Slik blir TV 2-høsten

BERGEN (VG) Over 80 av kanalens største profiler var samlet da TV-høsten 2015 ble lansert, og det er tydelig at TV 2 satser tungt på humor i tiden fremover.

 • Elise Alexandra Gulbrandsen
 • Felicia Alvsing
 • Marthe Berg
 • Line Orfjell

Artikkelen er over fire år gammel

Bergen viste seg fra sin beste side og badet i solskinn da programmene som skal prege TV-høsten hos TV 2 ble lansert tirsdag.
Fra tidligere er det kjent at seerfavoritten «Skal vi danse» vender tilbake. Også talentprogrammet «Norske Talenter» skal trekke seerne til TV 2 i høst. Blant kjendisene som var på plass i Bergen for å lansere program med brask og bram var veteranene Dorthe Skappel og Solveig Barstad, samt ferskere tilskudd som den nye «Idol»-programlederen Markus Bailey.
Oversikten over høstens program viser at kanalen satser sterkt på humor, med flere talkshow – både nye og gamle.

Når høstmørket kommer er dette noe av det du kan kose deg med på TV-skjermen:

«Dag»

Den kritikerroste serien har gjennom tre sesonger blitt nominert til 26 Gullruter, og har vunnet 11 av dem. Nå er Atle Antonsen, Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Rolf Lassgård, Agnes Kittelsen, Iben Hjelje og Ine Jansen tilbake i finalesesongen.

Serien handler om samlivsterapeuten Dag, som ikke har særlig tro på mennesker eller ekteskap. Han er isolert og alene, og han mener egentlig at alle burde omfavne denne levemåten.

­«Dag» har sesongpremiere i september.

«Tusvik & Tønne talkshow»

Frittalende Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne har lenge hatt sin egen podcast. Denne høsten blir de å se i et eget talkshow på TV 2. Komikerne har imidlertid laget en vri på showet, og i stedet for å ha en ny hovedgjest i hvert program vil de selv innta gjestesofaen og invitere en ny programleder hver uke.
– Det kan bli veldig drøyt, men det blir også veldig gøy, sier Sigrid Bonde Tusvik til VG – og forteller at podcasten kommer til å være noe annet enn det kommende TV-programmet.
– Det kan bli litt vondt for programledergjesten og litt vondt for publikum, men det tåler de.

VG+: Slik lager de Norges frekkeste podkast (krever innlogging)

Også TV 2 legger vekt på at programmet ikke skal være en TV-versjon av podcasten, men heller være preget av utradisjonelle møter mellomkjente personer i en helt ny rolle – samt en rekke overraskelser underveis.

Les også: Beskylder Anne-Kat. for å stjele vitser

«Tusvik & Tønne talkshow» har sesongpremiere i september.

SNART TV-KLARE: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne er kjent for å snakke «rett fra levra» når de spiller inn sin ukentlige podcast. Nå får de sitt eget TV-program. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

«Dritseint med Edel»

Edel Hammersmark Gjervan ble en kjent figur gjennom «Torsdag kveld fra Nydalen». Hun fikk etter hvert et eget talkshow, og denne høsten sendes den andre sesongen av programmet.

Ifølge hovedpersonen selv, Edel, vender talkshowet blikket utover, og retter et kritisk blikk på det som skjer rundt om i verden. Under en prat med VG før sesongpremieren i fjor mente hun at folket var lei talkshowvertene vi allerede har.

– Jeg trur folk har fått metta seg på talkshow-verter som bare er opptatt av egen navlelo, som Nummis og Rønnis og hu derre kråka Anne Lindmo. Jeg kan si så mye som at det blir rent ut sagt spekket med innhold.

Programmet var også noe annerledes enn det TV-seerne kanskje er vant med fra de andre talkshowene. I et program utsatte hun skuespiller Trond Espen Seim for SM-sex i en parodi av «Fifty Shades of Grey».

«Dritseint med Edel» har sesongpremiere i september.

TALKSHOW-DRONNING: Det blir en ny runde med den frittalende Edel i september – og det ser ut til at hun er beredt! Foto:Hallgeir Vågenes,VG

«Det er lov å være blid med Else»

I den første sesongen av programmet ba Else Kåss Furuseth om altfor store tjenester, og det ble det humor av. I høst lover hun ifølge TV 2 «en sutrefri halvtime med smil, glede, gøyale gjester og humørfylte innslag».

Hun har tidligere hatt talkshowet «Else» – hvor hun fortalte at hun skulle bli «Norges nye Oprah».

VG+: Else Kåss Furuseth: – Det er lov å være muggen(krever innlogging)

«Det er lov å være blid med Else» har sesongpremiere i september.

«Hæsjtægg»

Kjæresteparet Iben Akerlie (27) og Jakob Oftebro (29) spiller begge bloggere i TV 2s humorsatsing «Hæsjtægg».

Stjernelaget Morten Ramm, Laila Goody, Mariann Hole og Mattis Herman Nyquist blir også å se i TV-serien som i korte trekk handler om Bård – en fyr som har sagt opp jobben og flyttet ut i naturen, og som nå ønsker å blogge om opplevelsen. Bård spilles av Oftebro.

– Det var utrolig morsomt å jobbe med dette. Jeg kjenner jo ikke bloggverdenen i det hele tatt, så det var fascinerende å få et innblikk i den, sier han.

Akerlie spiller på sin side en 17 år gammel blogger som tjener fett på å lage tutorialsvideoer.

– Vi hadde det utrolig gøy under innspilling, for å si som karakteren min ville sagt: Det var lol, sier hun, og forteller til VG at hun og Oftebro ikke planla at begge skulle ta roller i humorserien, men at det var en «fornøyelig tilfeldighet».

«Hæsjtægg» har premiere 15. september.

«Kollektivet»

Kollektivet er tilbake med en ny og etterlengtet sesong på TV 2. Komikerne er av mange utpekt som Norges nye arvtakere til humortronen. Cecilie «Cess» Steinmann Neess gjør comeback i gjengen etter et par års pause, og skal sammen med Kevin Vågenes, Sebastian Trulsrud Brynestad og Fridtjof Stensæth Josefsen gi deg en kickstart på helgen utover høsten.

VGTV: Se den hysteriske Clooney-parodien

«Okkupert»

«Hvem vil ofre velferd mot frihet hvis de ikke tror friheten står på spill?»

En av seriene det er knyttet store forventninger til i høst er spenningsserien «Okkupert», etter idé av Jo Nesbø.

Serien beskrives som tidenes dramasatsing på TV 2, og undersøker hva som skjer i et okkupert land når livet tilsynelatende går videre som normalt på overflaten – under en russisk invasjon av Norge.

Her kan vi trolig forvente en serie som omhandler lojalitet til deg selv, til din familie og til ditt land, med skuespillere som Henrik Mestad og Ane Dahl Torp i hovedrollene.

Les også: Ane Dahl Torp svømte seg vill under innspilling

«Okkupert» har sesongpremiere i september.

«Hotel Cæsar»

Serien handler om den rike familien Anker-Hansen og deres konsern. Oslo-hotellet Hotel Cæsar er selve kronjuvelen i konsernet, og serien følger livet til de ansatte ved hotellet.

Årets sesong vil handle mye om hvem som skal ta over ledelsen ved hotellet, og i de ulike rollene vil du se Anette Hoff, Anne Kokkin, Rudy Claes, Sofie Asplin, Kim Daniel Sannes, Nikis Theophilakis, Assad Siddique, Julie Chacht og Evelyn Rasmussen Osazuwa.

Serien har gått på TV 2 siden 1998, og fyller i år 18 år.

«Hotel Cæsar» har sesongpremiere 17. august.
Les også: Han er «hatet» av «Cæsar»-fansen

ENDA EN SESONG: Etter 18 år holder «Hotel Cæsar» koken. Her er Anette Hoff som spiller Juni Anker-Hansen, Kim-Daniel Sannes spiller Storm Anker-Hansen, Sofie Asplin spiller Jenny Anker-Hansen og Sølje Bergman spiller Ninni Krogstad. Foto:Bjørn Wad,TV 2

«Farmen»

For ellevte gang skal 14 mennesker settes 100 år tilbake i tid. På en gård uten moderne hjelpemidler, vann og strøm, skal de overleve ved å samarbeide så godt som mulig. Underveis får deltagerne utfordringer de må overvinne, og hver uke vil deltageren som klarer seg dårligst i konkurransen med de øvrige bli sendt hjem. Fjorårets sesong ble sett av rekordmange, og hele 1.114.000 seere fulgte finaledramaet da Magnhild Vik i fjor stakk av med seieren i konkurransen.

Årets sesong spilles i disse dager inn ved Løntjernbråten, like ved gullgruvene i Gullverket på Eidsvoll.
Se flere bilder fra årets «Farmen»-gård her!

«Farmen» har sesongpremiere i september.

«Truls – Oppdrag Norge»

Publikumsfavoritt Truls Svendsen møter nye spennende mennesker på sin vei i «Truls – Oppdrag Norge».

I fjor kunne seerne følge Truls Svendsen på tur over Grønland, og i serien «Oppdrag Hurtigruten».

– Jeg blir ikke lei av å reise på tur. Jeg ender alltid med å reise i Norge, og nordmenn er veldig glad i å se hvordan norske folk har det. Nysgjerrigheten er der, og derfor har det blitt en greie. Jeg liker å reise på tur, og jeg tror folk liker å se på, sier Svendsen til VG.

Har du lest? Truls Svendsen ville se tissen sin igjen – la ut på Grønlandstur

Igjen skal kameratene Thomas Numme, Harald Rønneberg, Terje Bergli og Raymond Brendeløkken bestemme hva Svendsen skal utsettes for. Denne gangen er Svendsens tidligere turkamerat Cecilie Skog med på å bestemme hvilke oppdrag komikeren må gjennomføre.

«Truls – Oppdrag Norge» har premiere i oktober.

«Jakten på kjærligheten»

TV2s store kjærlighetsserie går i år i gang med sin 12. sesong, med rekordmange søkere. Seks bønder er valgt ut til å delta i det populære programmet – fem menn og en kvinne.

Katarina Flatland skal også år hjelpe de utvalgte bøndene med å finne den store kjærligheten.

Årets deltagere er Ruben Tunestveit Kengakaran (28) fra Tunes i Arna, Hans Petter Hestmo (41) fra Steinsdalen i Sør-Trøndelag, Else Marie Tveit Rødby (33) fra Hurum, Alf Bernhard Ouren (39) fra Redalen i Gjøvik og Kjartan Bergsvåg (36) fra Voss.

«Jakten på kjærligheten» har sesongpremiere 24. august.

«Skal vi danse»

I år som i fjor skal norske kjendiser svinge seg på parketten i «Skal vi danse». 12 kjendiser fra ulike deler av norsk underholdningsbransje skal konkurrere: Programleder Katarina Flatland, eventyrer og forfatter Samuel Massie, skuespiller og modell Gitte Witt, gründer Christopher Mørch Husby, skuespiller PelleK, kakemester Pascal Dupuy, artist Adelén, tidligere profesjonell syklist Mads Kaggestad, artist Ida Maria, artist Stian «Staysman» Thorbjørnsen, programleder Gunvor Hals og sjaman og forfatter Gro Helen Tørum.
– Jeg har trent i rundt fem timer hver dag, så jeg må passe på å spise nok. Jeg blir så sliten at jeg blir litt slapp, så jeg har kjøpt inn proteinpulver-shakes, sier Adelen til VG.

Den tidligere MGP-finalisten legger ikke skjul på at dansingen er krevende.
– Det er veldig vanskelig, og man må hele tiden passe på trinn og poseringer. Den eneste fordelen jeg har er at jeg har rytmen i kroppen, men jeg føler meg litt hjelpeløs, innrømmer hun.
Også Christopher Mørch Husby synes dansetreningen er tøff – og premierenervene har åpenbart meldt seg allerede.
– Det kan hende jeg blir så nervøs at jeg kaster opp, sier han til VG.

I fjor var det artist Agnete Johnsen og Egor Filipenko som imponerte dommerne og TV-seerne mest – og dermed stakk av med seieren. Filipenko ble nylig far for andre gang, og vil å år bli å se i dommerpanelet, ikke på parketten.

Les også: Her er høstens «Skal vi danse»-par

«Skal vi danse» har sesongpremiere i august.

«Hvem bryr seg»

Hverdange inneholder mange situasjoner hvor du selv er vitne eller deltaker til moralske dilemmaer eller konflikter. Du kan holde deg passiv, eller du kan gripe inn. Hva ville du gjort?

Den første sesongen av «Hvem bryr seg» gikk på TV 2 i fjor høst, og nå kommer sesong to på skjermen - men denne gang med ny programleder. Marco Elsafadi, som vant NRKs «Mesternes Mester» for to år siden, tar over som programleder etter Klaus Sonstad.

– Jeg har ventet på et viktig program som dette hele min karriere, og endelig får jeg sjansen til å lede et slikt program. Jeg brenner for at man skal bry seg om sin neste, skape gode relasjoner og mitt verdigrunnlag er helt i tråd med dette, sier den nye programlederen i forbindelse med høstlanseringen.

«Hvem bryr seg» har sesongpremiere 27. august.

«Norske Talenter»

Underholdningsprogrammet «Norske talenter» sparkes i gang allerede tirsdag 18. august. Bjarne Brøndbo, Linn Skåber og Suleman Malik vil i år ta plass bak dommerbordet sammen med veteran Mia Gundersen.

I fjor var det Angelina Jordan (9) som stakk av med seieren etter å ha trollbundet både dommerne og TV-seerne med sin spesielle stemme.

Nytt av året er at dommerne har en gullknapp som kan sende deltageren direkte til semifinalen. Denne kan de bruke en gang hver i løpet av hele sesongen.

Barnepsykolog Willy-Tore Mørck og pedagog Ingrid Grimsmo Jørgensen gikk tidligere denne uken ut og advarte mot kynisk eksponering av barn i talentkonkurranser, i forbindelse med premieren på programmet.

VG +: Barnepsykolog Willy Tore Mørch: - De utsetter barn for risiko(Krever innlogging)

«Norske Talenter» har sesongpremiere tirsdag.

TALENTJEGERE: Årets dommere i «Norske Talenter» er følgelig på plass i Bergen. Mia Gundersen, Bjarne Brøndbo, Linn Skåber og Suleman Malik dukker opp på skjermen allerede denne uken! Foto:Hallgeir Vågenes,VG

«Jaget»

Sturla Berg-Johansen er tilbake med en ny runde «Jaget» på søndagskveldene i høst, og som vanlig må fire kjendiser jobbe sammen som et lag for vinne store pengesummer til en felles premiepott som de gir til et godt formål. Men en quiz-jeger er også ute etter pengene.

TV-anmeldelse: «Jaget»: God, gammeldags gameshow-moro

«Jaget» har sesongpremiere søndag 23. august.

«Fingrene av fatet»

Det blir en intens duell på kjøkkenet når to kjendiser skal konkurrere mot hverandre ved hjelp av hver sin mesterkokk. Men kokkene må holde fingrene av fatet; de kan kun hjelpe til i 30 sekunder i løpet av prosessen, og maten skal være ferdig på 30 minutter.

«Fingrene av fatet» har premiere på TV 2 mandag 17. august.

«Senkveld»

I Thomas og Haralds 25. «Senkveld»-sesong møter du gjester innen underholdning, musikk, sport og samfunnsliv i det som har blitt kanskje Norges mest kjente sofa. Det blir også mer «Senkveld Surprise».

Thomas og Harald har de siste årene etablert sitt eget produksjonsselskap og besluttet i 2014 å trekke seg vekk fra Monster, som da hadde produsert det populære programmet i mer enn ti år.

Har du lest? Senkveld-Harald ble far

«Senkveld» har sesongpremiere på 28. august.

VETERANER: Thomas Numme og Harald Rønneberg har holdt sammen i 25 sesonger når de til høsten begir seg ut på nye eventyr i sofaen. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

«Best av de beste»

Lars Berger, Niklas Dyrhaug, Thor Hushovd, Anders Jacobsen, Andreas Mikkelsen, Maiken Caspersen Falla, Grace Bullen, Ragnhild Mowinckel, Karoline Dyhre Breivang og Synnøve Solemdal konkurrerer i år om tittelen «Best av de beste», i programmet med samme navn.

Innspillingen er ferdig, og idrettsstjernene hadde noen hektiske dager i det sørlige Spania allerede i slutten av mai.

Thea Olsenvil lede programmet, bare to måneder etter at hun ble mor til lille Filippa. Det er andre gang hun er programleder for den populære TV2-serien der kjente idrettsprofiler konkurrerer i helt andre disipliner enn vi ser dem i til vanlig

– Det er en Il Tempo Gigante-produksjon der vi lager ti programmer i løpet av fire dager. Det har vært krevende, men det har gått fint, sier Olsen.

«Best av de beste» har sesongpremiere i oktober.

«Ut av stillheten»

Dokumentarserien Ut av stillheten følger seks personer fra 4 til 65 år, som av ulike årsaker ikke kan høre. Det de har felles, er at de får muligheten til å oppleve lyd på nytt. Cochlea-implantat (CI) er et hjelpemiddel som kan gi døve og sterkt hørselshemmede digital hørsel, eller det man kaller en «kunstig sans». Ut av stillheten gir et innblikk i denne prosessen, og forsøker å gi et realistisk bilde av hva en slik operasjon innebærer.

«Ut av stillheten» har sesongpremiere på 26. august.

I tillegg vil disse programmene gå på TV 2s kanaler denne høsten:

«Eurojackpot», «God kveld Norge», «God morgen Norge», «Iskrigerne», «Matkontrollen», «Nabolaget», «Petter uteligger», «Smartere enn en 5. klassing?», «Suverene helter», «Tid for hjem» og «TV 2 hjelper deg».

HELE GJENGEN: Alle disse fjesene vil dukke opp på TV 2 i løpet av høsten. «Norske Talenter», «Skal vi danse», «Farmen» og «Tusvik og Tønne talkshow» er bare noen få av programmene som har premiere på kanalen de neste månedene. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Les også

 1. Blir programleder for «Idol»: Markus Bailey: – Jeg skal ikke bli en ny Stian Blipp

  Stian Blipp har bestemt seg for å gi stafettpinnen videre til Markus Bailey, når TV 2 går i gang med niende sesong av…
 2. Her er høstens «Skal vi danse»-par

  Årets kjendisdansere har fått utdelt hver sin partner. Snart er de tolv parene klare for å briljere – eller tryne…

Mer om

 1. TV 2
 2. Medier

Flere artikler

 1. Seertallene som bare forteller halve sannheten

 2. Her er høstens «Skal vi danse»-par

 3. Nakensjekkerne slo rivalene

 4. Fredrik Skavlan spøkte om tannbleking fra scenen

 5. Truls Svendsen om pappalivet: – Det vakreste jeg har opplevd

Fra andre aviser

 1. TV 2 bruker rekordmange millioner for å vinne høsten

  Bergens Tidende
 2. Smil til kamera

  Bergens Tidende
 3. Se bildene fra den røde løperen

  Bergens Tidende
 4. Slik blir TV 2-høsten

  Bergens Tidende
 5. Siri Tollerød og Lillian Müller i kokkekamp

  Fædrelandsvennen
 6. 20 år med reality-TV: «Det var mye sex i huset, fordi folk kjedet seg. Til slutt måtte jeg sove i badstuen»

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder