TUNGE LØFT: Det ble tungt for både førstekjempe og andrekjempe i kveldens tvekamp, men Ørjan Hult måtte se seg slått. Foto:Alex Iversen,TV 2

Ørjan ute av «Farmen»: Jeg fortjente ikke å ryke ut

Finn Olav ble «Farmen»-legende

Etter å ha blitt ukens eneste andrekjempevalg, var det Ørjan Hult (24) som måtte se seg slått i kveldens tvekamp.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter en dramatisk uke på «Farmen», med mye sabotasje og dårlig stemning, ble det på onsdag tatt et førstekjempevalg som flere var reagerte på.

Finn Olav Odde ble valgt til førstekjempe for tredje uken på rad, og ettersom det kun er tre menn igjen på gården, og den ene, Olav Harald Ulstein, er storbonde, så ble det Ørjan Hult som måtte i tvekamp denne søndagen.

– Jeg ble ikke overrasket. Jeg skjønte det egentlig når Olav ble valgt til storbonde igjen. Likevel hadde jeg et håp, samtidig som jeg hadde en følelse av at det kom til å bli guttekamp, sier Hult til VG.

«Farmen»-Finn mener TV 2 lager mobbe-TV.

VIDERE: Et gammelt brudd i kragebeinet gjorde tvekampen tøff for Finn Olav Odde, men konkurranseinstinktet kicket inn og det holdt hele veien. Foto:Alex Iversen,TV 2

I onsdagens episode kunne vi se Finn Olav og Ørjan gå løs med slegge på røykehuset de hadde bygget til ukesoppdraget.

– Jeg ville ikke være hjelper for noen som sender meg i kamp, så jeg tenkte at nå skal jeg sabotere og det skal gjøres ordentlig. Jeg ville ikke hjelpe Olav med å få enda en finalekniv, sier han.

LES OGSÅ:«Farmen»-Reidars private drama

Tøff tvekamp

I kveldens tvekamp valgte Ørjan at det skulle konkurreres i melkespannholding, og det var et nøye vurdert valg.

– Det sto mellom melkespannholding og tautrekking. Jeg endte opp med å velge melkespannholding fordi Finn veier ti kilo mer enn meg, og så har jeg en kneskade som gjør at jeg ikke har samme styrken i beina som Finn. Jeg tenkte at det var 60 prosent sjanse for at jeg kom til å vinne den tvekampen, forteller han.

Slik gikk det imidlertid ikke, og Ørjan ble den syvende personen som måtte forlate Li Gård. Men han bærer ikke nag overfor Olav Harald som fikk ham ut, selv om det er kjipt å forlate «Farmen».

– Det er en konkurranse, så jeg forstår veldig godt at han ønsket å få ut en mann. Men jeg sitter igjen med en følelse av bitterhet, for jeg synes ikke at jeg fortjente å ryke. Jeg mener at jeg har jobbet godt, og fortjente å komme til finalen. Det er vondt å godta at jeg ikke fikk være med opp bakken, og tilbake på gården.

LES OGSÅ:«Farmen»-Olav om kritikken: – Må bare le av det

«Farmen»-legende

Finn Olav, som etter kveldens tvekamp er sikret enda en uke på gården, ble fryktelig skuffet når det ble guttekamp, og han fryktet at det skulle være melkespannholding det skulle konkurreres i.

– Jeg måtte velge Ørjan, og det var ikke noe gøy. Men konkurranseinstinktet er der, og når Gaute Grøtta Grav står der og sier at jeg har muligheten til å bli en «Farmen»-legende så ville jeg virkelig vinne den kampen.

For kveldens tvekamp er den tredje, strake seieren for Finn Olav - noe ingen andre deltakere har klart før ham. Det synes han er stas.

– Det var ikke så gøy å slå ut Ørjan, men samtidig så kan jeg ikke gi fra meg seieren. Konkurranseinstinktet er for sterkt. Det er jo litt gøy å kalles legende.

Tidligere i sesongen har Bjørn Egil Mogenstad, Daniel Godø, Sol Maja Otterstad, Magnus Melkeraaen, Malin Vassnes, Frank Tore Aniksdal og Reidar André Grøset måtte forlate «Farmen».

IKKE DÅRLIG STEMNING: Finn Olav Odde og Ørjan Hult hadde god kontakt inne på gården, og de skiltes som venner. Foto:Alex Iversen,TV 2

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder