NOK EN REKORD: «Gylne Tider» med blant annet Øyvind Mund satt også sesongrekord i helgen. Her er Mund i intervju med Samantha Fox. Foto: TV 2.

- Full Fox i TV 2-intervju

«Gylne tider»-programleder Øyvind Mund forteller at 80-tallsikonet Samantha Fox var sterkt alkoholpåvirket da hun skulle intervjues for TV 2-programmet.

  • Camilla Bjørn


- Min første reaksjon var vel at dette intervjuet neppe ville bli noe av. Dessuten var jeg naturlig nok overrasket, hadde mildt sagt helt andre forventninger, sier programleder Øyvind Mund til VG.

I boken «Gylne tider - Nye møter med gamle helter», der programlederen skriver om møtene med de 34 forskjellige 80-tallskjendisene som er med i TV-programmet, beskrives møtet med Fox på følgende måte:

- Usikre på om det kunne sendes

«Sjokkert oppdager jeg en fordums popstjerne med sløret blikk, og med diksjon mer utydelig enn min egen engelsk. Ikke bare er hun full, men ubehagelig tverr og irritert i tillegg. Hun innleder med å fortelle meg hvilke dumme spørsmål hun antar jeg vil stille, og blir grådig fornermet da jeg avviser hennes forslag om å gjøre intervjuet med henne i jacuzzien.»

Han var på plass i London med kolleger tidligere i år for å intervjue Fox til TV-programmet som hyller gamle 80-tallskjendiser.

Samantha hadde selv bestemt at intervjuet skulle holdes på treningssenteret Loyd Fitness Center, og var altså sørpe full da Mund fant henne sittende og snakke med manageren sin på et bord inne i lobbyen. Det norske TV-teamet bestemte seg likevel for å gjøre et forsøk på intervju, på grunn av en stram opptaksplan de kommende ukene.

- Det gikk tross alt nesten to timer fra vi kom, og til intervjuet startet. På denne tiden evnet hun å skjerpe seg. Etter opptak var vi veldig usikre på om intervjuet kunne brukes. Det kler ikke helt «Gylne tider»-konseptet å servere påvirkede personer til seerne, fortsetter Mund.

I redigeringsfasen gikk «Gylne tider»-redaksjonen flere runder på om de skulle sende opptaket.

- Ingen reagerte

- Vi spurte flere kolleger - som på forhånd ikke visste noe om Samanthas tilstand - ingen av disse reagerte eller oppdaget at hun var påvirket. Derfor besluttet vi å sende det. Jeg tror ikke seerne vil reagere - det måtte i så fall være fordi de nå har lest om det, forklarer Øyvind Mund.

Han understreker at omtalen av intervjuet i boken ikke er et forsøk på å henge ut Samantha Fox.

- Jeg gir bare et innblikk i et av de veldig få problemer vi støtet på gjennom vår rundreise i verden. Kanskje var dette bare et engangs tilfelle for Samanthas del - sånn sett vil beskrivelsene i boken for henne fortone seg urettferdig, forklarer Mund til VG.

Intervjuet med Samantha Fox kan du se i neste søndags episode av «Gylne tider».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder