FOX-VETERAN: TV-profilen Bill O'Reilly forlater kanalen. Foto: AP

Bill O'Reilly må slutte i Fox News

TV-kanalen Fox skriver i en pressemelding at de har satt punktum for samarbeidet med TV-kommentator Bill O'Reilly (67).

  • Catherine Gonsholt Ighanian
  • Hege Wallenius

Artikkelen er over tre år gammel

Kunngjøringen kom onsdag kveld norsk tid etter at en rekke amerikanske medier hadde sitert anonyme kilder på at stjernekommentatoren må slutte i Fox i kjølvannet av påstandene om seksuell trakassering av flere kvinner.

«Etter nøye vurderinger og granskning av påstandene, har selskapet og Bill O’Reilly i fellesskap blitt enige om at han ikke skal returerne til Fox News Channel», heter det i den korte uttalelsen fra nyhetsgiganten 21st Century Fox, Fox News' moderselskap.

I en uttalelse fra O'Reilly selv beskriver han det som «enormt nedslående» å måtte slutte:

– I løpet av de siste 20 årene i Fox News har jeg vært ekstremt stolt over å starte og lede et av de mest suksessfulle nyhetsprogrammene i historien, skriver O'Reilly i en uttalelse onsdag.

– Det er enormt nedslående at våre veier skiller lag på grunn av totalt ubegrunnede påstander. Men det er den uheldige virkeligheten mange av oss i det offentlige lys må leve med i dag, skriver han videre.

Kommentar fra 2015: «Bill O’Reilly er Fox News viktigste aktivum, en programledersom slagkraftig, selvsikkert og brautende formulerer den amerikanske høyresidens tankegods.»

New York Times skrev tidligere denne måneden at O'Reilly skal ha betalt 110 millioner kroner i forlik til fem kvinner, selv om han konsekvent har nektet for beskyldningene, som stammer fra 15 år tilbake.

Husker du? Angrer på TV-intervju med svensk gjest

O’Reilly har tidligere uttalt at hans fremtredende posisjon gjør ham «utsatt for søksmål fra enkeltpersoner som vil at jeg skal betale dem for å unngå negativ oppmerksomhet».

Over 50 sponsorer har trukket seg fra programmet «O'Reilly Factor» de siste par ukene som følge av skandalen, skriver New York Times.

I fjor: Fox-sjef sparket etter sex-skandale

Møtte Paven i dag

Samme dag som det blir kjent at O'Reilly forlater Fox, som han har jobbet for siden 1996, møtte han Paven i Roma. TV-kommentatoren er på en ukes ferie i Italia og hadde i dag VIP-plass under et arrangement, der han fikk håndhilse på Pave Frans.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HÅNDTRYKK: Bill O'Reilly møtte Paven på St. Petersplassen i dag. Foto: REUTERS

Donald Trump vakte oppsikt da han nylig gikk ut på Twitter og forsvarte TV-profilen.

– Jeg tror ikke Bill gjorde noe galt. Han er en person jeg kjenner veldig godt. Han er en god person, skrev presidenten – og hisset på seg blant annet en av kvinnene som hevder å være trakassert av O'Reilly.

Bakgrunn: Trump støtter TV-vert anklaget for seksuell trakassering

De fem kvinnene har alle enten jobbet for eller deltatt i programmet hans «The O’Reilly Factor», eller de har jobbet for andre Fox-programmer. Kvinnene hevder først og fremst at O’Reilly utnyttet sin mektige posisjon i nyhetskanalen til å presse dem til seksuelle tjenester.

O'Reilly har i over 20 år vært betraktet som en av verdens mest innflytelsesrike TV-kommentatorer, og han har vært Fox News' aller største stjerne. 67-åringen har gitt ut en rekke bestselgende bøker som i hovedsak tar for seg politiske temaer.

Husker du denne? Fikk 170 millioner i sexskandale-sak

Les også

Mer om

  1. Medier

Flere artikler

  1. New York Times: Bill O'Reilly kan få 25 millioner dollar i sluttpakke

  2. Fox-profil skal ha inngått forlik om påstått trakassering

  3. Sex-trakassert kvinne går ut mot Trump etter forsvar av TV-kjendis

  4. Trump støtter TV-vert anklaget for seksuell trakassering

  5. Pluss content

    Ankermann til bunns

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder