SPÅR: Christer Tornell har Agnete Kristin Johnsen som en foreløpig favoritt. Foto:HELGE MIKALSEN/VG og THOMAS REISÆTER/TV2,

Tornell har mest tro på danse-Agnete

Tornell gir terningkast og chatter med VGs lesere i kveld

Christer Tornell (51) mener det befinner seg en ulv i fåreklær blant dansekjendisene. Selv lover Tornell å være «tøff i trynet» som VGs nye «Skal vi danse»-ekspert.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter syv år i dommerpanelet til danseshowet på TV 2 fryder Tornell seg over å få gjøre noe helt nytt – nemlig å gi dansehåpene terningkast for VG gjennom hele høsten.

– Jeg har aldri gitt terningkast før, så dette blir spennende! Men jeg får mindre poeng å dele ut – bare seks i stedet for ti. Så jeg må være litt tøffere i trynet med noen og litt mer sjenerøse med andre. Det blir nok ingen enkel oppgave, sier Tornell.

VG DIREKTE:Her kan du chatte med Tornell og se terningkastene i kveld

– Rett showfaktor

Hverken Tornell eller TV-seerne vet hva de ulike dansekjendisene har å by på av talent. Derfor må Tornell også ha forbehold når han skal spå hvem han tror kommer til å gjøre det best på parketten.

– Det kan bli helt motsatt av det jeg tror, men ut fra de notatene jeg har gjort meg ved å se måten deltagerne går og står på, har jeg stor tro på Agnete Kristin Johnsen. Hun er riktignok en «black sheep» i gruppen, men hun kan fort bli en ulv i fåreklær, mener Tornell om den den 20 år gamle tidligere «The BlackSheeps»-artisten og MGPJr-vinneren, som i fjor endte som nummer to i «Stjernekamp» på NRK.

– Agnete har vært med i lignende konkurranser før, så hun vet litt hva hun går til. I tillegg har hun uttalt at hun går for seier. Agnete har den rette showfaktoren, som kan blir farlig for konkurrentene hennes, dersom teknikken også sitter. På en annen side kan det føre til at de andre begynner å jobbe som f ... Agnete kan på den måten dra konkurransen til nye høyder. Ikke minst har hun en eksklusiv partner i Egor Filipenko.

VG har ikke lyktes i å få en kommentar fra Agnete angående favorittstempelet fra Tornell.

Håper på sprell

Svenske Tornell holder i tillegg en knapp på komiker Zahid Ali (37).

- Zahid har litt dårlig kroppsholdning, men hans etniske opprinnelse kan bety at han har noen spesielt spennende sprell i bagasjen. Han og Agnete er liksom to ytterpunkter.

I kveld er det vals og cha-cha-cha som står på menyen. Ingen par må forlate konkurransen, men TV-seerne og dommerne stemmer, og dette resultatet blir lagt sammen med neste ukes stemmer. Og da må første kjendisdanser pakke sakene.

– Hva er deltagernes største utfordring så tidlig i konkurransen?

– Det er å tørre å gjøre noe du ikke kan på direkten foran så mange mennesker. Alle kjendisene tror nok at de har kontroll på nervene sine, men de aner ikke hva nervene gjør med dem når de faktisk skal stå der. Alt mulig kan skje. Så utfordringen er å presse seg gjennom den veggen de lager for seg selv, mener Tornell.

PREMIEREKLARE: Hele gjengen med kjendisdansere og instruktører samlet i Nydalen under innspillingen av jubileumsshowet. Foto:THOMAS REISÆTER, TV 2,

Selv synes dansedommeren at det er befriende å stå på sidelinjen. Som ekspertkommentator i VGs direktestudio må han være på hugget, men han kan nå tenke seg om litt lenger enn de 15 sekundene han er vant med, før han avlegger dom.

– Positivt er det også at jeg får se akkurat det samme som TV-seerne. Dommerne i salen ser alt i en litt annen vinkel, så kanskje er jeg mer enig med TV-seerne enn dommerne i kveld, ler Tornell.

VG DIREKTE: CHAT MED TORNELL OG VGs JOURNALISTER I KVELD

– Skitgøy

Selv om han ikke ga terningkast under forrige ukes jubileumssending, men nøyde seg med å chatte med VGs lesere underveis, fikk han en god erfaring i hvordan det er å ha så tett dialog med TV-seerne. Her kan du lese hva som skjedde i VGs direktestudio forrige uke.

– Det er skitgøy å snakke med folk! VGs lesere stilte så engasjerte, ordentlige spørsmål, og det liker jeg. Stor respekt! Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Om utskiftningen

Tornell synes det var på tide at TV 2 frisket opp dommerpanelet, selv om det innebærer at han selv, Tor Fløysvik og Karianne Stensen Gulliksen er byttet ut. I stedet har Gyda Bloch Thorsen og Toni Ferraz blitt Trine Dehli Cleves kolleger i juryen.

– Tony er en gammel kollega av meg. En fantastisk dyktig mann. Jeg er glad for at han har tatt over den mannlige delen av dommerpanelet. Og Gyda er en nydelig, flott danser. Trine kjenner vi jo fra før, og hun vil nok gi de andre den tryggheten de trenger. De er en kjempefin trio!

NY JURY: f. v. Trine Dehli Cleve, Tony Ferraz (Antonio Marlone Ferraz) og Gyda Bloch Thorsen. Foto:Helge Mikalsen,VG

Jubileumssendingen, som lokket 585.000 TV-seere for en uke siden, var spilt inn på forhånd. I kveld starter direktesendingene.

Årets deltagere i «Skal vi danse», er Per Heimly (fotograf), Line Verndal (skuespiller og programleder), Fam Irvoll (motedesigner), Agnete Kristin Johnsen (artist), Linnéa Myhre (blogger og forfatter), Kine Hellebust (artist, skuespiller, og forfatter), Idar Vollvik (mobilgründer), Kash King (programleder og skuespiller), Andre Villa (motocrosskjører), Roar Strand (tidligere fotballspiller for Rosenborg), toppblogger Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen og Zahid Ali (komiker og skuespiller).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder