TIL TV 2: Alex Rosén og Vibeke Klemetsen blir nye programledere for «Nabolaget», den nye storsatsingen til TV 2 og Norsk Tipping. Foto: Fredrik Solstad/VG

Vibeke og Alex blir sjefer i «Nabolaget»

Alex Rosén og Vibeke Klemetsen blir nye programleder for TV 2s nye storsatsing «Nabolaget» som skal gå hver eneste fredag årets rundt fra begynnelsen av april.

Han blir den elleville gutten med gullbuksene som reiser rundt og deler ut store pengepremierer, mens Vibeke skal være programleder for «feelgood»-delen hvor hun reiser land og strand rundt og møter ildsjeler og hverdagshelter som fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

Forskjellige roller

- Vi kommer til å ha veldig forskjellige roller og min oppgave blir nok også å være det beroligende elementet, sier Vibeke Klemetsen til VG.

- Jeg gleder meg veldig. For en jobb jeg har fått, skyter Alex inn.

Det er litt av jobb de begge har fått. Mens andre programserier i hvert fall er begrenset av sesonger, skal «Nabolaget» gå året rundt.

Det er et nytt spill fra Norsk Tipping hvor naboen vinner hvis du vinner og du vinner hvis naboen vinner, som er utgangspunktet for serien.

Historier fra lokalsamfunnet

- Lottodelen, som jeg har ansvaret for, kommer inn på slutten av programmet, fortsetter Alex.

- Mens jeg skal lede den delen av programmet hvor vi forteller gode historier fra entusiastiske lokalsamfunn, sier Vibeke Klemetsen.

Hun har inntil nylig vært programleder for «Extra-trekningen» på NRK, så hun er ikke ukjent med denne typen programmer hvor spillet er en stor eller liten del av programmet.

Vant «MasterChef»

- Men det har vært studioproduksjoner. For meg er dette et veldig spennende prosjekt, vi skal reise land og strand rundt og finne fine nabolag og fine folk, og kanskje inspirere seerne til å gjøre noe i sine egne nabolag. Det gleder jeg meg til, sier Vibeke som også vant kokkekonkurransen «Master Chef» på TV3 ifjor høst.

- Fått sparken ti ganger

Alex Rosén er kjent fra mange plattformer. Som ellevill reporter og programleder i NRK, dommer i Norske Talenter, stand-up komiker og foredragsholder.

- I NRK har jeg sikkert fått sparken ti ganger, nå gleder jeg meg til å komme tilbake til TV 2. her har jeg ikke en gang fått sparken før, sier Alex.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder