Slik skal Ingvar bli superstjerne

«Jakten på en superstjerne» er ifølge seerne ferdig - Ingvar Olsen (24) vant årets «Idol».

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Fredag ble den åttende «Idol»-vinneren kåret i Chateau Neuf i Oslo, og det var Ingvar som stakk av med seieren i kveldens finale.

Vinneren får en platekontrakt med Sony Music, og en managementavtale med Eccentric Music.

Leif Ribe i Sony Music, hvor vinneren får en platekontrakt, sier at det å vinne musikk-konkurransen ikke er noen oppskrift på suksess.

– Både finalistene, vi og publikum vet at å vinne «Idol» ikke er noen garanti for å bli en superstjerne. Vinneren får en flott plattform for å jobbe videre med sitt musikalske talent, og vi vil sammen med artisten gjøre vårt beste for å forvalte dette. Vi kommer til å ha et møte med vinneren allerede neste uke hvor vi planlegger videre fremdrift, sier han til VG.

David Eriksen i Eccentric Music sier til VG at de skal sette seg ned med Olsen i neste uke for å legge en strategi for de neste månedene.

– Det å vinne «Idol» har historisk sett ikke vært lett å følge opp med unntak av første sesong. Utfordringen ligger i å treffe de som har stemt artisten frem, og i dette tilfellet er det kanskje et eldre publikum enn man kanskje har hatt tidligere.

– Vi mener at Ingvar har forutsetningene klare, men at det til syvende og sist er låtmaterialet som vil være fundamentet for en videre suksess. Det var to veldig forskjellige artister i finalen, med hvert sitt klare uttrykk, så noen fasit på hvordan de skal lykkes finnes ikke, sier han.

Assisterende kommunikasjonssjef i TV 2, Bjarne Laastad, sier til VG at det er flerre spennende planer for vinneren.

– Vinneren av «Idol» får platekontrakt med Sony Music og managementavtale med David Eriksen og hans Eccentric Music. De har også opsjon på de andre finalistene. Det første som skjer er opptreden på Artistgallaen på TV 2 på lørdag., sier han.

Dette sang de i finalen:

I kveldens finale sang begge finalistene tre låter hver: Et høydepunkt fra sesongen, en sang seerne hadde valgt og deres finale-singel.

Ingvar Olsen:

«Cheaters Town» av Chris Isaak

«One Night (With You)» av Elvis Presley

Finalesingelen: «Sarah Moore»

Jørn Trollebø Kvalheim:

«The Pretender» av Foo Fighters

«When You Were Young» av The Killers

Finalesingelen: «High Speed Road»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder