Fryktet melkespann-holding: – Det verste jeg kunne komme opp i

STORE MUSKLER INGEN FORDEL: Øystein Hetland måtte se seg slått av Eilev Bjerkerud i melkespann-holding. Foto: TV2 ,

Her mister Øystein finaleplassen

Man skulle tro at toppidrettsutøveren Øystein Hetland hadde en fordel i melkespann-holding. Men slik er det ikke, avslører 25-åringen som tapte mot Eilev Bjerkerud.

Artikkelen er over fire år gammel

«Farmen»-kampen om den siste finaleplassen mot Marte Søreide (23) stod mellom kameratene Eilev Bjerkerud (27) og Øystein Hetland (25).

Utslagsøvelsen ble melkespann-holding – en øvelse mange kanskje skulle tro at Øystein Hetland har en fordel i. Som toppsvømmer har han trent overarmene hardt siden han var liten – så dette skulle vel være lett match mot Bjerkerud?

– Ja, man skulle kanskje tro det, men melkespann er øvelsen jeg har vært minst gira på, det er det siste jeg ville ha, sier Hetland, som mistet totalt 10 kilo i løpet av «Farmen» og forklarer.

– Hvis du har større muskler er det lettere å få melkesyre, og dersom du har tyngre armer som meg gjør det vondt verre. Jeg har mer eksplosiv styrke, ikke statisk, forteller Hetland

Bedt om å strekke ut armene

Hetland så lenge ut til å slite med melkespannene, og fikk flere ganger beskjed både av programleder Gaute Grøtta Grav om å strekke ut armene.

Til slutt måtte han anse slaget som tapt.

Les også: Kritiserer Gaute-galoppen i «Farmen»

Det samme problemet oppstod faktisk for hans bror, verdensmester Alexander Hetland, da han var med i «Mesternes mester».

– Han ble knust på denne øvelsen av små tynne jenter. Det er slett ingen fordel å være eksplosiv sterk når det kommer til melkespann-holding. Det er bedre å ha tynne armer og være seig.

Fikk du med deg denne? Fikk ikke adoptere «Farmen»-hunden

«Farmen»-Øystein mener han var ganske sjanseløs mot Bjerkerud.

– Jeg tror ikke det er noe jeg kunne gjort annerledes, jeg hadde ikke noen sjanse egentlig. Gaute sier jeg må ta opp armen, den lystret rett og slett ikke, sier han lattermildt.

REALITY-BRØDRE: Aleksander Hetland (t.v) og Øystein Hetland har begge vært reality-deltakere, storebror Aleksander i «Mesternes mester» og Øystein i «Farmen». Foto: Eskil Wie Furunes , VG

Eilev og Marte i finalen

Han unner de to andre finaleplassene.

– Ja, helt klart, når jeg ikke kunne stå der selv er det de to som har mest fortjent å være der.

Charlotte ut av finaleuken torsdag: Glad hun ble slått av Eilev

Totalt 14 deltakere, i tillegg til fire utfordrere, har kjempet om tilværelsen på «Farmen»-gården ved Gullverket i Eidsvoll. Etter Hetlands exit søndag, står det nå mellom Eilev Bjerkerud (27) og Marte Søreide (23).

Hvem av de to som stikker av med seieren, får seerne vite i kveld.

VGTV sender live fra finalefesten klokken 21.00 i kveld! Følg sendingen på VG Nett og lineær TV.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder