Aylar Lie: - Åsleik er en maskin

(VG Nett) «Skal vi danse»-finalist Aylar Lie (26) blir skremt av Åsleik Engmark (44).

  • Elisabeth Norheim
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Kveldens «Skal vi danse»-finale nærmer seg med stormskritt, og finalistene begynner å kjenne på alvoret.

- Alt er så uvirkelig. Tenk at det bare er meg og Åsleik igjen, utbryter Aylar Lie og innrømmer at det pumper ekstra i kroppen om dagen. Konkurranseinstiktet har våknet hos den norsk-iranske skjønnheten.

Men komiker Åsleik Engmark tar det tilsynelatende med stoisk ro.

- Jeg er ikke nervøs, hevder Åsleik og sier frykten for å ryke ut var mye større tidlig i programmet.

VGTV: Se intervjuet med finalistene her!

Foto: Scanpix

En lang høst med med utallige timer dansetrening har kommet til en ende.

- Jeg trener vettet av meg, men allikavel ser jeg Åsleik når jeg kommer og ser at han fortsatt trener når jeg drar. Skal han ikke gi seg snart, tenker jeg. Han er en maskin, mens jeg gjør så godt jeg kan, sukker Aylar.

Åsleik mener Aylar har misforstått litt.

- Hun trenger nemlig ikke trene så mye som meg. Det går nemlig saktere i mitt hode enn hennes, ler han.

- Jeg blir redd

- Kan du beskrive Åsleik?

- Åsleik er morsom og veldig sta. Han er en maskin, som har et enormt fokus. Når han vil noe, så skal han ha det og gjør alt for å få det. Det skremmer meg litt, for han sier han skal vinne «Skal vi danse», og da blir jeg nesten litt redd. Han er en mann som kan få til det han vil i livet, forklarer Aylar.

- Kjenner du deg igjen i denne beskrivelsen Åsleik?

- Ja, det stemmer det. Jeg har full fokus uansett om jeg skal rake i hagen eller danse, selv om dette har vært et lengre prosjekt enn å rake i hagen, ler han.

QUICKSTEP: Åsleik og Nadya. Foto: Scanpix

Komiker Åsleik Engmark er nemlig ikke en mann som gjør ting halvveis.

- Det er veldig lett å ikke få til noe, det vanskelige er jo å få til noe, og da må man gå skikkelig inn for det, forklarer han og mener trisket for å vinne er å fjerne alt annet enn dans fra hodet.

Ultimat revansje

Aylar på sin side hadde inngått en kontrakt med seg selv før danseeventyret startet.

- Den dagen jeg fikk muligheten til å være med i «Skal vi danse» lovet jeg meg selv å skulle gi 110 prosent, og det har jeg gjort. Så uansett om jeg taper i finalen eller ikke så har jeg en god følelse.

SÅ GLAD: Åsleik og Aylar da det ble klart at de skal konkurrere mot hverandre i finalen av «Skal vi danse». Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Dansesuksessen har nemlig vært den ultimate revansjen for den tidligere glamourmodellen.

- Jeg er takknemlig og overrasket over å ha kommet så langt. Jeg var den av deltakerne som hadde med meg et tungt lass. Det har lært meg at når jeg leverer så har publikum sett hva jeg har prestert. Men, jeg er selvsagt overrasket over at jeg fikk en ny sjanse hos det norske folk, smiler en overlykkelig 26-åring.

Les også: Aylar Lie tar et oppgjør med fortiden

Sympatistemmer

Det norske folk har trykket Aylar til sitt bryst, og Åsleik innser at det muligens kan gi utslag når TV-seerne skal stemme under finalen.

- Norge liker underdogs og folk som kryper til korset når de har noe de angrer på. Det kan nok gi endel sympatistemmer. Jeg har jo ingen botsgang å gå og ingenting å angre, forteller han mens han begynner å spekulere i om han muligens kan hente noen stemmer fra småbarnsforeldre.

- Jeg kan godt få litt stemmer fra alle som vet hvor tungt det er å ha barn. Jeg har tre barn som er like gamle, og det var jo tungt i starten, mimrer han.

Les også: «Skal vi danse»-Åsleik avslører vinnertrikset

Begge finalistene mener at det er en seier i seg selv at de har kommet helt til finalen, men innrømmer at de selvsagt ønsker å vinne. Men Åsleik mener det er viktig å sette det hele i perspektiv.

- Hva taper jeg hvis jeg ikke vinner annet enn en gullpokal? Det er en pokal, men den er ikke i gull og koster bare 250,- kr, skoggler hans mens Aylar nikker og smiler.

Les flere kjendissaker på Rampelys-forsiden.

Følg VG Rampelys på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder