Grøtta Grav: - Fornøyd med årets deltakere

ÅRETS GÅRD: Onsdag viste programleder Gaute Grøtta Grav frem hvor 14 deltakere skal få prøve seg på livet som bonde i 1914. Foto:Alex Iversen,TV 2

«Vælkømmin tel gards»: Her er årets «Farmen»-gård

I dag begynner innspillingen av årets sesong av TV 2-programmet «Farmen», og på Li Gård på Tangen i Hedmark skal 14 deltakere få bryne seg på gammeldags gårdsbruk.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Årets «Farmen»-gård ligger på Tangen i Stange kommune. Li Gård består av hovedhus og en låve, og ligger i skogen, med et vann i umiddelbar nærhet og fruktbar jord.

– Det er en idyllisk plass i skogen, og likevel er det åpent rundt. Her bodde de rikeste bøndene for hundre år siden. «Alt gror på Hedmarken», sa folk, og det stemmer jo. Aldri før har en «Farmen»-gård hatt så stor grønnsakåker, så deltakerne kommer ikke til tom gård, sier programleder Gaute Grøtta Grav.

Årets deltakere er Grøtta Grav også fornøyd med, og han tror det blir en bra sesong for seerne å følge.

– Jeg er veldig fornøyd. Ekstremt fornøyd. Alle de ville ha med, hadde muligheten og det er en bra gjeng med mye forskjellige mennesker. De skal igjennom en rekke utfordringer de må hanskes med, og det blir ikke alltid lett, men målet er at de skal lykkes og komme ut etter ti uker som ekte bønder.

Deler gode råd

Grøtta Grav var vant den første sesongen av «Farmen» i 2001, og har noen tips og råd å dele med de blivende bøndene.

– Det viktigste er at de ikke skryter på seg kunnskap de ikke har. Her gjelder det å være helt ærlig, og heller tenke at en bratt læringskurve er smart. Det å stå på er også en flott verdi.

I syv sesonger har 35-åringen ledet programmet, og han har ikke tenkt til å gi seg med det første.

– Vi flytter oss fra plass til plass. Det er alltid en ny gård, en ny historie – så for meg er «Farmen» en fantastisk syklus å være i. Og så er det viktig å gå innblikk i hvor vanskelig det var å drive en gård i 1914. For min del er det aldri en kjedelig dag på jobben. Jeg er ingen hovedperson, så jeg blir en slags katalysator ut mot seerne. Det passer meg veldig bra. Jeg liker å fortelle historier gjennom aldri – det er driven min.

Les også

Mer om

  1. Farmen

Flere artikler

  1. Slik er årets «Farmen»-gård

  2. «Farmen»-Gaute røper: Slik blir den nye sesongen

  3. Sjekk forskjellen: «Farmen»-gården er ikke til å kjenne igjen!

  4. Kommunen vil selge «Farmen»-gård

  5. Seere reagerer på «Farmen»-blemme

  6. Knallstart for «Farmen»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder