VANT FØRSTE RUNDE: Jeannette Platou og Kåre Magnus Bergh var programledere for sendingene fra «Skibladner» og vant en overlegen seer-seier over forrige ukes «Sommeråpent» fra Tjuvholmen. Foto: NRK

«Skibladner» slo knock-out på Tjuvholmen: «Sommeråpent» mistet 125.000 seere

«Sommeråpent» med «Skibladner», slo fullstendig knock-out på «Sommeråpent» fra Tjuvholmen forrige uke. I snitt var det hele 125.000 flere seere som var med Mjøsa rundt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tallenes tale er klar: Den første uken med «Sommeråpent» trakk i snitt 541.000 seere og med en topp på 593.000 seere på det første programmet.

BLE SLÅTT: Rutinerte Nadia Hasnoui måtte se seg slått med 125.000 seere i snitt da «Sommeråpent» flyttet sendingene tilTjuvholmen i forrige uke og hun overtok som programleder. Foto: Roger Neumann VG

Men da NRK flyttet sendingen fra «Skibladner» til Tjuvholmen forrige uke raste snittet ned til 416.000 med variasjoner mellom 499.000 seere på det beste - og 344.000 på det dårligste.

Les også: Sommersatsingen kostet NRK 47 millioner kroner

– Vi ser at vi får svært mye oppmerksomhet når vi er ute og oppsøker folk med «Sommeråpent», slik som vi har gjort med «Sommerbåten» de to siste årene og som vi gjorde på Mjøsa i år. Det er vi glade for. Oppmerksomheten gir også veldig gode seertall. Vi kan ikke forvente det samme trykket på sendingene fra Oslo, så det er derfor vanskelig å sammenligne disse to ukene, sier prosjektleder for «Sommeråpent» Mads Tørklep til VG.

Møt programlederduoen fra «Skibladner» på hjemmebane

Han påpeker at det er første gang NRK tester en kombinasjon med sommeråpent ute i distriktet og Oslo-sendinger, og det er tidlig å konkludere hvordan publikum tar dette imot.

–Men enn så lenge virker det som om både sendingene fra Mjøsa og Oslo er meget populære med rundt en halv million seere begge steder, sier Tørklep.

Husker du? Her går sommerbåten til NRK på grunn

For NRK er det likevel liten trøst å finne i den berømmelige markedsandelen. Av alle som så på TV, uansett kanal, da sendingene fra «Skibladner» gikk på lufta, var det i snitt hele 48,1 prosent av seerne som valgte å bli med Mjøsa rundt. Tilsvarende tall for sendingene fra Tjuvholmen er 41,8 prosent.

– Sendingene fra Tjuvholmen er de mest sette programmene i landet forrige uke. På det meste fulgte nesten en halv million våre små sommerfester fra Oslo. Det er vi svært fornøyde med. Så er det helt naturlig at seertallene faller noe utover i fellesferien og i takt med at sommervarmen endelig har kommet tilbake for fult, sier Tørklep

Les også: «Sommeråpent» evakuert etter brannalarm

Jeannette Platou og Kåre Magnus Bergh var programledere for sendingene fra Skibladner, mens Nadia Hasnaoui var første programleder ut Tjuvholmen forrige uke. Fra og med tirsdag og til og med lørdag denne uken er det Tore Strømøy som skal være programleder. Deretter overtar Atle Bjurstrøm (2.-6. august), Marte Stokstad (9.-13. august) og Ingrid Gjessing Linhave (16.-20. august).

Den første uken var det også «minutt for minutt»-sendinger fra Skibladner i beste NRK-tradisjon.

Så langt ligger snittet på for årets «Sommeråpent» på 480.000 etter de to første ukene. Det er nøyaktig 100.000 færre enn rekordåret 2015 da det var 580.000 i snitt som fulgte «Sommeråpent» og «Sommerbåten» kysten rundt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder