LAR DET GRO: På Grønland lot Truls Svensen skjegget gro, og han har ingen planer om å klippe det før til høsten når innspillingen av «Meglerne 2» starter. – Jeg tar det for kunsten, men inntil videre får det gro i fred. Foto:Trond Solberg,VG

Truls Svendsen om Grønlandsturen: Redd jeg skulle fremstå som sur

Møt kandidatene som kan vinne VGs publikumspris under Gullruten

Han ble sprekere av skituren over Grønland, men det er ikke det Truls Svendsen (42) har gledet seg mest over etter turen.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Du vant Publikumsprisen i fjor, hvordan er det å være nominert igjen i år?

– Det er kjempestas og jeg er utrolig glad. Det er jo for seerne vi lager TV, så at de setter pris på det er gøy. I år har alt fokus ligget på «Tjukken og Lillemor», en serie jeg i utgangspunktet var redd for – siden jeg så ofte er sur i episodene. Men det viste seg at folk har forståelse for min misnøye og klaging, både før og underveis på turen over Grønland.

– Hvordan har livet ditt forandret seg etter turen?

– Jeg er litt mer ivrig etter å komme meg ut i naturen, men jeg må innrømme at jeg fortsatt er veldig glad i sofaen. Det som er kult er at nå kan jeg tenke «jeg fikk det til».

Les også:Truls gikk ned 20 kilo

– Hva tenker du på?

– At uansett hvor stort mål man setter seg, så kan man få til alt. Jeg er jo på ingen måte en fyr som skal gå over Grønland, men jeg gjorde det. Ikke nødvendigvis med stil, men jeg kom meg over på et vis. Det er også gøy at folk har begynt å trene på grunn av meg, og under mottoet «kan Truls, så kan jeg». Jeg og Cecilie (Skog) snakker om muligheten for en ny sesong av «Tjukken og Lillemor».

– Hvordan skal dere toppe Grønlandsturen?

– Aner ikke! Det lar jeg henne ta seg av, så får hun overraske meg. Hun er en omsorgsfull dame, så jeg tror ikke hun vil sette meg i livsfare. Det er nok det eneste som kunne stoppe meg fra å gjøre noe – frykten for å dø. At det er tungt, gjør ikke noe.

– Hva er det vi aldri kommer til å få se deg gjøre på TV?

– Jeg har et ønske om å ikke være kjip mot noen andre på TV, ellers er jeg åpen for alt. Jeg har veldig troen på at hvis det er noen som skal drites ut, så er det meg selv.

Anne Rimmen: Spilte tamburin med Sputnik (med VGTV)

– Første gang du dukket opp på TV var i 2005 på «Senkveld», så gratulerer med tiårsjubileum med å være på TV!

– Tenk på det! Jeg mener at man må bare kjøre på, for om et år eller to kan dette være over. Når jeg en gang gir meg, så håper jeg det er fordi jeg selv ønsker det og ikke at alle ber om det.

– Hva har du ofret for TV-karrieren?

– Uten at jeg bevisst har ofret det, så har det nok gått utover et familieliv og slike ting. Det er kanskje litt rart å si, for andre klarer det jo. Likevel ville jeg ikke gjort noe annerledes.

Les også:Truls Svendsen: – Jeg så mest meg selv, og ikke henne

–Har du savnet å ha et familieliv?

– Nei, og det er fordi jeg mener at man må ha det bra der man er. Jeg synes at for mange som leter etter å få det bedre hele tiden. Jeg kan sikkert bytte ut det jeg har med en familie, men da må det føles riktig for meg. Akkurat nå har jeg det helt fantastisk, og så lenge jeg har det slik vil jeg ikke bytte ut livet mitt.

– Hva eller hvem har betydd mest for deg?

Thomas og Harald som tok meg inn på «Senkveld». Det er de jeg alltid har spurt om råd og de har støttet meg. Og så må jeg få nevnte Ingvild Daae i produksjonsselskapet Monster.

– Hva er din største TV-tabbe?

– Heldigvis har jeg vært skånet for de store tabbene. Mange vil nok tro at da jeg drakk meg full var en tabbe, men jeg skulle jo bli full – så det har vært helt gull for meg! Jeg har nok også litt takhøyde på dette, for jeg har jo basert en karriere på å være udugelig. Tabber blir jo ofte humor!

SHAKEN, NOT STIRRED: Det ble kanskje litt for mange Dry Martinis på Truls Svendsen da han skulle rapportere fra gallapremieren til James Bond-filmen i 2008. Her byr han Trude Mostue på en drin. Foto:Robert S. Eik,VG

– Føler du noen gang at folk ler av deg, og ikke med deg?

– At de ler av meg føler jeg at jeg har god kontroll på, for jeg vil jo at folk skal le. Og jeg gjør meg nok litt til – litt mer udugelig enn jeg egentlig her.

– I «Meglerne» får du prøve deg på drama, er det noe du vil gjøre mer av fremover?

– Jeg har ikke en spesifikk rolle som jeg ønsker, men da vi skulle lage «Meglerne» var ønsket mitt å få spille en mørk og kjip fyr – for jeg er kanskje litt lei av å se meg selv så utrolig folkelig og trivelig hele tiden. Det var deilig å få være en rass i rollen som Ken Olsen.

– Jeg kan alltids reise rundt å snakke med folk for å lage folkelig TV, men det er artig å få være litt mørkere enn det. For det er jo en del av meg også, jeg går jo ikke rundt og smiler hele tiden – det finnes litt mørkt i meg også.

– Hva ønsker du at folk skal tenke om deg?

– At jeg er han som lager artig TV og behandler folk med respekt. Og nå at de kanskje ble inspirert av innsatsen under turen over Grønland.

– Hva er planene for 2015?

– Jobbe som smått mot at «Tjukken og Lillemor 2» kan bli noe av, og innspilling av andre sesong av «Meglerne»,

– I TV-programmene dine gir du alltid mye av deg selv, men hvor mye mer har du egentlig å by på?

– Jeg har aldri tenkt at jeg må finne noe nytt å by på, for jeg er bare meg selv. Det er kanskje en grunn til at TV-folk ikke holder på så lenge. Vi får se hvor lenge det er morsomt å se på at jeg får utfordringer, hvis ikke kan jeg jo alltids reise rundt å møte folk – eller gjøre mer drama.

– Hva liker du best å se på TV akkurat nå?

– Jeg er veldig glad i mørke serier som «True Detective», og for tiden ser jeg på «The Missing».

– Hvorfor skal folk stemme på deg slik at du vinner Publikumsprisen under Gullruten?

– Forhåpentligvis fordi jeg har fått dem til å le, smilt og kanskje litt inspirert.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder