RØK UT: Ole Martin Årst, her i natt-test mot Hanne Haugland. Foto: RUBICON TV/NRK

Ole Martin Årst ute av «Mesternes mester»: – Kine er en tøff jente

Fotballveteranen mener å se klare likhetstrekk mellom sin yngste konkurrent og faren hennes, fotballtrenerlegenden Egil «Drillo» Olsen.

44-åringen var den nest eldste i årets mesterlag på NRK, og ble fredag kveld den andre som røk ut av konkurransen.

– Man får alltid som fortjent, i dag fortjente definitivt Hanne å vinne, sa Årst om konkurrent Hanne Haugland da nederlaget var et faktum.

Han medgir at han synes det var i tidligste laget å forlate konkurransen nå.

– Litt sånn ekkel følelse, at man ikke føler man har fått vist seg frem.

Vinnerinstinkt

I episoden var det mye fokus på årets yngste deltager, Kine Olsen Vedelden (24), som gjorde det skarpt i konkurransene og ble temavinner.

Der kom det også frem at hun har vinnerinstinktet i orden, etter å ha vært med i VM i cheerleading for landslag med annenplass som resultat år etter år.

– Det er litt kjipt egentlig. Når du vinner sølv for andre, tredje, fjerde og femte gang så er du veldig sulten på gullet, fortalte hun, som i 2014 fikk drømmen realisert og var med på Norges første VM-gull i cheerleading.

«TØFF»: Kine Olsen Vedelden. Foto: FRODE HANSEN

Ole Martin Årst, som spilte 22 landslagskamper fra 2000 til 2007, og jobber som sportskommentator i TV2, sier til VG at han ser mange likheter mellom Kine og Drillo.

– Helt klart. Kine er veldig bestemt, akkurat som faren. En tøff jente som har gjort mye i ung alder. Jeg tror hun kommer til å spille en viktig rolle for idretten sin.

Denne uken fikk 24-åringen mye medieoppmerksomhet, da det ble kjent at hun og mestermakker Tom Hilde (30) er kjærester.

«Mesternes mester» er i år en del av «gullrekka» på NRK på fredagskvelden. Premieren ble sett av 1.036.000 personer på det meste, og ble nyttårshelgens mest populære program.

Fra nå er det, i tillegg til de to turtelduene, Lars Berger (39), skiskyting og langrenn, Karoline Dyhre Breivang (38), håndball, Ann Kristin Flatland (35), skiskyting, Hanne Haugland (50), høydehopp, Karina Hollekim (42), fristil skikjøring og basehopp, Glenn Solberg (46), håndball, Pål Anders Ullevålsæter (49), motocross og enduro, som konkurrerer mot hverandre i varmen på Mallorca.

Ann Kristin Flatland var den første som måtte forlate konkurransen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder