PÅ TENNISKAMP: Søndag døde Michelle Dockerys forlovede, John Dineen av en sjelden kreftsykdom. Paret har vært sammen siden 2013. Her er de avbildet under Wimbledon-turneringen i 2014. Foto: Pa photo/Scanpix ,

Lady Marys private tragedie: «Downton Abbey»-stjernen knust etter forlovedens død

Ung enke i virkeligheten også

«Downton Abbey»-stjernen Michelle Dockery (34) er knust etter at forloveden John Dineen (34), døde av en sjelden krefttype på søndag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Flere britiske medier omtaler tirsdag dødsfallet. Michelle Dockery spiller den unge enken lady Mary i den populære TV-serien som avsluttes nå i julen på norsk TV.

The Guardian skriver at John Dineen som arbeidet som PR-manager og som har vært alvorlig syk i lengre tid, døde på et hospice nær hjembyen Cork i den sørlige delen av Irland.

Les også: Kjærestebrudd for «Downton Abbey»-stjerne

– «Downton Abbey»-stjernen som var på PR-turné i USA, reiste i all hast hjem for å tilbringe de siste dagene sammen med forloveden, skriver Daily Mail.

FORTROLIGE I SERIEN, VENNER PRIVAT: Det var Allen Leech som spiller Tom i «Downton Abbey» som introduserte Michelle Dockery for John Dineen og som ble hennes forlovede. Foto: NRK ,

Michelle Dockery og John Dineen har kjent hverandre siden 2013, etter at de ble presentert for hverandre av en annen stjerne i «Downton Abbey», Allen Leech. De ble forlovet tidligere i år omtrent samtidig som han fikk kreftdiagnosen i 2015.

Paret har hele tiden holdt en lav profil, og Dockery har bare ved noen få anledninger snakket om forholdet. Bortsett fra en gang i et magasin-intervju i 2014:

– Jeg har en fantastisk mann i mitt liv, han er fra Irland, og vi ble kjent gjennom Allen Leech – og det er egentlig alt dere trenger å vite, sa hun.

Husker du? «Downton Abbey»-stjerne kaster klærne

Ifølge Daily Mail var Dockery hals over hode forelsket i John Dineen. Da de forlovet seg, viste hun stolt frem forlovelsesringen til alle som på det tidspunktet jobbet med innspillingen av siste sesong av «Downton Abbey».

– Familien er svært takknemlig for all omsorg og omtanke som er blitt vist, men vil sette stor pris på å få lov til å sørge i fred, uttalte en talsperson for Dockery tirsdag.

John Dineen hadde inntil nylig sin arbeidsplass i London, men etter at han fikk kreftdiagnosen, flyttet han hjem igjen til Irland for å tilbringe mer tid sammen med sin nærmeste familie. Ifølge Daily Mail skal hun også ha tilbrakt tid i Tyskland for behandling.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder