VG anmelder lørdags-Gullrekka

GLITTER OG GLAM: Trine Rein i «Stjernekamp» på NRK og Adelén i «Skal vi danse» på TV 2. Foto:,NRK, TV 2

NRK vs TV 2: NRK vinner lørdagskvelden

Humor og alvor i tillegg til glitter og glamour gjør NRK til TV-lørdagens vinner denne høsten, ifølge VGs dom.

 • Ingvill Dybfest Dahl
 • Øystein David Johansen

Artikkelen er over fire år gammel

Denne lørdagen var det sesongpremiere på av flere av de kjente underholdningskonseptene, og VG har vurdert «Gullrekkene» på de to største kanalene, NRK1 og TV 2.

Mens TV 2 sender «Skal vi danse» (avbrutt av nyhetene) og «God kveld Norge» mellom klokken 19.30 og 23.00, tilbyr NRK1 «Stjernekamp», «Side om side» og «Lindmo». Samlet får TV 2 en treer denne premierelørdagen, mens NRK oppnår en sterk firer.

Om du fulgte programmene, del gjerne din mening i kommentarfeltet nederst!

Har du lest: Ida Maria: Jeg var alkoholiker som 21-åring(krever innlogging).

Dette mener vi om enkeltprogrammene:

19.30 på TV 2: «Skal vi danse»

VG:s terninger viser 3 prikker

Kjendisdansekonkurransen setter denne sesongen ny rekord i antall deltagere du må google for å vite hvem er. Samtidig er et par av dem nærmeste norgesmestere i folkelighet: «Skal vi danse» byr på både vår alles hallodame Gunvor Hals, og ungdommens fastfood-musikkskaper, Staysman. Det bør sikre et bredt aldersspekter i sofaen lørdagskvelden.

Mange av de andre sliter med premierestivhet og fasadefrost, med et par høyenergiske unntak av bergenseventyreren og YouTube-kjendisen vi kanskje lærer oss navnene på etter hvert. Ida Maria er det en glede å få tilbake i rampelyset. Med sin likefremme tale og uaffekterte væremåte gnistrer hun gjennom skjermen.

Les også:Yngstemann var dommernes favoritt

NYE KUNSTER: Gunvor Hals og partner i sving på parketten lørdag. Foto:,TV 2

Nytt av året, foruten deltagerne, er to av dommerne. Tidligere «SVD»-danser Egor Filipenko og tidligere «Dansefeber»-dommer Merete Lingjærde er nye i panelet med veteran Trine Dehli Cleve. Lingjærde er kontant og lettforståelig i sin kritikk, mens Filipenko leverer noe vagere tilbakemeldinger. Som sist er Katrine Moholt og Didrik Solli Tangen programledere: Moholt er støttespiller på parketten mens Solli Tangen koseprater med deltagerne før dommerkarakterene faller.

Egor Filipenko: – Jeg er tiltalt for noe jeg ikke har gjort

Beklageligvis er ikke de bløte replikkene spritet opp i år heller, så seerne må fremdeles lidelytte seg gjennom «Jeg er så klar at det kribler i hele kroppen», «Vil du ha mer søtsaker utover høsten trenger du en konditor», og «Hun venter ikke bare en liten en, hun er svanger med en drøm om å vinne «Skal vi danse».

Selv med nye tilskudd er «Skal vi danse» en glitterfest på autopilot. Og tegn på tomgang.

Vurdert av: Ingvill Dybfest Dahl

Les også: Didrik Solli Tangen får ris og ros for programlederrollen.

19.55 på NRK1: «Stjernekamp»

VG:s terninger viser 4 prikker

Artistlisten i «Stjernekamp» så på papiret ganske så gråmelert ut i år, med en litt for stor overvekt av tidligere talentkonkurranse-deltagere, som kanskje ikke vil klare å samle hele familien («Tommy hvem?» hørte jeg rundt meg i sofaen). Men, som tidligere år har NRK klart å grave frem folk vi ikke visste vi digget: Øystein Wiik og Maria Karlsen kom begge ut av skjermen med et smell, i tillegg til at stayere som Maria Mittet dro til med publikumsfrieri av høy klasse.

STJERNEKAMP 2015: F.v: Martin Halla, Celine Helgemo, Øystein Wiik, Heidi Gjermundsen Broch, Eirik Søfteland, Maria Karlsen, Tommy Fredvang, Maria Haukaas Mittet, Knut Erik Østgård og Trine Rein Foto:,NRK

Vi er blitt vant til å se Kåre Magnus Bergh i tospann i andre settinger, men i «Stjernekamp» entrer han scenen uten en kvinnelig makker. Han får gjestene til å føle seg vel, gjøgler akkurat nok samtidig som han klarer å styre logistikken.

Anmeldelser av alle låtene: – Dette var fælt!

Torgny Amdam er kanskje ikke klassisk materiale for lørdagsunderholdningen, men også her viser NRK teft: En superengasjert propell med den faglige bagasjen på plass. Men han fortjener skjenn for å ikke klare å finne ord på morsmålet: «Growl, som det heter på godt norsk», Torgny?

Konseptet begynner å bli småslitt, men 2015-versjonen er lovende fra start. Men skal «Stjernekamp» holde koken utover høsten er det flere som rett og slett tvinges til å slå ut håret i større grad (jeg ser spesielt på dere, Trine Rein og Heidi Gjermundsen)

Vurdert av: Øystein David Johansen

HVERDAGSMORO: Lisbeth (Pernille Sørensen), sjekker Frode (Tore Sagen) for lus i en ny sesong «Side om side». Foto:,NRK

21.30 på NRK1: «Side om side», sesong 3

VG:s terninger viser 5 prikker

I den tredje sesongen av den norske situasjonskomedien, sitter alt som det skal. Beboerne i nabolaget på Granli vikler seg stadig inn i pinlige, kleine og rett ut latterlige situasjoner de aller fleste kan kjenne seg igjen i. Ikke fordi folk flest er like forviklingsbelastede, men fordi utgangspunktet er hverdagslige dilemmaer mange må forholde seg til: Som forholdet til svigermor, pinlige foreldre, hvorvidt man skal skjenke mindreårige, snobbete naboer, de siste kaffetrendene og hvor langt man kan dra en hvit løgn.

Ikke bare har «Side om side» noen gjennomført kostelige figurer i de tre hovedparene, Maria og Jonas (Marie Blokhus og Vidar Magnussen), Frode og Lisbeth (Tore Sagen og Pernille Sørensen), og Christian og Cecilie (Jon Almaas og Charlotte Frogner), men også smårollegalleriet er spekket med velspillende godbiter som Hallvard Holmen, Laila Goody og Anne Marit Jacobsen.

Regissør Marit Åslein og manusforfatterne (blant dem Birgitte Bratseth, Mads Løken og Sigmund Falch) har definitivt funnet formen for det som er en blitt en garantert klukk-fremkallende serie for opptil flere generasjoner.

Vurdert av: Ingvill Dybfest Dahl

Mer å lese: Joner plaget av mareritt under filminnspilling.

NY RUNDE: Anne Lindmos talkshow «Lindmo» vender tilbake. Foto:Evy Andersen,NRK

21.55 på NRK1: «Lindmo»

En stund virker det som Anne Lindmo har sklidd helt over i tannløs lanseringsjournalistikk vi allerede er altfor godt vant med fra andre programmer.

VG:s terninger viser 4 prikker

Sesongpremieren starter med koseprat med Kristoffer Joner om filmen han promoterer denne helgen, uten andre historier enn dem vi allerede har hørt fra lanseringsturneen. Men så inviterer Lindmo inn ordføreren i Stranda, som tilbyr perspektivet til dem som lever med ras og «Bølgen» som en reell trussel.

Påtroppende MGP-general Jan Fredrik Karlsen vipper det igjen tilbake til overflatemoro, før den unge artisten Fay Wildhagen sjenert leverer smått gripende sjarmhistorier, og Lindmo runder av med den store alvorskanonen: politi Lise Dunham, som i egenskap av styrkesjef på det norske skipet Siem Pilot har tilbrakt sommeren med å fiske flyktninger opp fra Middelhavet. Det er virkelig og vondt.

Lindmo er fremdeles munnrapp og fornøyelig når det passer – direkte når det er tonen. Men hun har en tendens til å pakke informasjonen fra research inn i ledende spørsmål, som ødelegger noe av oppdagelsesgleden for seerne.

Vurdert av: Ingvill Dybfest Dahl

KJENDISDRONNING: Dorthe Skappel er fremdeles programleder i kjendisnyttprogrammet «God kveld Norge». Foto:Espen Solli,TV 2

22.15 på TV 2: «God kveld Norge»

VG:s terninger viser 3 prikker

«God kveld Norge» er først og fremst institusjonen Dorthe Skappel, dernest massiv egenreklame for TV2s programmer og egne kjendiser. Høstdebuten starter med en direkte pinlig «leserne spør»-spalte fra «Skal vi danse» i Nydalen: «Er du bitch, Ida Maria?» Seriøst? Flere av kanalens egne C-kjendiser er gravide, fikk vi vite – og Sandra Lyng Haugen (TV2 insisterer på at vi skal interessere oss!) fikk seg en tur til Syden for å «snakke ut om den vonde tiden».

Bedre blir det når bryllupsekspert Mona Grudt krydret en habil glamreportasje om sommerbryllup. TVNorges naken-dating blir gransket kritisk i en helt fin reportasje – og bilder av nakendating fungerer selvsagt utmerket som teaser for herværende program! Aune Sand er Dorthes gjest i studio. Det føles flere uker for sent, selv om Jordbærmusfesten gikk av stabelen i går. Dorthe stiller i hvert fall gode spørsmål til klovnen i studio. «God kveld Norge» er florlett underholdning nesten uten motstand og med irriterende hype. Omtrent akkurat som før.

Vurdert av: Øystein David Johansen

Les også

 1. Adelén og Samuel Massie topper «Skal vi danse»

  Lørdag kveld fikk vi se årets «Skal vi danse»-deltagere svinge seg på parketten for første gang.
 2. TV-anmeldelse: Sprikende hjernetrim-sirkus

  Intens folkeliggjøring redder ikke «Norges smarteste» fra å være et program først og fremst for Norges smarteste.
 3. Ruben (28) er tidenes mest populære TV-bonde

  ARNA (VG) Ruben Tunestveit Kengakaran (28) drukner…
 4. «Skal vi danse»-Egor: – Jeg er tiltalt for noe jeg mener jeg ikke har gjort

  I høst må Egor Filipenko (28) møte i retten, tiltalt for å ha kjørt i beruset tilstand.
 5. Anne-Kat. tilbake til NRK

  Anne-Kat. Hærland blir fra og med lørdag fast medlem av NRK P1s nye helgemagasin, «Fritimen».

Mer om

 1. Reality-TV
 2. TV 2
 3. NRK

Flere artikler

 1. Egor Filipenko blir danse-dommer

 2. Witt ute av «Skal vi danse»: – Nå skal jeg ta meg et velfortjent glass vin

 3. Ny sesongrekord for «Skal vi danse»

 4. Ida Maria røk ut av «Stjernekamp»

 5. Ida Maria er ute av dansen: – Jeg er veldig trist

Fra andre aviser

 1. Stjernekamp: Maria Haukaas Mittet vant

  Aftenposten
 2. Per Arne Kalbakk går av som nyhetsdirektør i NRK

  Aftenposten
 3. Færre unge kvinner tar test for livmorhalskreft

  Bergens Tidende
 4. Bergensbanen stengt etter ras - riksvei 7 åpnet fredag

  Bergens Tidende
 5. TV2: Hadde ekstreme holdninger

  Bergens Tidende
 6. Kronikk av kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen: Et åpent, raust og moderne NRK

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder