TROFAST «GLAMOUR»-FAN: Ragnhild Storbakken i sofakroken der hun får med seg alle episodene av «Glamour». Skuespiller Katherine Kelly Lang (bildet innfelt) er Ragnhilds desiderte favoritt. Foto: Martina H. Johansen og TVNorge

Norske Ragnhild frykter «Glamour»-slutt

(VG Nett) Ragnhild Storbakken (46) fra Drøbak er trolig blant Norges ivrigste «Glamour»-fans.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL
The Bold and the Beautiful

46-åringen har fulgt med på den amerikanske såpeserien «Glamour (The Bold and The Beautiful)» nesten helt fra den dukket opp på norske TV-skjermer for 23 år siden.

Les også: «Glamour»-Brooke til VG Nett: - Derfor svermer vi ikke priva t

- Jeg har hatt et par opphold i TV-tittingen underveis, men nå følger jeg med tett, forsikrer Ragnhild, som i likhet med mange andre startet å se såpe-TV da hun var småbarnsmor og hadde lange dager hjemme.

- Da gutten min sov, drømte jeg meg litt bort og fikk andre ting å tenke på. Det handler rett og slett om en liten flukt fra hverdagen, og det er jo deilig iblant, ler Ragnhild, som bor i Oslo, men kommer fra Drøbak.

Brooke er favoritt

Hun setter stor pris på den trofaste kjernen skuespillere i «Glamour».

- Det er artig å se at skuespillerne eldes i takt med oss TV-seere, sier Ragnhild, som har Brooke (spilt av Katherine Kelly Lang (49)), som sin desiderte favoritt i serien. Ragnhild er heller ikke ulik sitt store idol av utseende.

- Ja, det har hendt at jeg har fått høre at jeg ligner henne, og det er morsomt. Jeg liker å se tilbakeblikk i serien og bli minnet på at jeg selv var på samme alder da det ble vist, og at jeg også den gangen satt og så på, innrømmer Ragnhild og legger til.

- Brooke kan aldri slutte i serien. Da er den ødelagt.

Ragnhild har i alle år vært fascinert av den turbulente kjærlighetshistorien mellom Brooke og Ridge (sistnevnte spilt av Ronn Moss (59)).

- Det har vært så romantisk helt fra første stund, og hver gang andre kvinner i serien har lagt sin elsk på Ridge, så har det vært helt feil for meg, ler Ragnhild.

Les stort intervju med «Glamour»-stjernene «Eric» og «Stephanie» på VG Nett søndag. Intervju med Ronn «Ridge» Moss kommer senere.

- Dypt bekymret

Ragnhild innrømmer at det er et aldri så lite mareritt å tenke på at serien kan ta slutt, eller at TVNorge skal slutte å sende den.

- Jeg har vært dypt bekymret for det. Jeg pleier å fleipe med at hvis TVNorge slutter å sende «Glamour», så flytter jeg til USA! Det hadde blitt stor fortvilelse hvis serien ble nedlagt. Serien må fortsette, og skuespillerne må bli gamle sammen med oss. Dette skal jeg se i mange år fremover! fastslår Ragnhild.

- Man blir jo glad i disse skikkelsene. Selv om man ikke kjenner dem, så føles det litt sånn. Man har ledd og grått sammen med dem i mange år. På den måten får man et sterkt forhold til dem, forklarer Ragnhild.

Får opptak av venninne

Ragnhild presiserer imidlertid at hun ikke sitter hjemme og glor på såpe-TV mens andre er på jobb.

- Sånn er det ikke. Jeg får en god venninne av meg til å ta opp episodene, så får jeg 5-10 episoder i slengen. Da er det bare å trykke på play. Fordelen med å følge serien på den måten, er at jeg kan stoppe når det trengs. Jeg kan ta telefonen når den ringer og svare barna når de snakker til meg. Og så kan jeg spole over reklamen, sier en munter Ragnhild - som til daglig jobber med økonomi i mobilbransjen.

GLAMOUR-STJERNENE: John McCook, Susan Flannery, Katherine Kelly Lang og Ronn Moss. Foto: TVNorge

- Jeg bor sammen med bare gutter, og de har samme forhold til fotball som jeg har til «Glamour». Det hender de ler litt av meg, men dette er min greie. «Glamour» er jo en typisk jenteserie, forklarer Ragnhild.

- Lærerikt

Hun bryr seg ikke om at enkelte hevder at såpeserier er trege og byr på liten utvikling.

- Forskjellen på «Glamour» og en actionserie, er nettopp at «Glamour» går tregt. I action-genren skjer alt på halvannen time, så er det over. Men livene våre går også sakte. Derfor lever man seg inn i «Glamour» på den måten man gjør, mener Ragnhild, som også berømmer serien for å ta opp samfunnsaktuelle temaer.

- Skal fortsette

TVNorge beroliger «Glamour»-fansen med at de ikke har planer om å slutte å sende.

- Slik det ser ut nå, kommer vi til å fortsette å sende «Glamour» en god stund fremover, men jeg kan ikke garantere at det ikke blir tatt av en eller annen gang i fremtiden, sier pressesjef i TVNorge, Ingerid Medhus, til VG Nett.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder