SEERSUKSESS: 540.000 nordmenn satte seg foran TV-apparatet for å se «Nissene over skog og hei» torsdag. Foto: TVNorge.

SEERSUKSESS: 540.000 nordmenn satte seg foran TV-apparatet for å se «Nissene over skog og hei» torsdag. Foto: TVNorge.

Rekordtall for Eckbos julekalender

540.000 så «Nissene over skog og hei»

(VG Nett) Espen Eckbos julekalender samlet 540.000 seere torsdag. TV-ekspert Morten Wiberg i Carat kaller det kanontall.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Gjennomsnittet minutt for minutt ligger mellom 500 og 550 gjennom hele programmet. Det er kanontall, sier Wiberg til VG Nett.

Han mener det må betegnes som fantastisk bra for TVNorge når deres serier har over 500.000 seere, og tror dette er starten på en god desember for serien.

- De fikk god omtale i VG og dårlig i Dagbladet, så jeg er usikker på hvordan seerne syntes det var. Jeg vil tro serien kan ligge på mellom 400.000 og 500.000 seere utover i desember, sier Wiberg.

VGTV: Her parodierer Atle Antonsen Tommy Steines sammenbrudd

Programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge sier følgende til VG Nett om tallene:

- Hva skal jeg si? Det er årsbeste. Det er helt fantastiske tall, tall vi egentlig bare kunne drømme om. Espen (Eckbo) ble helt forvirret da jeg ringte ham, sier han.

Han er imidlertid realistisk med tanke på de kommende ukene, og mener kanalen må regne med at tallene synker noe.

- Vi har blant annet sterk konkurranse fra håndball-VM for kvinner. Men det at så mange velger å prøve første episode er fantastisk, og det lover godt for fremtiden.

- Det blir nok et ekstra glass champagne i kveld. Kanskje en hel flaske, ler han.

Hos VG Nett har nesten 400 personer sagt sin mening om programmet siden premieren torsdag kveld, og gitt «Nissene over skog og hei» terningkast fem i gjennomsnitt.

Hva mener du?Si din mening og kast terning !

Samtidig foretok vi en uhøytidelig undersøkelse på VG Nett-forsiden, som viser at 15.000 personer er enige med VGs anmelder Camilla Bjørn om at serien fortjener terningkast seks - mens omtrent 4000 er enige med Dagbladets anmelder Mikael Godø om at Eckbos julekalender leverer til en treer på terningen.

«Nissene over skog og hei» er oppfølgeren til 2001-suksessen «Nissene på låven». Tolv av karakterene er de samme, mens det også er tolv nye nisser med.

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder