BÆSTEVÆNNA: Astri Smeplass får ofte besøk av «bæstevænn» Celine Helgemo på hybelen på Evjen i Orkdal. Foto: ØYVIND NORDAHL NÆSS

Idol-Astrids bestevenn er MGP jr-kjendis!

ORKDAL (VG) Astrid Smeplass (16) fulgte Celine Helgemo (17) til topps i Melodi Grand Prix jr. i 2007. Nå er det bestevenninnens tur til å følge Astrid i «Idol».

Tor-Hartvig Bondø
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Du husker garantert Celine Helgemo fra MGP jr og låten «Bæstevænna». Gjett hvem hun sang om!

De to trønderne har kjent hverandre siden de var små.

- Jeg er ikke lettrørt, men jeg griner når jeg hører Astrid synge fra «Idol»-scenen, forteller Helgemo.

Det nære vennskapet med Smeplass inspirerte henne til å skrive vinnersangen i MGP jr. «Bæstevænna».

Savnet venninnen

De to har holdt sammen siden de stabbet rundt i bleier hjemme på Berkåk. Men så flyttet Celine med foreldrene til Orkdal.

- En dag jeg kjente savnet etter Astrid bli stort, satte jeg meg ned og skrev sangen. Har jeg en lei dag, bruker jeg ofte å få det ut gjennom musikk, sier Celine.

MGP JR.: Dette var et bilde som var tatt til sangen «Bæstevænna». Sangen skrev jeg da jeg savnet Astrid fryktelig en dag, sier Celine. Foto: PRIVAT


VG treffer de to venninnene på Astrids Smeplass hybel på Evjen i Orkdal. På tekjøkkenet tørker dagens oppvask, en jobb Astrid aldri ser fram til. Men en duett med Celine på hybelsengen er hun mer enn gjerne med på.

- Da vi var små sang vi sammen hele tiden. På barnehagen, skolen på gamlehjem, ja det er vel ikke en institusjon i Rennebu der vi ikke har sunget sammen. I dag er det sjelden at vi opptrer sammen, sier Astrid.

Var med på «Idol»

Begge er elever på Follo videregående skole. Celine på musikklinjen, og Astrid på idrettslinjen, hvor fotball er favoritten. Hun har akkurat meldt overgang til Orkla, klubben der Nils Arne Eggen trener A-laget.

Etter at Astrid flyttet etter til Orkdal, får de mer tid sammen og etter skoletid. Celine ville følge Astrid hele veien gjennom «Idol». Også da hun skulle på audition i Trondheim for flere måneder siden.

- Jeg kastet meg på bussen klokken syv om morgenen og Celine skulle kom litt senere. Vi regnet med at det ble en del venting før jeg skulle synge. Men så var det jeg som først skulle prøve. Da Celine kom, hadde jeg allerede sikret meg «gullbilletten». Resten har vært fantastisk artig, sier Astrid..

- Jeg har vært med på alle turer til Oslo, men forrige helg var jeg opptatt med synging selv, så da gikk det ikke. Men Astrid kom, og da er jeg i salen igjen, sier Celine.

I programmene fram til nå har Astrid fått «Idol»-dommerne til å smile bredt og nikke anerkjennende til sine egne versjoner av kjente sanger.

- Jeg har vel fått ekstra mange gode tilbakemeldinger på «Jolene». Jeg er jo ikke noen country-sanger, så jeg følte jeg måtte gjøre den på min måte. Og på Facebook-siden hennes strømmet det på med skryt.

Vil satse

GIKK VIDERE: Astrid Smeplass (16) gikk rett videre fra forrige finalerunde av «Idol». Foto: HELGE MIKALSEN

Nå har hun sendt inn forslag til fire nye sanger hun ønsker seg i neste program.

- Skriver du sanger selv?

- Jeg har skrevet noen, men jeg har foretrukket å gjøre min versjon av andres til nå, sier hun.

Men hun utelukker ikke at det kan endre seg. For Idol har allerede gitt henne mersmak på musikklivet. Hun har bestemt seg og vil gjøre som bestevenninnen og satse på musikk.

På veien får hun råd fra kjæresten Sturla Fagerli Larsen (18) som har deltatt i både «X Factor» og «Idol».

Gode råd fra en kjæreste er ikke noe som er Celine forunt.

- Jeg er singel, sier hun og smiler bredt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder