Odde, Olav Harald Ulstein, Charlotte Thøgersen, Stine Sørum og Hilde Ostad.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder