CELEBERT BESØK: Til stor glede for skuespillerne i Downton Abbey, kom hertuginne Kate på besøk i TV-studio tidligere denne måneden. Foto:Chris Jackson,Afp

Offisielt: Slutt for «Downton Abbey»

Nå er det offisielt: Etter den sjette sesongen som nå er under innspilling, er det slutt for den populære dramaserien «Downton Abbey».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Alt har en ende. Det gjelder også «Downton Abbey», sier seriens produsent Gareth Neame til BBC.

Han bekrefter samtidig at med sjette sesongen som nå er under innspilling og som blir vist til høsten, er det slutt.

– Vi har ikke fastsatt noen eksakt startdato for når vi kommer til å starte visningen av den siste sesongen av «Downton Abbey», men vi viser den tett på premieren i England i oktober, opplyser Arne Helsingen, TV-sjef i NRK, til VG.

SENTRAL SIDEN STARTEN: Lady (Elizabeth McGovern) og Lord Grantham (Hugh Bonneville)har vært med fra begynnelsen i 2010. - En fantastisk reise, sier Hugh Bonneville. Foto:Itv,ITV

– Den reisen som vi har vært med på med «Downton Abbey» har vært helt fantastisk for oss alle sammen, sier Hugh Bonneville som helt siden 2010 har spilt Lord Grantham, «Master of the house».

At det nå er slutt kommer ikke som noen stor overraskelse. Allerede i januar skrev VG at «Downton Abbey» går mot sin siste sesong etter at det ble kjent at serieskaperen er klar for et nytt prosjekt. I Norge har seertallene for «Downton Abbey» i hovedsak ligget mellom 600.000 og 700.000.

Mirror skrev samtidig at skuespillernes agenter var på jakt etter nytt arbeid til sine klienter, og besetningen ønsker også at seriens slutt skal offentliggjøres for at det skal være klart at de er ledige for nye roller til sommeren. «Downton Abbey» er en populær serie også i USA hvor det er interessant for flere av stjernene å fortsette sin karriere.

– Hvorfor serien har vært en så stor suksess i så mange land, kan jeg ikke gi et skikkelig svar på. Men det jeg vet er at vi som har vært med i «Downton Abbey» er svært takknemlige for den suksessen vi har opplevd, sier Hugh Bonneville.

Med den enorme populariteten som serien fikk etter hvert, ble det lettere å tiltrekke seg internasjonale stjerner i for skjellige gjesteroller. Som for eksempel Shirley MacLaine, Paul Giamatti, Richard E Grant og Nigel Havers. Og ikke å forglemme: George Clooney som dukket opp i fjorårets julespesial. Til de andre skuespillernes store glede som mer enn gjerne stilte opp på en selfie sammen med Hollywood-kjekkasen.

Det var slett ikke siste gang de populære Downton-skuespillerne fikk celebert besøk på settet. Tidligere denne måneden avla nemlig hertuginne Kate Downton Abbey et besøk og nok en gang ble de med på et uforglemmelig bilde.

– Vi kan love en siste sesong full av drama og intriger, akkurat slik man er vant til fra tidligere sesonger av serien, sier produsent Gareth Neame som forteller at tradisjonen tro blir det også en julespesial i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder