KJEMPER: Birgitte Hjort Sørensen, i rollen som Karsi, i «Game of Thrones». Foto:HBO,

Danske Birgitte hylles etter «Game of Thrones»

Spoileradvarsel! Hvis du ikke har sett episoden bør du ikke lese videre

Danske Birgitte Hjort Sørensen (33) høster ros fra store internasjonale medier etter at hun medvirket i mandagens episode av «Game of Thrones».

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

HBO-suksessen «Game of Thrones» er nå inne i sin femte sesong, og på mandag ble den åttende episoden, som heter «Hardhome», sendt.

Episoden er blitt kalt «en av de beste episodene hittil» av amerikanske Vanity Fair – og én av grunnene til det, er den danske 33-åringen.

Det til tross for at kun fikk rundt 20 minutter på skjermen. Hun og flere andre villfolk ble drept av en flokk «zombier», før hun våknet opp med isblå-øyne – som en ny rekrutt i hvitvandrernes armé. Men den danske skuespillerens prestasjon i rollen som stammelederen Karsi gjorde inntrykk:

«Uten Sørensens rolle som Karsi ville villfolketvære en anonym horde (...). Men Sørensen klarer å legge hjertet sitt i konflikten», skriver Vanity Fair.

Fortsatt populær: Ny seerrekord for «Game of Thrones»

SAMARBEIDER: Birgitte Hjort Sørensen sammen med en av de sentrale rollene i serien Jon Snow (spilles av Kit Harrington). Foto:HBO,

– Wow!

Til nettstedet forteller 33-åringen at det var over 600 statister på jobb de dagene hun var på settet.

– Dette er, uten tvil, den største produksjonen jeg noensinne har jobbet med. Mens jeg var der tok jeg meg selv i å si «Wow! Wow! Wow!» flere ganger. Dagene på settet gikk veldig fort, selv om de egentlig var ganske lange. Det er veldig rørende å se 600 mennesker jobbe mot det samme målet. Jeg vet ikke om det skjer noe annet sted. Jeg er veldig ydmyk for denne muligheten, sier Sørensen.

Men for de av dere som ble skuffet da ble tatt av «is-zombiene» – det kan fortsatt være håp:

– Å være død, og å være levende død er to forskjellige ting, hintet skuespilleren til Vanity Fair – som også påpeker at navnet til Sørensen sto på oversikten til IMDB over skuespillere som er med i finaleepisode, men at det nå er fjernet.

The New York Time har også laget en artikkel på 33-åringen, og skriver at rollen hennes er den mest sympatiske – noe som resulterte i at hun ble tatt.

Billedspesial: Nye glimt av «Game of Thrones»

Finale om to uker

Den danske skuespilleren har tidligere hatt roller i «Pitch Perfect 2», «Kraftidioten» og «Borgen». Hun er også med i HBO-serien som regissør Martin Scorsese og Rolling Stone-frontfigur Mick Jagger produserer.

«Game of Thrones»-fansen har nå en episode igjen å glede seg til før den store finalen «Mother's Mercy» sendes 14. juni i USA, og natt til 15. juni her hjemme i Norge på HBO Nordic og C More Series.

Hvis man skal tro på serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss har fansen flere sesonger å se frem til. Og med det kan avslutningen på bokserien om «Game of Thrones» bli kjent mye raskere enn de som leser bøkene ønsker.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder