KONTROVERSIELL: «South Park» vinner priser for å være satiriske. Mange lar seg derimot provosere. Foto: AP

- Nei til Muhammed? «South Park» har svaret

(VG Nett) Skaperne av «South Park» ble nektet å vise profeten Muhammed. Isteden tegnet de Jesus som gjorde sitt fornødne på president George W. Bush og det amerikanske flagget.

  • Tone Libråten
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL
South Park - Watch Full Episodes, Clips & More

Denne gangen er det muslimene Comedy Central helst vil la være å erte på seg, men utfallet av sensueringen ble ikke bedre av den grunn.

- Hyklerisk

Parker og Stone ville gi sin versjon av striden rundt Muhammed-tegningene, men Comedy Central nektet dem å ha med en tegning av profeten i episoden «Carton Wars Part II» som ble vist på TV onsdag denne uken.

HJERNENE BAK: Dette er de to som klekker ut «South Park», Trey Parker (t.v.) og Matt Stone. Foto: AP

I episoden sender de isteden karakteren Kyle til Fox Network som i tegneserien sender TV-programmet «Family Guy». Kyle klarer å overtale Fox til å sende en usensurert utgave av programmet der en tegning av profeten Muhammed vises.

Men da tegningen skal vises i programmet, blir ifølge AP TV-skjermen fylt av en plakat der det står at Comedy Central har sensuert denne scenen - etterfulgt av en tegning av Jesus som gjør sitt fornødne på president George W. Bush og det amerikanske flagget.

I harnisk

Ikke overraskende er de mest hardnakkede kritikerne av «South Park» i harnisk etter episoden.

Den mest ivrige av dem, William Donohue, krever at Parker og Stone blir sparket. Han hevder de kun sitter og håver inn penger på å være kontroversielle ut over enhver grense.

Likevel fortsetter den kontroversielle tegneserien å vinne priser. Senest forrige uke vant de den prestisjefylte Peabody-prisen med begrunnelsen at de minner oss alle om å være tolerante.

Sensuerte Cruise

Stemmen bak «South Park»-kokken Chef, Isaac Hayes, ba for en måned siden om å få slippe å dubbe Chef. Hayes forklarer at han ikke kan stå inne for programmets «økende ufølsomhet når det gjelder personlige åndelige trosretninger».

Det som fikk begeret til å flyte over for Hayes, skal ha vært den omstridte episoden «Trapped in the closet»der Tom Cruise bokstavelig talt skal lokkes ut av skapet. I denne episoden får Cruises trosretning Scientologien også gjennomgå kraftig.

«South Park»-skaperne har også svart på denne kritikken - ved tilsynelatende å drepe Chef i en av forrige måneds episoder.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder