UNDERDOG: Glenn Lyse (33) er storfavoritt før fredagens Idol-finale. Foto: Scanpix

Glenn er ny Idol-favoritt!

Topper kåring på tross av stemmeskandale

(VG Nett) Glenn Lyse (33) topper for første gang VG-lesernes favoritt-barometer.

Stavanger-mannen, som har blitt beskrevet som den som har blitt litt glemt i media gjennom Idol-sirkuset, tar nå solid revansj. Etter gårsdagens rocka julesang-fremføring er ikke småbarnsfaren lenger noen underdog.

Helt i tet

For aller første gang så langt i Idol-sesongen figurerer Glenn helt øverst på Idolometeret, som er VG Nett-lesernes egen uhøytidelige kåring.

Av de omlag 5800 som i skrivende stund har rukket å stemme, mener over 39 prosent at Glenn bør vinne hele Idol.

Under Glenn i rangeringen finner vi Bjørn Johan Muri (17). Kim Rune Hagen (17), som er den som har ledet Idolometeret mest til nå, er nå rangert som nummer tre. Stem her!

- Vil så masse

På Idols egne hjemmesider, hvor finalistene er presentert med personlig informasjon, står det at Glenn har bestemt seg for å bli artist. På spørsmål om hvorfor han vinner Idol, svarer 33-åringen: - Fordi jeg vil det så masse.

Stemmeflause

Glenn sikret seg i går nok stemmer fra seerne til å gå videre - til tross for at TV 2 i 15 sekunder la ut feil telefonnummer på Glenn. I stedet var det Bjørn Johan Muris (17) nummer som dukket opp på skjermen.

Les også:Stemmeskandale

Dette kompenserte TV 2 med å gi Glenns nummer 15 sekunder ekstra i siste del av programmet. Men Glenn sto aldri i fare for å ryke ut på grunn av blemmen. En annen deltager hadde nemlig færre stemmer. Men det visste ikke TV-seerne, og debatten raste på VG Nett da skandalen var et faktum.

Debatt:

Glenn var siste finalist ut på scenen i går og fremførte låten "Christmas" - på slutten godt hjulpet av et improvisert barnekor. Etterpå sang han duetten "Help" med Åste Hunnes Sem (34) - som var den i går som måtte ut.

VGTV:Glenn gråt da Åste røk ut

VGTV:Dette mener gutta om stemmesurret

VG Nett-leserne har også gitt de fire finalistene terningkast etter gårsdagens prestasjoner. I skrivende stund er alle belønnet med samme terningkast i snitt - nemlig fire. Gi terningkast her!

VGTV:Pappa trøstet Åste

Svensk Idol kåret feiret i natt

Mens det forsatt gjenstår to uker før Norge kårer sitt nye Idol, ble det i går kveld klart at Maria Picasso er den nye Idol-stjernen i Sverige.

Les om den svenske jentas triumf på Aftonbladet.se.

Seks idoler på show

Selv om det nærmer seg Idol-slutt for i år, er Idol-feberen ikke over når vi går inn i det nye året.

11. januar blir det premiere på Idol-show på Christiania Theater i Oslo. Seks av årets finalister vil gå på scenen. Glenn Lyse, Bjørn Johan Muri og Kim Rune Hagen er sikret plass.
De to neste som får være med, bestemmes av publikum. Den siste deltakeren er det TV 2 som velger.

Showet skal gå alle helgene i januar.

- Det blir litt på samme måten som med sommerturnéen, bare at det blir på ett sted, sier pressekontakt for Idol, Bjarne Laastad, på TV 2s egne nettsider.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder