Siktet for forsettlig drap

Robert Durst risikerer dødsstraff

Den trippeldrapsmistenkte mangemillionæren Robert Durst (71) er siktet for forsettlig drap på venninnen Susan Berman i 2000 og risikerer nå dødsstraff.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fem år gammel

Ifølge TMZ vil påtalemyndigheten i California avgjøre spørsmålet om dødsstraff på et senere tidspunkt.

Hovedpersonen i HBO-serien «The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst» ble pågrepet av FBI i New Orleans sist lørdag og venter nå på å bli utlevert fra Louisiana til California.

California er en av de amerikanske delstatene som praktiserer dødsstraff, selv om det ikke har blitt henrettet noen der siden 2006.

Påtalemyndigheten mener at Robert Durst tok livet at venninnen Susan Berman i 2000 fordi hun angivelig visste noe om det uforklarlige dødsfallet til Dursts kone Kathleen som forsvant i 1982. Politiet mottok et brev to dager etter at Berman ble drept med informasjon om hvor liket kunne bli funnet.

Det skal være dette brevet som politiet nå omsider mener å kunne koble til Durst, som er arving til et av New Yorks store eiendomsimperier etter sin far Seymour Durst.

Den siste episoden av «The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst» ble vist i USA søndag kveld. Hele episoden (og hele dokumentarserien) er også tilgjengelig for norske seere på HBO Nordic.

Det var her Dursts oppsiktsvekkende ble sitert på det som ansees som en tilståelse.

– Hva i helvete gjorde jeg? hvisker han til seg selv, før han fortsetter:

– Drepte dem alle, så klart.

Serieskaperne sier ifølge AP at lydopptaket ble gjort mens Durst var på badet. Han hadde ikke tatt av seg den trådløse mikrofonen han hadde hatt på seg mens han ble filmet.

Ifølge New York Times tok det to år før lydopptaket ble oppdaget. Serieskaperne har i ettertid avvist at de har hatt en avtale med politiet om å vente med å sende denne tilståelsen til serien var ferdig.

For fem år siden ble det laget en Hollywood-film, « All Good Things», basert på Robert Dursts historie, med Ryan Gosling i hovedrollen.

I etterkant tok Durst selv kontakt med filmregissøren Andrew Jarecki, som har laget TV-dokumentaren «The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst» som altså ble rundet av på skjermene i USA søndag. De to skal ha tilbrakt mer enn 20 timer sammen i samtaler, og disse intervjuene står sentralt i dokumentaren.

Les også

Mer om

  1. Reality-TV

Flere artikler

  1. Durst i HBO-dokumentar: – Drepte dem alle

  2. Roberts Durst fra «The Jinx» dømt til fengsel

  3. «The Jinx» i avhør: – Den verste rømlingen verden har sett

  4. Pluss content

    Historien om skandale-millionæren

  5. Robert «The Jinx» Durst tiltales for drap på Susan Berman

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder