GA IDOL-JURYEN HAKESLIPP: Dommer Anders Bagge gratulerer Deraan Areb (22) som TV-seerne i går fikk se videre i svenske Idol. Foto: Faksimile, YouTube

Synsskadd (22) rørte Idol-juryen til tårer

(VG Nett) «Oj, oj, oj», lød det fra den nesten målløse svenske Idol-juryen etter at svensk-irakiske Deraan hadde sunget på audition.

Artikkelen er over 11 år gammel

Allerede fra Deraan Arebs første tone fikk juryen nærmest hakeslipp. TV-seerne fikk i går se dommerne sitte med oppsperrede øyne mens de lot 22-åringen fremføre hele første vers og refreng av balladen «Get here».

Blunket bort tårer

- Jeg holdt nesten på å begynne å gråte, sa dommer Andreas Carlsson etter at Deraan hadde sunget. Også dommer Anders Bagge blunket bort tårene.

I dag figurerer Deraan i de støsrte svenske avisene. TV-innslaget ligger allerede ute på videonettsiden YouTube (VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider).

- Oj, hvilken lidenskap! sa en overveldet Bagge om svensk-irakerens fremføring.

Skadd i mineulykke

Det var nesten like mye Deraans vesen som smeltet den vanligvis så strenge juryen.

- En mer lidenskapelig sanger og et herligere menneske har jeg ikke truffet på lenge, sa Bagge til den lykkelige 22-åringen som ble sterkt synsskadd i en mineulykke i hjemlandet Irak som niåring.

Fått høre stygge ting

- Det var vanskelig i begynnelsen, men livet er som en skole. Man får en del lekser, uttalte Deraan som ser på Idol-deltagelsen som en seier etter at han har møtt stor motbør tidligere.

- Mennesker har alltid sagt stygge ting om meg, og det motiverte meg til å stille opp, løde det fra Idol-deltageren som også høstet ros fra dommer Laila Bagge.

- Jeg håper han fortsetter å være det herlige mennesket som imponerer oss, sa Idol-dommeren.

- Tusen, tusen takk, sa Deraan som før han sang for juryen uttalte til TV4 at «ingenting er umulig». - Man har jo kjærlighet til livet, sa Deraan til TV-produsentene før han skulle i ilden.

Deraan er ikke den eneste som har rørt juryen i ekstra stor grad. I forrige uke var det 16 år gamle Anna som trollbandt dommerne og etterpå ble sammenlignet med Celine Dion.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder