ENGASJERER: Fra venstre Josefine Pettersen (Noora), Ulrikke Falch (Vilde), Ina Svenningdal (Chris), Iman Meskini (Sana) og Lisa Teige (Eva) har blitt populære i nabolandet Foto: NRK

Svenske «Skam»-fans presser SVT til å fremskyve premieren på sesong to

Serien skulle egentlig ha premiere på nyåret, men kanalen slipper serien i midten av desember.

  • Maiken Svendsen

Artikkelen er over tre år gammel

Det sier Safa Safiyari kanalsjef/barneprosjekter i SVT til den svenske avisen Aftonbladet.

– Vi har bestemt oss for å slippe hele sesong to i midten av desember med tanke på den enorme interessen for «Skam», sier han til avisen.

Fikk du med deg? Hollywood-stjerne med «Skam»-feber

Forrige uke slapp den svenske rikskringkasteren hele den første sesongen om ungdommene på Hartvig Nissen videregående skole i Oslo. Fansen har lagt massivt trykk på SVT, og ønsket at de skal slippe serien med undertekster før. Den nye datoen blir 13. desember for de svenske seerne, skriver Aftonbladet.

I oktober ble det klart at Sverige kom til å vise NRK-serien denne høsten. Da sa redaksjonssjef for «Skam», Håkon Moslet, at interessen i nabolandet hadde økt etter at skuespillerne Josefine Frida Pettersen (Noora) og Tarjei Sandvik Moe (Isak) gjestet Skavlan tidligere i høst.

Danske lærere: Jubler over «Skam»-suksess

Artikkelen fortsetter under videoen

«Skam» slippes i klipp, sosiale medier oppdateringer og meldingstråder på nettsiden til serien. I Norge vises nå sesong tre, og alle de tidligere sesongene ligger der. Språket har likevel vist seg å by på utfordringer for de nordiske seerne. Danskene løste det ved å lage en egen ordbok, men når SVT legger ut sesongene tekster de serien selv.

Ifølge tall fra NRK er det over 1 million besøkende på siden hver uke. Sverige er nummer fire på listen med over 35 000 besøkende. Over dem ligger USA, Danmark og Norge.

Kommentar: En liten «Skam»-revolusjon

Også i Danmark har «Skam»-feberen herjet. Tidligere i høst var det færre nordmenn inne på nettsiden til serien, men danskene veide opp.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder