MAMMA REISER: Nina Øie (37) forlater mann Hansk Oskar Devik (39) og barna Anette (14), Ola (12), Sander (5) og Jonas (2) i juni. Foto: Geir Otto Johansen
MAMMA REISER: Nina Øie (37) forlater mann Hansk Oskar Devik (39) og barna Anette (14), Ola (12), Sander (5) og Jonas (2) i juni. Foto: Geir Otto Johansen

Damene reiser fra bygda igjen

TV

Sjekk hvilken bygd som skal tømmes i neste sesong av «Da damene dro».

Publisert:

Det er nemlig den lille fjellbygda Røyrvik i Nord-Trøndelag som om ikke lenge skal tømmes for kvinner når mennene skal stelle hjemme.

Varaordfører og bonde Hans Oskar Devik, er en av familiefedrene som skal få føle hvordan det er å stelle alene hjemme, mens kona forlater han og fire barn for å kose seg i ved Middelhavet.

- Det blir første gangen at jeg blir mer enn to dager borte fra ungene, sier Nina Øie (37), en mødrene som har meldt seg til TV-serien.

Spent

I åtte programmet skal vi se hvordan livet i fjellbygda arter seg, når femti av damene i kommunene reiser. Og både i familiene og Røyrvik kommune er dette et betydelig inngrep. Reisefølge utgjør ti prosent av kommunens 499 innbyggere.

- Jeg er spent på om vi klarer å holde barnehagen åpen jeg. Den blir det behov for, sier Hans Oskar.

Han innrømmer at det må en del fintenkning til før alle brikkene skal falle på plass uten mamma Nina til stede.

I fjøset står kyrne som må melkes kveld og morgen, unge skal til skole og barnehage (om den er åpen), Anette (14) skal på både fotballtrening og kamp. Og i en fjellbygd som Røyrvik er over fem mil kjøring til treningsbanen, og 12 mil kjøring til «hjemmebanen».

- Klarer Hans Oskar å holde kontroll inne i huset også?

Entusiasme

- Det blir spennende å se. Ganske ryddig, er han jo. Og da han sist vasket huset, sa han at «dæven det tok tid å vask huset ja». Det var syv år siden, sier Nina.

Men hun er vel ikke så fryktelig bekymret for at hjemmet skal falle sammen, mens hun er borte

- Jeg er mer bekymret for hvordan det går å være borte fra barna så lenge. Og så har jeg flyskrekk.

Men Hans Oskar er klar for utfordringen han. Det er også resten av Røyrvik. Produsenten Nordisk Film har møtte en enorm entusiasme under utvelgelsen av den «den» grenda som skulle tømmes for damer. Nesten halvparten av alle innbyggerne i kommunen var på siste informasjonsmøtet om serien.

Innspillingen av serien begynner om noen få uker. Og det første av 8 programmer skal sendes 3. februar neste år.

Her kan du lese mer om