OPERERT: Ingrid Gjessing Linhave. Foto: PRIVAT

NRK-kjendis Ingrid Gjessing Linhave operert

«Dette er skrekkfilm-imaget mitt», skriver Ingrid Gjessing Linhave (40) under bildet av seg selv på Instagram.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Programlederen postet tirsdag et bilde fra sykesengen, der hun har bandasje over store deler av ansiktet.

«A) NRKs strategi: alle på TV skal være uten nese B) har byttet plass på nese og tommel C) Fyll inn selv #neseeroppskrytt», lyder det i meldingen fra 40-åringen.

Flere morsomme forslag til hvorfor hun ser ut som hun gjør, følger nedover i tråden - før Linhave forteller at det er bihulene som er årsaken, og at hun har operert en nesevegg.

«Dessverre ikke mer spennende enn det», forklarer hun.

Fikk e-post fra TV-seere

Linhave kan ikke snakke på grunn av operasjonen, men skriver i en tekstmelding til VG at hun har slitt med kronisk bihulebetennelse siden hun var 14.

– Jeg snorker som en gammel hanngeit og har skjev nesevegg. Det siste visste jeg ikke før kirurgen sa «Du er skjev i hele trynet, trenger ikke være rakettforsker for å se det!». Så de har visst løsnet nesen og åpnet bihulene. Jeg har aldri hatt gips eller narkose før, så finner glede i det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TV-FJES: Ingrid Gjessing Linhave er en av NRKs mest brukte programledere. Her på et bilde fra 2015 og et dagferskt fra sykesenga. Foto: Frode Hansen og privat

les også

Ingrid Gjessing Linhave forlater «Nytt på nytt»

Ikke bare fleiper Linhave selv om at bildet ligner noe fra en skrekkfilm - en av følgerne hennes skriver også at hun ligner litt på Anthony Hopkins beryktede rollefigur Hannibal Lecter.

– Ja, jeg er fanget i en slags Hannibal Lecter-maske og er litt for aktiv på sosiale medier for å få tiden til å gå og sanke sympati, sier Linhave til VG og forteller om en e-post hun fikk fra et ektepar for noen år siden.

– De hadde sett meg i «Nytt på nytt», og etter et år med diskusjon i heimen syntes de det var lurt å si at jeg burde bytte side med Knut Nærum, for den siden jeg viste oftest var den minst pene. De skrev det var godt ment. Så nå blir i hvert fall de glade for at det er mer symmetri i ansiktet, sier hun og poster smilefjes.

Linhave er kjent fra en rekke NRK-programmer, som «Idol», «Sommeråpent», nevnte «Nytt på nytt», «Big Bang» og «Kvelden før kvelden». For tiden er hun aktuell som programleder i NRKs nye «Familieekspedisjonen», en konkurransedrevet realityserie der tre familier kjemper om å klare seg best i naturen.

Serien ble spilt inn i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder