UTE: Dag Ingebrigtsen (t.v.) hylles av konkurrentene. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

«Stjernekamp» mistet 200.000 seere

Sangkonkurransen på NRK måtte vinke farvel til en stor mengde seere etter første runde.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over ett år gammel

Premieren på «Stjernekamp» forrige lørdag fristet 760.000 seere, noe som ga en markedsandel på 64 prosent. Program nummer to lørdag hadde 562.000 seere – og en markedsandel på 48 prosent. Med andre ord en ganske solig nedtur.

– I fjor opplevde vi at «Stjernekamp» mistet seere da «Skal vi danse» startet på TV 2. Da gikk «Stjernekamp» ned med 180.000 seere og endte på 608.000 i snitt for andre episode. Likevel kan vi ikke si noe om sammenhengen i år før seertallene fra TV 2 foreligger, opplyser medieanalytiker Maren Eline Fossan i NRK til VG.

Fått med deg? Dansedeltager roet seg med selvhypnose

TV 2 må vente

Det er naturlig å sammenligne lesernes respons på «Stjernekamp» med TV 2s «Skal vi danse», som hadde sesongpremiere lørdag. De siste par årene har «Stjernekamp» tatt innersvingen på danserne. Normalt ville TV 2 presentert sine seertall også i formiddag, men det gjør de ikke.

les også

Dag Ingebrigtsen måtte forlate «Stjernekamp»

– Vi har ikke mottatt logger fra Kantar for TV 2s kanaler for helgen, og vi vet ennå ikke om problemet ligger hos oss eller hos Kantar, som er de som måler seingen for alle TV-kanalene. Vi vil uansett ikke få våre tall tilgjengelige før i morgen, sier PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl til VG.

les også

Skandaleserien «Ex on the Beach» knuser «Love Island»

Kickbokser Thea Næss (33) imponerte dommerne mest i premieren, så hun plasserte seg øverst på poenglisten. Tidligere håndballspiller og «Farmen kjendis»-deltager Frank Løke (38) måtte ta til takke med lavest score.

Ingen røk ut av «Skal vi danse» lørdag. Alle seerstemmene som kom inn, blir lagt til dommerpoengene og seerstemmene som kommer inn neste lørdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DOMMERFAVORITT: Thea Næss og instruktør Ivo Havranek i ilden lørdag. Foto: Frode Hansen/VG

I første «Stjernekamp»-sending for litt over en uke siden, var det heller ingen som røk. Lørdag var det imidlertid over og ut for Dag Ingebrigtsen (59). Han ble den aller første av årets deltagere til å måtte forlate konkurransen.

Rockeveteranen tok nederlaget med fatning.

– Jeg har holdt på i hele sommer for å lære meg hiphop, opera og blues. Jeg har øvd gitar i fem timer hver dag, så sånn sett kan man si at det har kommet noe godt ut av dette også, uttalte han til VG.

VG og leserne ga terningkast til alle: Les dommen her

Lindmo på det jevne

«Lindmo» på NRK, som er flyttet fra lørdag til fredag etter at «Skavlan» har meldt overgang til TV 2, hadde sesongpremiere fredag. «Lindmo» lokket 632.000 seere, opplyser NRK. Det er ganske i tråd med hva talkshowet ofte landet på som lørdagsunderholdning

«Lindmo» har likevel økt litt fra premieren i fjor høst, da hadde hun 604.000 seere og 53 prosent andel på program én, opplyser NRK.

VG skrev før helgen om at «Ex on The Beach» på FEM og DPlay knuser TV3 og Viafreess «Love Island».

Seertallene for «Love Island», som går hver kveld hele uken, har et snitt på 100.000 totalt den første uken sett samlet. Da er Viafree, TV3 og opptaksseing inkludert. Snittallet for hele uken på dem som følger sjekkeserien når den sendes på TV3 lineært, ligger på slunkne 62.000.

– Lineærtallene for seg selv gir jo ikke et totalbilde av seingen, fordi dette er et program som skal fungere både lineært og digitalt. «Love Island» har et ok snittall om man tar alle plattformer i betraktning, men vi ser gjerne at det blir mer fart på programmet fremover, sier Line Vee Hanum, pressesjef i TV3, til VG.

– Programmet treffer veldig godt i den unge målgruppen fra 15 til 49 år, med hele 75 prosent kommersiell andel, legger hun til

Les også

 1. – Roet nervene med selvhypnose

  «Skal vi danse»- aktuelle Sophie Elise Isachsen (23) brukte hypnose og meditasjon for å roe nervene før premieren: – Jeg…
 2. – Ikke den første til å flagge at han er gift med meg

  Den danseklare TV 2-profilen gleder seg til «Skal vi danse»-premiere. I salen sitter ektemannen – som ikke er like glad…
 3. Hanne Sørvaag gir slipp på gammel kjærlighet

  13 år etter at hun ble forlatt av kjæresten, og mange såre låter senere, har Hanne Sørvaag (38) omsider bestemt seg for…
 4. Fredrik Skavlan spøkte om tannbleking

  BERGEN (VG) Talkshowkongen Fredrik Skavlan var i storform under TV 2s høstlansering torsdag. Slik blir høsten på TV 2.
 5. Realitydeltagere slakter «Ex On The Beach»

  Flere realitydeltakere slakter den nye realityserien «Ex On The Beach» på sosiale medier.
 6. – Blir «kvapsete» på midten når jeg ikke trener

  TV-dronningen sa nei i fjor, men i år passet det endelig. Nå håper hun alt ender i en bitteliten magetopp ved juletider.

Mer om

 1. Skal vi danse
 2. Stjernekamp
 3. Reality-TV
 4. TV-serier
 5. Medier
 6. TV 2
 7. NRK

Flere artikler

 1. «Skal vi danse» slått av «Stjernekamp»

 2. God start for Tone og kjærligheten

 3. TV-eksperter: Derfor sliter Skavlan

 4. Analytiker: Trolig ikke ny sesong av «Love Island»

 5. «Skal vi danse» mistet seere – tidenes laveste finaletall

Fra andre aviser

 1. TV 2-Skavlan mistet hver tredje seer

  Aftenposten
 2. TV 2-Skavlan mistet hver tredje seer

  Bergens Tidende
 3. «Hver gang vi møtes» ga seeropptur for TV 2

  Aftenposten
 4. Ny bunnotering for Skavlan – rekordtall for Lindmo

  Aftenposten
 5. Krisetall for Skavlan

  Aftenposten
 6. Nytt bunnpunkt for «Skavlan»

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder