NOMINERTE: Disse ti er nominert til «Publikumsprisen». Avstemningen er nå over, og de fire finalistene vil offentliggjøres 1. mai. Foto:VG,

Stem frem din TV-favoritt til «Publikumsprisen»

OBS: Avstemningen er nå avsluttet – ny kommer 1. mai

For tredje gang skal VGs lesere bestemme hvem som fortjener «Publikumsprisen» under Gullruten.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ti kjente TV-fjes er nominert i år:

Henriette Steenstrup, Anne Rimmen, Lisa Tønne, Kadafi Zaman, Truls Svendsen, Pernille Sørensen, Martin Beyer-Olsen, Vegard og Bård Ylvisåker, Erik Solbakken og Otto Robsahm.

OBS: Den første runden med avstemning er nå over. De fire nominerte med flest stemmer blir offentliggjort fredag 1. mai - og disse kan da stemmes på frem til Gullruten 9. mai.

– Vi er veldig glade for det store engasjementet blant folk når vi skal finne en verdig vinner av «Publikumsprisen». Den må være en av de gjeveste å vinne, sier seksjonsleder Øystein Milli i VGs Rampelys-avdeling.

Utgangspunktet for de nominerte er at de har utmerket seg i TV-året mars i fjor til mars i år.

For å finne disse kandidatene har Milli sittet i en jury bestående av Morten Wiberg (TV-ekspert i Carat), Kristina Nilsen (analysesjef i Retriever), Martin Jøndahl (programsjef i VGTV), Tina Jære Brandt (prosjektleder for Gullruten) og Trine Saugestad Hatlen (produsent i VGTV).

NOMINERT: Truls Svendsen. Foto:Mattis Sandblad,VG

Vant i fjor – nominert igjen

Til årets Publikumspris er det ti nominasjoner, og Truls Svendsen (42) er en av dem. Synes du at navnet hans virker kjent på lista? Ja, det stemmer – han vant nemlig i fjor:

– Oi! Så det går an å bli nominert to ganger på rad? Dette var en hyggelig beskjed å få, forteller en fornøyd Svendsen til VG da han fikk vite om nominasjonen.

Milli opplyser at juryen har jobbet grundig for å finne verdige kandidater.

– Noen reagerer kanskje på at vi har nominert kandidater som også var med i fjor. Vår oppgave er å løfte frem de navnene vi mener fortjener en slik pris mest. Om folk skulle mene at Truls Svendsen også i fjor var folkets favoritt, så skal han selvsagt ha muligheten til å vinne igjen, sier Milli.

I juryens begrunnelse til hvorfor 42-åringen er nominert nok en gang står det:

«Jovial type! Han var alles favoritt i fjor, så nå blir det spennende å se om han klarer å forsvare seieren. Det siste året har han vært med i flere sterke konsepter og hatt suksess med alle programmene sine. Og for første gang spilte han en rolle i en dramaserie, samt gitt ut en personlig bok».

I 2013 var det Stian Blipp som ble publikumsfavoritten.

JURYEN: Martin Jøndahl (t.v.), Trine Saugestad Hatlen, Tina Jære Brandt, Morten Wiberg, Kristina Nilsen og Øystein Milli. Foto:ROBERT EIK/VG,VG

Slik stemmer du

«Publikumsprisen» går til en programleder eller TV-personlighet. Disse personene kommer til å bli presentert nærmere i ukene som kommer, men allerede fra i dag kan du gi din stemme til den du mener fortjener prisen.

Avstemningen finner du på nettsidene til VG. For å gi din stemme må du bla deg frem til din kandidat i bildegalleriet øverst i saken. Du kan stemme helt frem til 1. mai.

De fire kandidatene som har fått flest stemmer 30. april klokken 12.00, vil være til stede under Gullrute-arrangementet i Bergen 9. mai, og disse fire kan stemmes på helt frem til prisutdelingen – hvor vinneren vil bli annonsert.

Du kan få dele ut prisen!

I tillegg til at VGs lesere stemmer frem prisen, skal også en av dere få dele ut prisen – sammen med «Panelet»-programleder Morten Hegseth.

For å melde din interesse må du gå til DENNE saken, og legge igjen en kommentar i kommentarfeltet der innen 30. april klokken 12.00.

Hvis du blir trukket ut får også ta med deg en venn! Tag den du har lyst til å ta med deg i kommentarfeltet i saken som heter «Vil du dele ut Publikumsprisen under Gullruten?».

«Det blir dyrt», tenker du kanskje – men der tar du feil. VG betaler nemlig transport og overnatting for dere begge to – slik at dere kan kose dere i Bergen på en av landets større prisutdelinger.

OBS: Du og din venn må begge være 18 år for å være med i konkurransen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder