MYSTERIET KIM: Kim (Edward Schultheiss) og Marit (Line Verndal) i Himmelblå har tatt tv-seerne med storm. I 2010 fortsetter NRK-serien. Foto: NRK

«Himmelblå»-produsent: - Jeg liker det ikke

(VG Nett) Se og Hør melder i dag at «Kim» i «Himmelblå» ikke er død, men at han lever med en kvinne i Russland.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Himmelblå - offisiell hjemmeside

Men bladkjøperne og de over 1,3 millioner TV-seerne som følger dramaserien «Himmelblå» på NRK blir snytt, hvis de tror at henvisningen på førstesiden av bladet i dag samsvarer med hva TV-produsentene har i ermet.

Ragde har diktet

Se og Hør har nemlig bedt forfatter Anne B. Ragde om å skrive fortsettelsen på første sesong av TV-serien, som rundet av søndag. Og forfatteren lot seg ikke be to ganger. Hun skrev like godt forslag til det hun mener kunne vært tre nye episoder.

Ikke mulig å sniktitte

Først etter å ha kjøpt bladet får leserne vite at dette ikke er fortsettelsen på TV-serien. Bladet er nemlig pakket i plast, så det er ikke mulig å sniktitte i bladhyllene i butikken. Riktignok har bladet under førstesidehenvisningen satt på en firkant med «Fortsetter i Se og Hør», men «Himmelblå»-fansen vil likevel lett kunne villedes til å tro at TV-produsentene har røpet for Se og Hør det ingen andre medier har fått dem til å opplyse - nemlig om Kim (spilt av Edward Schultheiss) - overlevde dramaet på havet eller ikke.

- Dette får stå for Se og Hørs egen regning. De har åpenbart frihet til å gjøre hva de vil. Jeg hadde nok ikke hatt noen mulighet for å stoppe dette, sier «Himmelblå»-produsent Vegard Stenberg Eriksen til VG Nett.

TV-produsent: - Pussig

Stenberg Eriksen forklarer at han er overveldet over den enorme responsen på TV-serien, som først om ett år starter med neste runde på NRK.

Les også: Fansen pines i ett år

- Men sett fra en produsents side er alt litt ute av proporsjoner, mener Stenberg Eriksen som sier at han synes det er «pussig» at Se og Hør velger å gjøre det de gjør.

- Jeg liker det ikke. Det å ta eierskap til historien som allerede er skrevet av andre, er tvilsomt. Man skal ikke tulle for mye med historien. Folk har blitt glade i disse karakterene, men jeg vet ikke hvor stor skade det gjør på serien at Se og Hør presenterer en egen fortsettelse, sier produsenten til VG Nett.

Se og Hør: - Vil glede leserne

Sjefredaktør i Se og Hør, Harald Haave, føler ikke at bladet på noe vis fører leserne og TV-seerne bak lyset.

- Ikke i det hele tatt. Vi har fått en av Norges beste forfattere til å gi leserne en mulig «løsning» på mysteriet. Jeg tror at alle, kanskje med unntak av VG Nett, ser humoren i dette og forstår at vi ikke presenterer fortsettelsen på TV-serien. Vi vil ikke avsløre for trofaste TV-seere hva som skjer i neste sesong. Det overlater vi til Vegard Stenberg Eriksen, som er mannen bak den kritikerroste publikumssuksessen «Himmelblå». Men vi i Se og Hør unner TV-seerne et gjensyn med Kim, spilt av en fabalaktig Edward Schultheiss, og vi vil bøte på den lange ventetiden. Jeg tror leserne vil glede seg over dette, sier Se og Hør-redaktøren til VG Nett.

Ingen negative reaksjoner

Han forklarer at bladet ikke har fått en eneste negativ henvendelse fra lesere etter dagens bladslipp.

- Men én person ringte og skrøt av oss tidlig på morgenkvisten, opplyser Haave.

HVA MENER DU? BLIR LESERNE LURT?

Les også:Rundet av med seerrekord

Ragde: - Ja, de blir lurt

Anne B. Ragde bare ler når VG Nett ringer henne.

- Ja, bladkjøperne blir lurt. I velkjent Se og Hør-stil, flirer forfatteren.

- Hadde du betenkeligheter med å fortsette på en historie som andre allerede har skrevet?

- Nei, absolutt ikke. Dette var jo bare tull. Og humorbasert. Jeg kastet meg over historien med stor fryd og diktet i vilden sky. Hvordan Se og Hør presenterer saken, er ikke opp til meg, sier Ragde som ikke har tatt honorar for de tre episodene.

- Men hvis NRK er interessert i manus fra meg, så får de bare ta kontakt, gliser Ragde som i sin fortsettelse skriver at Kim blir plukket opp av en russisk lastebåt og velger å leve i skjul for norske myndigheter. I Nord-Russland treffer han en vakker kvinne som han innleder et forhold til.

Ettersnakk:VG Netts lesere om sesongavslutningen på «Himmelblå»

VGDebatt:Diskuter «Himmelblå» her

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder