TV 2 nektes å vise Biebers skandalelåt

Fredag sendes dokumentaren som ble laget da Justin Bieber (21) besøkte Norge sist, men den ene låten han spilte vil ikke vises på skjermen.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I stedet for seerne følge Justin Biebers besøk på Eikeli skole i Bærum, og på en skatepark på Bekkestua, hvor han skatet med barn og ungdom på stedet.

Ifølge kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, er det plateselskapet Universal Music og artistens ansvarlige som satte en stopper for at minikonserten ville vises.

– Vi har ikke fått noe begrunnelse på hvorfor vi ikke får vise dette, sier Dahl til VG, og fortsetter:

– Jeg kan si at det er riktig at de kan si nei, og at det var en av forutsetningene for å få ham til Norge. Når de så sa nei, så følte vi at vi likevel hadde såpass mye unikt materiale at vi har klart å beskrive denne dagen på en slik måte at vi står godt på dette redaksjonelt.

Så du denne? Kjendisene om Biebers oppførsel

– Ærlig dokumentar

Det var under hans besøk i slutten av oktober at 21-åringen avbrøt minikonserten, og stormet av scenen etter kun én låt. Flere diskuterte hvorvidt det var et PR-stunt av artisten eller ikke. Kort tid etter at han hadde forlatt Chateau Neuf la han ut et bilde på Instagram, hvor han hevdet at det bare hadde blitt for mye med ham etter en tøff uke, med lite søvn.

Universal-sjef: – Håper ingen tror at en vannskvett var grunnen

Selv om Biebers opptreden ikke vil vises på skjermen, er det ikke til å stikke under stol at det var en mye omtalt hendelse som folk har hatt en del spørsmål rundt. Derfor vil TV 2 vise det som skjedde rett før Bieber gikk på, og det som skjedde rett etterpå.

– Hendelsen omtales godt i programmet. Vi er med på lydprøver, vi får se ham på vei inn på scenen, og vi får se umiddelbare reaksjoner fra Thomas og Harald og publikum i salen etter at det har skjedd. Det er en oppriktig og ærlig dokumentar fra det som skjedde i Oslo, dog uten den aktuelle låten.

Les også: Bieber kuppet «Senkveld», TV 2 kuppet seerne

– Ikke noe å vise

Markedsdirektør i Universal Music, Gjermund Moastuen, sier til VG at grunnen er at konserten ikke var noe å vise.

– Dette var i utgangspunktet ment å være en minikonsert, og Bieber var ikke fornøyd med første opptaket, så han ville gjøre det på nytt.

Men det ble med den ene låten.

– Så grunnen til at det ikke vil vises er rett og slett at det ikke er noe å vise, markedsdirektør i Universal Music, Gjermund Moastuen, til VG.

Se også: Bransjefolk: – Bieber kommer tilbake til Norge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder