NESTEN 300.000 SEERE: Katarina Flatland og Øyvind Fjeldheim fikk en god start på sommeren med 299.000 seere igår kveld.

God sommerstart for Katarina og Øyvind

TV 2 fikk en god start på sommeren i går kveld. Premieren på årets «Sommertid» ble sett av 299.000. Det er nesten 100.000 flere enn fjorårets sesongpremiere.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det er en fin start på et fint program og det viser at «Sommertid» er blitt en sommertradisjon og jeg tror at de skal klare å lever gode seertall gjennom hele sommeren, sier informasjonssjef i TV 2, Aleksander Valestrand til VG Nett.

Fjerde gangen

Det er fjerde gang programleder Øyvind Fjeldheim står klar med direktesendt sommerstemning i programmet som sendes fra taket på TV 2-huset i Oslo. Nytt av året er at han får med seg Katarina Flatland som programledermakker.

- Hun er en dyktig programleder som jeg tror kan være med på å bidra til at Sommertid opprettholder en litt yngre profil enn NRKs «Sommeråpent» har, fortsetter Valestrand.

«Sommeråpent» også på lørdager

Foreløpig regjerer «Sommertid» sommergrunnen alene. NRKs «Sommeråpent» kommer ikke på lufta før 23. juni. Men nytt av året er at programmet vil bli sendt fem dager i uken. Den nye dagen er lørdager, «Sommertid» sendes tre ganger i uken, men er ikke igang for fullt før mandag 18. juni.

Inntil da vil Katarina og Øyvind ha to sendinger denne uken og på grunn av starten på fotball-EM bare være på lufta en gang neste uke.

Fin oppskrift

- Vi har alltid startet rundt St.Hans og synes det er en fin oppskrift. I år har vi premiere på selve St.Hansaften som også er på en lørdag, sier prosjektleder for «Sommeråpent» i NRK, Line Sandberg Skarstein til VG Nett.

Hun er godt fornøyd med fjorårets snitt tall som lå på 500.000 seere sommeren igjennom. TV 2 og «Sommertid» hadde til sammenligning et snitt på 221.000 seere.

- Vi har lagt oss på en annen og senere sendetid enn «Sommertid» og det har gitt oss stabile og gode tall, sier Sandberg Skarstein.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder