PÅ VEI HJEM: «Hver gang vi møtes»-gjengen takker for seg i kveld. Fra venstre: Pål Tøien (OnklP), Inger Lise Rypdal, Jonas Fjeld, Bjarne Brøndbo, Lene Nystrøm, Thomas Helland (Thom Hell) og Silje Nergaard. Foto: ROGER NEUMANN Foto: ,

VG anmelder «Hver gang vi møtes»-duettene

Lørdag kveld var det siste utgave av årets «Hver gang vi møtes». VGs musikkjournalist Stein Østbø anmeldte låtene.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tradisjonen tro er siste del av sesongen viet duetter mellom deltagerne, som frem til nå har hyllet hverandre gjennom syv programmer.

Her er Stein Østbøs vurderinger av kveldens prestasjoner:

IKKE MAKS FESTFØLELSE: Aqua-Lene og OnklP. Foto: TV2 Foto: ,

Lene Nystrøm/OnklP: «Kjendisparty»

VG:s terninger viser 3 prikker

Når stemningen er på det mest løsslupne, må vi nok dra frem pisken. Dette blir aldri en duett, til det er OnklP for dominerende. Stakkars Lene blir stående altfor mye på sidelinjen og riste løs uten mål og mening – og uten å slippe til slik at vi hører henne. «Kjendisparty» får et historisk skjær over seg, ettersom Inger Lise Rypdal korer for Dag Spantell på originallåta og her sitter for å høre på den moderne versjonen. OnklP har friskt nok oppdatert teksten på til å handle om uka artistene har hatt sammen, og «Kjendisparty» er fremdeles en kul låt, men dette er ingen duett i ordets rette forstand.

BURDE VÅGE MER: Jonas Fjeld og Silje Nergaard. Foto: TV2 Foto: ,

Silje Nergaard/Jonas Fjeld: «Når vi deler alt»

VG:s terninger viser 4 prikker

Å velge en duett med Fjelds altfor tidlig avdøde venninne og kollega, Hilde Heltberg, gir selvfølgelig denne låten en ekstra dimensjon. Og Silje fyller Hildes sko fint, selv om det langt fra tas sjanser i denne versjonen. Egentlig er den temmelig kliss lik originalen, og som sådan både uangripelig og praktfull. Men vi er nødt til å trekke litt for mangel på vågemot – disse to rutinerte kunstnerne kan enda bedre.

JOVIALE: Bjarne Brøndbo og Inger Lise Rypdal. Foto: TV2 Foto: ,

Bjarne Brøndbo/Inger Lise Rypdal: «Sønnavindsvalsen»

VG:s terninger viser 5 prikker

Klart Alf Prøysen fortjener mer av både banjo og trekkspill! Bjarne blir nesten ugjenkjennelig uten Namsos-dialekten der hele Skreias Inger Lise definitivt er nærmere sin språklige hjemmebane. Litt mer tilbaketrukken er han også, men både brumledybden og bamsevarmen er intakt. En herlig stigning i låta fører til ultrajovial stemning rundt bordet; her smiles og synges, nynnes og gynges. Og sant nok; dette er ekte Prøysen-feelgood.

GOD KJEMI: Lene Nystrøm og Thom Hell. Foto: TV2 Foto: ,

Lene Nystrøm/Thom Hell: «Turn Back Time»

VG:s terninger viser 5 prikker

Dette, Lene – dette er en duett! Hun kommer eminent tilbake når hun er på hjemmebane med Aquas kanskje fineste og mest «ordentlige» pop-låt. Balladen er rocket opp og gjort både mørkere og mer mystisk – den har faktisk fått et sug i seg som gjør den nesten ny. Thom Hell er i sitt ess. Han er jo ikke bare født til å være solist, han er også født til å legge annenstemme på låter slik at de får kvaliteter av gull. Det er akkurat dét han gjør her.

HARMONIHIMMEL: Thom Hell og Silje Nergaard. Foto: TV2 Foto: ,

Silje Nergaard/Thom Hell: «Det fine vi hadd sammen»

VG:s terninger viser 6 prikker

Så gråter Bjarne Brøndbo før låten har begynt igjen … og hva skal man si? D.D.E.-klassikeren kommer i et nydelig, nedstrippet arrangement (slik burde den kanskje vært hele veien?). Silje og Thom tar hvert sitt vers med gnistrende innlevelse før stemmene deres faller sammen som honningdrypp på et fløyelsteppe. Harmonier nærmere himmelen har vi ikke vært i nærheten av tidligere i kveld. Nesten synd det ikke var slutt nå.

AVSLUTNINGSNUMMERET: Bjarne Brøndbo, Inger Lise Rypdal og Jonas Fjeld. Foto: TV2 Foto: ,

Inger Lise Rypdal/Jonas Fjeld/Bjarne Brøndbo: «Liv laga»

VG:s terninger viser 4 prikker

Men selvfølgelig fortjener artistene en skål til slutt, eller å «styrte noen bajer», som OnklP så treffende sier det i kveld … Nok en gang etterlengtet rock-fot – det har vært litt for lite av den utagerende rocken i denne sesongen – men versjonen er nok nesten like rotete som røff. Underholdningsverdien er uansett stor. Skulle bare mangle – det står godt over hundre år med erfaring på scenen her. Trioen gir oss en verdig avslutning med tre typiske bilder av denne «Hver gang vi møtes»-sesongen på netthinnen; en glisende og svett Bjarne over trekkspillet, en feiende flott Inger Lise i full hoftesving og en varmt lunefull - eventuelt bare lun - Jonas Fjeld bak kassegitaren.

Skål!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder