ETTERTRAKTET: Den norske skuespilleren Ingrid Bolsø Berdal skal spille slåsskjempe i amerikansk TV-serie. Foto:Lumarphoto,Pa Photos

Ingrid Bolsø Berdal klar for Hollywood-serie

Den norske skuespilleren Ingrid Boslø Berdal (34) er igjen aktuell i Hollywood, denne gangen med HBO-serien «Westworld».

  • Fanny Emilie Rustad Østhaug
  • Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I etterkant av «Hercules»-premieren spådde norske filmfolk at Ingrid Bolsø Berdal sto foran et internasjonalt gjennombrudd. Nå er trønderen klar for TV-serien «Westworld» det skriver The Hollywood reporter.

I likhet med i «Hercules» skal Berdal spille en kriger. I HBO-serien har hun fått sollen som den brutale slåsskjempen Armistice, som er like hensynsløs mot sine fiender som venner.

Serien er inspirert av filmen med samme navn fra 1973 av Michael Crichton, og vil være stjernespekket med skuespillere fra serier som «Boardwalk Empire», «Lost» og «Raising Hope». Blant annet står Anthony Hopkins og Evan Rachel Wood på rollelisten.

– Dette er kjempegøy

Regissør Roar Uthaug som står bak filmen «Fritt Vilt», hvor Berdal hadde hovedrollen, er én av dem som spådde en lys fremtid for skuespillerens filmkarriere i Hollywood. Mannen som har kjent henne i en årrekke er ikke overrasket over hennes nyeste landing.

– Så morsomt. Dette er kjempegøy og ikke overraskende i det hele tatt. Det er jo kjempebra at hun fortsetter å få roller der borte og bygger seg selv oppover. Nå er; «the sky’s the limit», sier Uthaug til VG.

Regissøren tror denne nye avtalen kan ha stor betydning på det internasjonale filmmarkedet.

– Det kan hende at dette gjør henne mer populær på det norske markedet, men jeg tror de fleste kjenner henne godt fra før, så sånt sett er dette viktigere overfor det internasjonale markedet.

Tidligere, da VG snakket med Uthaug, trodde han ikke Berdal ville bli «typecastet» i én type rolle. Dette står han fortsatt fast ved selv om hun nå skal spille en kriger igjen.

– Det er litt sånn det fungerer. Når filmer er på utkikk etter noen som kan slåss, og ser at hun kan det, så blir det naturlig å spørre henne. Selv om hun nå har landet to krigerroller på rad i Hollywood, vil flere få øye på henne og se at hun også vil passe like godt til andre type roller, sier Uthaug.

Drømmer om andre roller

«Hercules» er Ingrids største rolle i Hollywood nå, hun har tidligere vært med i Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel», også den en actionfylt film. Før festpremieren på «Hercules» i Oslo, røpte Bolsø Berdal imidlertid at hun drømmer om noe ganske annet.

– Jeg har lyst til å gjøre gode prosjekter, sa hun om en eventuell videre Hollywood-karriere, og utdypet:

– Jeg drømmer om et godt drama, et godt karakterdrama. Det kan jeg gjøre hvor som helst i verden egentlig. Jeg har vært i Los Angeles tidligere, og etter hvert nå begynner jeg å forstå systemet. Det er såpass annerledes, men jeg føler jeg har lagt et grunnlag. Det er så sterke strukturer som kan virke litt skremmende til å begynne med, sa Bolsø Berdal til VG.

Pilotepisoden til serien skal spilles inn fortløpende av HBO og Warner Bros TV, deretter må HBO bestemme seg for om de skal sende en full TV-serie.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder