Disse skal kjempe om å bli Norges tøffeste kjendis

KAMPKLAR: Samantha Skogrand lot kjærligheten til naturen vinne over betenkelighetene om å konkurrere på TV. Foto: Hallgeir Vågenes

Samantha Skogrand lover å gi gass i «71 grader nord»

Tidligere sportsanker Samantha Skogrand (27) liker ikke å se seg selv på TV, men skal nå teste egne grenser for åpent kamera.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over tre år gammel

Da Skogrand ga seg i TV 2 sporten for to år siden og flyttet fra Bergen til Oslo og kjøpte villa med skiskytterkjæresten Emil Hegle Svendsen (31), la hun ikke skjul på at hun egentlig ikke trives i TV-ruta.

Nå er hun likevel blant de ti kjendisene som skal svette seg mot Nordkapp i «71 grader nord: Norges tøffeste kjendis».

– Faktisk veide det mot å være med, det at jeg ikke liker å være på TV. Men det er mer studiosettingen jeg er ukomfortabel med. Dessuten er denne turen altfor rå til at jeg kunne takke nei, forklarer Skogrand til VG.

Husker du? Derfor sluttet Skogrand som sportsanker

Ingen kvinner

Gjennom alle de syv foregående sesongene av «71 grader nord: Norges tøffeste kjendis», har samtlige kjendiskvinner blitt knust. Skogrand håper årets deltagere kan snu trenden og sikre den aller første kvinneseieren. Men hun er ydmyk og tror at de andre kvinnene er sterkere.

– Jeg har egentlig veldig lyst til at en kvinne skal gå av med seieren, og jeg tror det kan skje, men jeg sier ikke at det ikke blir meg, sier Skogrand.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KONKURRENTER: Ole Martin Årst (bak fra venstre), Aleksander Hetland, Adam Schjølberg, Henrik Thodesen, Svein Østvik, Sandra Lyng (foran fra venstre), Grace Bullen, Samantha Skogrand, Alexandra Joner og Thea Næss. Foto: EIRIK HAMRE

I stedet har hun planer om å heie de andre jentene frem.

– Hvis jeg merker underveis at jeg ikke har styrken til å vinne, vil jeg legge meg som et støtteapparat bak den sterkeste kvinnen. Jeg har med andre ord realistiske forhåpninger. Men selvsagt skal jeg gi gass, forsikrer 27-åringen, som nå jobber som frilansjournalist.

Skogrand om kjæresteforholdet: – Jeg var bekymret for jobben

Kjæresten må vente

Vanligvis er det skiskytterkjæresten som reiser verden rundt vinterhalvåret for å konkurrere. Nå ofrer paret verdifull kjærestetid for at Skogrand skal i ilden.

KJENDISPAR: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen. Foto: Fredrik Solstad

– Emil pleier å si at det er den som sitter hjemme som har det verst. Så nå får han kjenne på det. Han synes egentlig det er ganske rått at jeg er med. Selv har han litt høydeskrekk, så han synes jeg er tøff.

2014: Gull-Svendsens kjæreste tatt av lufta

Skogrand hevder at hun ikke er noe konkurransemenneske.

– Jeg gleder meg mest til å møte de andre deltagerne. Det sier noe om mine ambisjoner at jeg inntil nylig ikke visste hva premien er, sier Skogrand og sikter til premien på 100.000 kroner i reisestipend og 100.000 kroner til veldedig formål.

Disse kjemper

Skogrand skal bryne seg mot popstjernene Sandra Lyng (29) og Alexandra Joner (26), bryter Grace Bullen (19), kickbokser Thea Næss (31), komiker Henrik Thodesen (35), realitykjendis Svein Østvik (55), svømmer Aleksander Hetland (33), komiker og TV-profil Adam Schjølberg (34) og tidligere fotballspiller Ole Martin Årst (42).

«Mesternes mester»-vinner

Blant disse kan Aleksander Hetland fra før av skilte med seier i et annet strabasiøst realityshow, nemlig «Mesternes mester» på NRK.

MESTER: Aleksander Hetland med trofeet på «Mesternes mester»-finalefest i fjor. Foto: Frode Hansen

– Havner man i duell med Hetland til vanns, har vet man at man har tapt, fastslår Skogrand.

Hetland selv tar ikke seieren på forskudd.

– Jeg er nok vesentlig bedre trent mot korte konkurranser enn lange turer, men målet er så klart å være med hele veien, da jeg ønsker å teste meg selv på alle utfordringene, sier svømmeren til VG og legger til:

– I år har vi to jenter som fortsatt er aktive topputøvere med i troppen, så sjansen for kvinnelig seier er nok større enn på lenge. Samtidig lover jeg å ikke gjøre det lett for dem å slå meg, sier han med et smil.

Tøffe tak

Opp gjennom årene har den ene kjendisen etter den andre gått ned for telling under innspillingen. TV-profil Phung Hang (34) besvimte, programleder Siri Kristiansen (37) trakk seg i redsel, mens komiker Tommy Steine (47) brøt sammen psykisk.

YDMYK: Samantha Skogrand (27). Foto: Hallgeir Vågenes

Skogrand er ikke skremt av det.

– Jeg har ingen fobier, selv om jeg ikke er spesielt glad i å hoppe fra høyder. Det eneste jeg ser for meg at jeg kan slite med, er hjemlengsel. Men noe sammenbrudd tror jeg ikke jeg får.

Skogrand tror hennes styrke i konkurransen er den indre motivasjonen hun har om å få se mer av Norge.

– Mest mulig norsk natur på sitt villeste, det er målet. Og å være med lenge nok til å se Nord-Norge, for der har jeg aldri vært.

Tidligere håpefulle

I forrige sesong av «71 grader nord: Norges tøffeste kjendis», satte både Cathrine Larsåsen (29) og Agnethe Johnsen (22) seg som mål å bli den første kvinnen til å stikke av med seieren, en drøm som glapp for begge. Johnsen endte opp med å trekke seg tidlig i konkurransen, og til slutt sto Anders Jacobsen (31) igjen som vinner.

Tidligere kjendisvinnere av serien, som med sine godt over 500.000 seere er blant TVNorges store flaggskip, er Harald Martin Brattbakk (45), Pål Anders Ullevålseter (47), Didrik Solli-Tangen (29), Christer Basma (44), Olaf Tufte (40) og Bjørn-Einar Romøren (34).

Den fire uker lange innspillingen med ferd mot Nordkapp starter i dag, og programmet skal vises på nyåret.

I disse dager er det «vanlige» deltagere som er i sving på TVNorges skjermer i realityserien. I motsetning til kjendisversjonen, har det siden første runde av den ordinære serien i 1999, vært kåret seks kvinnelige vinnere.

Les også

 1. TV 2-kjæresten om Svendsens medaljeopptur: – Betyr så enormt mye

  HOLMENKOLLEN (VG) TV 2-profilen Samantha Skogrand kastet seg i bilen og dro til Holmenkollen for å feire samboeren Emil…
 2. Samantha Skogrand ferdig i TV 2 Sporten

  BERGEN (VG) Sporstankeret Samantha Skogrand (25) forlater TV 2 og Bergen ved nyttår fordi hun ønsker å bo nærmere…
 3. Her er kjendisparets første millionvilla

  Skiskytter Emil Hegle Svendsen (28) og TV 2s sportsanker Samantha Skogrand (24) fant lykken i januar.
 4. TV 2-Samantha om skiskytterforholdet: - Jeg var bekymret for jobben min

  TV 2-Samantha Skogrand (24) liker ikke å bli intervjuet eller gå på den røde løperen.
 5. Agnete trakk seg fra «71 grader nord» – utredes for bipolar lidelse

  Allerede i første episode av «71 grader nord: Norges tøffeste kjendis» velger MGP-aktuelle Agnete Kristin Johnsen…
 6. Cathrine Larsåsen må pumpe brystmelk på TV

  Cathrine Larsåsen (28) og Agnete Kristin Johnsen (21) stiller begge med ekstra utfordringer når de skal knive om å bli…

Mer om

 1. Reality-TV
 2. Medier
 3. TVNorge

Flere artikler

 1. TV 2-profilen Samantha Skogrand går til Radio Norge

 2. Emil Hegle Svendsen: – Tøft å reise fra familien

 3. Slått ut av «Mesternes mester»: – Godt med en tur hjem

 4. Emil Hegle Svendsen og Samantha Skogrand er forlovet

 5. Emil Hegle Svendsen og Samantha Skogrand venter barn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder