DELER RÅD: Øverst fra venstre, med klokka: Roy Kenneth Hermansen, Susanna Slungård Govasli, Sandra Hauge, Martin Pedersen, Henrik Askeland, Mia Alajääskö, Jonas Myrvold og Elin Kathrine Sandal. I bakgrunnen en av strendene innspillingen foregikk på. Foto: Tom Sinding Larsen, Ingvill Dybfest Dahl (bakgrunn) , TVNorge/VG

Nakendaternes beste tips:  – Slik blir du komfortabel med kroppen din

PALAWAN (VG) Selv har de sjekket nakne på TV i beste
sendetid. Her kommer «Adam søker Eva»-deltakernes beste råd for å bli komfortabel med egen kropp.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Gjennom snart seks programmer, med tre deltakere i hvert, har 18 nordmenn søkt kjærligheten på en tropisk øy – uten en tråd på kroppen.

Ifølge programsjef i TVNorge, Sverre Nordbø, er meningen med å date nettopp naken, at man fjerner alle statussymboler vi vanligvis danner oss et førsteinntrykk fra, og lar folk møtes i en felles sårbarhet.

Har du lest: Derfor sladdes ikke nakendating.

ANSVAR: Christin Wiig, produsent i Eyeworks Dinamo. Her på stranda i El Nido i februar. Foto: Ingvill Dybfest Dahl , VG

– I utgangspunktet høres det litt spekulativt ut, men når du ser «Adam søker Eva» ser du at det faktisk er et ærlig forsøk på å komme gjennom fasaden på dating. De første to minuttene er du litt distrahert av at de medvirkende er nakne, men så ser du at det er en mening bak, har han uttalt til VG.

Også produsent i Eyeworks, som laget programmet for TVNorge, Christin Wiig, mener programmet slår et slag for kroppsvariasjon, og ikke bare idealkroppen.

– Mange unge jenter og gutter har angst for kroppene sine, og tør ikke kle av seg før de har slått av lyset på soverommet. Når man er liten lærer man at kropp er normalt, men så går utviklingen litt baklengs derfra. Vi har et ansvar for å vise den normale kroppen. Å være avslappet i forhold til kropp, er det som er bra med dette programmet, var hennes kommentar under innspillingen.

Les også: Sand i rumpa og maur i maten: Dette var det verste med nakendatingen.

Her er deltakernes beste tips:

Elin Kathrine Sandal (40)

NATURLIG MED NAKENHET: Elin på flåte i Palawan-øygruppen. Foto: , TVNorge

– Nakenhet for meg er veldig naturlig. Vi er født nakne, og jeg har ingen problemer med å gå naken. Jeg er veldig komfortabel med egen kropp. Etter å ha født to barn har jeg litt skavanker her og der som man kanskje ikke er så glad for. Men i bunn og grunn synes jeg det er greit, jeg tror alle har noe de gjerne skulle hatt bedre.

VGTV: Slik unngikk nakendaterne ereksjon.

– Hva er dine tips til andre for å bli mer komfortabel med egen kropp?

– Jeg tenker at folk bør være litt mer «laidback». Vi er alle forskjellige, og alle liker forskjellige ting, heldigvis: Noen liker tynne, noen liker store, noen liker begge deler. Jeg synes man skal være litt mer fornøyd med seg selv og ikke være så selvkritisk. Man må akseptere den man er og ikke hige etter hvordan supermodellene ser ut til enhver tid. Det er veldig mye naturlig som er veldig vakkert!

Mia Alajääskö (25)

BLE MER KOMFORTABEL: Mia på FIlippinene. Foto: , TVNorge

– Jeg er ikke superbekvem med nakenhet. Det sprenger komfortsonen min ganske kraftig. Men nå er jeg mye mer komfortabel enn jeg var før jeg var med på programmet, forteller hun.

– Hvilke tips vil du gi andre?

– Skal du klage, får du gjøre noe med det. Det er bare en kropp! Lev med den, og bli glad i deg selv!

VG+: Derfor dater vi nakne (krever innlogging).

LIK KROPPEN DU HAR: Henrik Askeland vil ikke bruke energi på å stresse over kropp. Foto: , TVNorge

Henrik Askeland (29)

– Forholdet mitt til nakenhet er åpenhet, ærlighet og kjærlighet. Det faller meg veldig naturlig. Men jeg hadde ikke tatt turen ned Karl Johan naken! Men jeg tenker at det var veldig kult å treffe de andre deltagerne under disse omstendighetene. Og tankene om nakenhet forsvinner veldig fort når du er med på noe sånt som dette. Jeg tenker at flere burde få et åpent forhold til nakenhet

– Hvilke tips har du til andre?

– De må kle av seg mer. Jeg vil tippe 90 prosent av befolkningen har «issues» med kroppen sin. Men hvorfor det? Du skal leve med den resten av livet, så hvorfor hate seg selv når man kan gjøre så mye annet bra?

Ole-Petter Larsen (28)

FORNØYD: Ole-Petter på Palawan. Foto: , TVNorge

– Mitt forhold til nakenhet er ganske avslappet. Jeg har ikke noe problem med å være naken sammen med én person eller ti personer. Det påvirker meg ikke noe spesielt. Med tanke på hvordan jeg behandler kroppen, er jeg veldig fornøyd. Det er ikke noe regelmessig trening der.

VGs anmeldelse av programmet: Hva er poenget?

– Hva kan andre gjøre for å bli mer komfortable med egen kropp?

– Ta til takke med det du har! Det er din kropp og ingen andre har noe med hvordan din kropp ser ut. Jeg synes det er veldig viktig å være komfortabel i din egen hud, for det er bare det ene forsøket her du får på deg! Senk skuldrene og vær trygg på deg selv!

Martin Pedersen (37)

SELVTILLIT: Martin mener det å godta seg selv kan gi selvtillit. Foto: , TVNorge

– Jeg vurderer kroppen min som helt «random», hverken mer eller mindre. Jeg har vært fotballspiller tidligere og har vært mer trent enn jeg er nå, men jeg føler meg komfortabel i min egen kropp, det har jeg ikke noen problemer med.

Billedspesial: Her spilles nakendating inn.

– Hvilke tips vil du gi andre?

– Det er rett og slett bare å være seg selv uten å tenke for mye over hvordan andre ser ut og hvordan man kan se ut. Det viktigste er at man føler seg komfortabel i sin egen kropp, så vil det bli bedre. Det handler om å ha en viss dose selvtillit. Og å bygge opp en selvtillit handler først og fremst om å godta seg selv og være den man er – ikke prøv å være noen andre. Om du er fornøyd, så vil du se bedre ut.

Jonas Myrvold (29)

ØDE ØY: Jonas mener nakenhet på en øde øy kan være noe for flere. Foto: , TVNorge

– Jeg lever i kroppen min 24 timer i døgnet, så selvfølgelig er jeg komfortabel med den.

– Hvilke tips vil du gi andre for å bli komfortable med egen kropp?

– Kle deg naken og reis på en øde øy!

EI EGEN KROPP: Roy Kenneth Hermansen på Filippinene. Foto: , TVNorge

Roy Kenneth Hermansen (32)

– Når det gjelder egen nakenhet er jeg komfortabel med den. Jeg er ikke sjenert – da hadde jeg ikke vært med. Når det gjelder nakenhet i samfunnet generelt, er problemet holdninger folk har til nakenhet, og ikke nakenhet i seg selv. Det som er viktig er at alle eier sine egne kropper. Men nakenhet handler også om riktig tid og riktig sted.

NATURLIG: Susanne Slungård Govasli under innspillingen på Filippinene. Foto: , TVNorge

Susanna Slungård Govasli (29)

– Jeg er oppvokst med at nakenhet er en normal ting. Men nå til dags er det veldig fokus på trening og diett, og jeg synes det nesten er så det går mot noe negativt. Siden jeg er tobarnsmor tenker jeg annerledes, og tenker gjennom hvordan ungene skal oppdras når gjelder nakenhet. Jeg vil at mine barn skal se på nakenhet som noe naturlig, og at de skal se at ikke alle er like – at vi kommer i forskjellige former – og at de skal være stolt over egen kropp sånn den er.

Sandra Hauge (28)

– Nå har jeg et veldig avslappet forhold til nakenhet. Før jeg dro var det veldig utenfor min komfortsone, men etter hvert ble det veldig naturlig, og jeg ble mer komfortabel med min egen kropp.

Les også: Full kjærlighetsklaff for nakensjekkerne.

– Hvordan tror du andre kan bli mer komfortable med egen kropp?

– Slutt å sammenligne deg selv med alle andre, fokusér på å bli den beste versjonen av deg selv. Tenk positivt og spis sunt!

TENK POSITIVT: Sandra Hauge mener folk må slutte å sammenligne seg med andre. Foto: , TVNorge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder