Brakk ribbein under TV-innspilling

Dag Otto Lauritzen undervurderte sin egen alder og overvurderte sine evner som BMX-syklist under TV-innspilling i Nederland.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Det endte med brukne ribbein og blod som silte.

Eksproffsyklist Dag Otto Lauritzen fikk seg et ublidt møte med sanden da han skulle prøve BMX-cross for første gang under innspilling av TV-serien «På hjul med Dag Otto». Bare noen meter etter start, i det som skulle være et prøveritt, sa det stopp for den veltrente 53-åringen. Han trynet skikkelig i et hopp.

- Jeg ga full gass, men da jeg kom mot det første hoppet skjønte jeg det ville gå galt. Jeg trakk meg litt, suste himmelhøyt, kjørte brystet i styret og stupte på trynet ned i sanden. Blodet silte, og jeg følte jeg hadde brukket ribbein, men jeg turde ikke si ifra i frykt for at vi måtte avlyse hele innspillingen, forteller Lauritzen.

VGTV:Her faller Dag Otto Lauritzen

Med gjestene Hallvard Flatland, Sigurd Sollien og medprogramleder Kristian Ødegaard sammen på startstreken innrømmer Lauritzen at vurderingsevnen sviktet. Det bidro sterkt til at det gikk galt.

Les også:Vant «Mesternes Mester»

For sterkt konkurranseinstinkt

- Konkurranseinstinktet satte inn! Jeg er over 50, men innbiller meg at jeg er 25 fortsatt. Jeg elsker adrenalinkick og gir bare full gass, forteller han.

- Er det litt typisk for menn i din alder å ikke klare å se sine egne begrensninger?

- Ja, det er det nok. Jeg har ingen femtiårskrise altså, men jeg liker litt action! Jeg forstår at jeg må begrense meg når jeg er blitt eldre, men i konkurransesammenheng glemmer jeg ofte det.

Løpets andre over femti, Hallvard Flatland, gikk også på trynet, på tross av gjentatte formaninger fra arrangørene om å ta det rolig ut fra startblokken.

- Jo da, vi fikk klar beskjed om å ta det med ro i starten av løpet, og de to mest intelligente av oss tok den beskjeden alvorlig. Da jeg så Dag Otto dra til sa det klikk i konkurranseinstinktet mitt og jeg gjorde det samme. Da vi nærmet oss første hoppet skjønte jeg fort at farten var for stor, og da Dag Otto falt skulle jeg prøve å korrigere sykkelen unna, men det var for sent og jeg falt jeg óg, forteller Flatland.

Les også:Mester»-Dag Otto svimte av: - Jeg ble helt lammet

Vondt å le

Han pådro seg brist i brystbeinet, men fortsatte likevel til mål. Og da måtte selvsagt Lauritzen trosse sine smerter og følge etter. Etter løpet ble han lagt på båre og undersøkt av helsepersonell, selv om han ifølge Kristian Ødegaard forsøkte iherdig å dysse ned skadene.

- Da han ble lagt på båre lå han og ropte «I dont think it's broken!». Legen forsikret ham om at det var brukket, men
Dag Otto nektet.

Selv om ulykken ikke førte til noen utsettelser i innspillingen, fikk Lauritzen en fysisk utfordring å hanskes med noen dager. Programlederen ble nemlig «mannen som ikke kunne le» fordi det gjorde så vondt.

- Det ble litt problematisk når humor er en viktig del av programmet. Kristian gjorde alt for at jeg skulle le!

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder