ENSOMT OG IDYLLISK: Her på Storøy skal de første deltakerne i «Kjendis-Farmen» settes 100 år tilbake i tid til høsten. Foto: TV 2 ,

Tilbake til Storøy - gården fra 2011: Her blir det «Kjendis-Farmen»

TV 2 er i full gang med planleggingen av den første Kjendis-«Farmen». Nå er det klart at Storøy er gården hvor kampen for tilværelsen skal utkjempes denne høsten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– TV 2 kan bekrefte at den planlagte kjendisversjonen av «Farmen» skal spilles inn på Storøy gård, i Bamble, i Telemark. Mange vil gjenkjenne gården som stedet der «Farmen» i 2011 ble spilt inn. Dette er kanskje den flotteste gården i «Farmen»s historie. Gården ligger på en paradisisk og idyllisk øy som er akkurat passe avgrenset og oversiktlig, sier presseansvarlig for «Farmen» i TV 2 Alex Iversen til VG.

PROGRAMLEDER: Gaute Grøtta Grav blir programleder for kjendisversjonen av «Farmen» også Foto: TV 2 ,

Gården ligger i Rørholtfjorden i Bamble kommune. Storøy er på ingen måte ukjent for «Farmen»s mange trofaste seere. Det var på denne gåden hvor Tommy Rodahl gikk seirende ut av kampen for tilværelsen i 2011.

– Det er et behagelig klima i området, og det egner seg godt for et variert dyrehold og dyrking av mark. Og det er vann, fiske og skog i umiddelbar nærhet. Til sammen gjør dette Storøy til en nesten perfekt location for kjendisene våre. I 2011 skapte vi Edens hage for deltagerne våre. Og det er det som kommer til å møte kjendicasten når de flytter inn på Storøy gård, sier Iversen.

Han bekrefter at de er i gang med å rekruttering av deltagere, men ønsker ikke å si noe om hvilke kjendiser de ha gjort fremstøt mot.

Tommy vant «Farmen»: - Følte meg som Northug!

Under en uke etter at den siste sesongen av «Farmen» var ferdig i desember i fjor, meldte TV 2 at kanalen snart ville begynne å lete etter kjendiser som vil være deltagere i en helt ny versjon av realityserien:

– Vi er opptatt av at deltagerne i kjendisversjonen skal ha samme bredde i alder, kjønn og bakgrunn som det seeren kjenner fra originalversjonen. Det er også viktig å understreke at kjendis-versjonen skal produseres på samme måte som seeren er blitt vant til igjennom de 14 årene Farmen har gått på TV 2. Våre kjendiser kommer til å få en like fantastisk og unik opplevelse, sier programdirektør i TV 2 Jarle Nakken.

VANT I 2011: Tommy Rodahl vant i «Farmen» i 2011. Her er en han fotografert hjemme på Frøya. Foto: Geir Otto Johansen , VG

På stedet der kjendis-deltagerne skal kjempe i tvekamper og gjennomføre ukeoppdrag har det vært gårdsdrift siden 1600-tallet. Spesielt vannkraft og tømmer har vært viktig arbeid på den idylliske øy.

Husker du? Dette var «Farmen»-deltagerne 2011

– Det er ingen fastboende på øya i dag, og den eneste muligheten til å komme seg dit er med båt, skrev VG i 2010 da det ble kjent at TV 2 hadde valgt ut nettopp denne gården til den syvende sesongen av «Farmen»

Her er den nye Farmen-gården

– Det er en følelse av Edens hage. Man får bare lyst til å kaste klærne og løpe naken rundt, sa presseansvarlig Alex Iversen i TV 2 til VG den gangen.

VGs anmelder Øystein David Johansen var ikke så veldig uenig med Iversen da han den gang karaktiserte gården som usedvanlig idyllisk i sin anmeldelse.

TV-anmeldelse: Bønder i beste velgående

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder