POPULÆR PROGRAMLEDER: Anne Rimmen leder NRKs OL-studio sammen med Kjetil André Aamodt. Foto: JULIA NAGLESTAD, NRK

Rimmen sier opp i NRK - fortsetter i kanalen

Rimmen: - Jeg skal fortsatt jobbe for NRK

NRKs programleder Anne Rimmen (32) vil sannsynligvis ikke lenger bli å se i Sportsrevyen eller nyhetssendingene, etter at hun har forandret på avtalen med NRK.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Sportssjef i NRK, Rune Haug, bekrefter overfor VG at den nye avtalen innebærer at Rimmen har sagt opp sin jobb i NRK og i fremtiden vil leies inn som frilanser til kanalen.

- Vi har inngått en langsiktig programlederavtale med Anne, og det innebærer at hun vil lede flere av de største sports- og underholdningssendingene til NRK de neste årene. Hun vil imidlertid sannsynligvis ikke være på nyhetssendingene og Sportsrevyen, sier Rune Haug.

Den første jobben hun får med ny avtale er å lede NRKs OL-sendinger sammen med Kjetil André Aamodt.

- Hvorfor skjer dette?

- Hun er en veldig populær programleder som de kommersielle kanalene har ligget langflate etter lenge. Dette sikrer at NRKs publikum får gleden av henne i lang tid fremover.

En rolle som frilans kan åpne for at Rimmen kan påta seg oppdrag utenfor kanalen. Reglene i NRK fungerer sånn at man som nyhets- eller sportsanker i kanalen ikke kan drive med ting som gjør at publikum kan stille spørsmål om ankerets uavhengighet, men det stiller seg annerledes for programledere i mer underholdningsrettede programmer.

- Det å gå over til frilans kan være et skritt man tar for å tjene mer penger. Hva er din kommentar til det i dette tilfellet?

- Dersom Anne var mer opptatt av penger enn av faglige utfordringer, ville hun ikke lenger jobbet for NRK, sier han.

Haug ønsker imidlertid ikke å diskutere detaljer om avtalen Rimmen har med NRK, men understreker igjen at den er langsiktig.

Rimmen selv sier følgende i en SMS til VG:

- Det blir noen forandringer, men jeg skal fortsatt jobbe for NRK. Nå gleder jeg meg til OL-sendinger med Kjetil André Aamodt.

- Blir det noen forandring for seerne?

- Jeg skal som sagt fortsatt jobbe for NRK, både for Sporten og Underholdning. Utover det har jeg ikke flere kommentarer, svarer Rimmen.

Rimmen sier også at hun ikke ville jobbet i NRK om pengene var viktigere enn det faglige.

Rimmen er langt fra den første NRK-ansatte som velger å gå frilans og likevel fortsette en langsiktig programlederavtale med kanalen. I fjor høst ble det kjent at Tore Strømøy forlater kanalen for å bli selvstendig næringsdrivende, men fortsetter på skjermen for kanalen.

Han understreket senere at han ikke gjorde trekket for pengenes skyld.

Også Erik Solbakken har en langsiktig programlederavtale med NRK gjennom sitt produksjonsselskap Norsk Fjernsyn.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder