SENTRALE I DENNE SESONGEN: Jonas, spilt av Marlon Langeland og Isak, spilt av Tarjei Sandvik Moe.

SENTRALE I DENNE SESONGEN: Jonas, spilt av Marlon Langeland og Isak, spilt av Tarjei Sandvik Moe. Foto: NRK

TV-anmeldelse: Skamfølelsen er tilbake

Mann (30) har fått troen tilbake.

Sandeep Singh
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

UNGDOMSSERIE

«Skam»

Norge. Regi og manus: Julie Andem

VG:s terninger viser 5 prikker

Er det fortsatt #toosoon å si at andresesongen av «Skam» var en gedigen nedtur?

Der den første sesongen var spekket med genuint, nesten dokumentarisk skuespill og smertelig gjenkjennelige situasjoner, markerte «Noorhelm»-sesongen seg også med det smertefulle - men heller i form av såpete melodrama og banalt seige replikker.

Les også: Jente (17) og far (41) anmelder «Skam»

Den var selvsagt ikke foruten sine minneverdige øyeblikk: Påskespesialen, Nooras hinsides parkering av sin kvinnehatende svigerbror og cirka alle scener med Eskild - men serien tålte ikke forfremmelsen av William og Noora som hovedkarakterer.

Men av første episode av Sesong Isak å dømme, har serien fått tilbake en hovedkarakter som er overbevisende og interessant nok til å bære en hel sesong. Isak trenger ikke på liv og død fortelle hva han tenker, for det lyser fra skuespiller Tarjei Sandvik Moes uttrykksfulle ansikt. Han har dessuten en komisk timing som kanskje kun overgås av Jente-Chris og Vilde.

Sett denne? Sjekk danskenes herlige «Skam»-ordbok

Sesongstarteren legger opp til flere interessante historieelementer man gleder seg til å følge: Sanas balansegang mellom kosegruppeambassadør og en slags Pablo Escobar, denne sesongens William: en James Dean med joint bak øret, samt den svært sympatiske førstisen som havner på mottagende ende av en tidsriktig «Stranger Things»-referanse. Og kanskje best av alt: Jonas er tilbake!

Det lover svært godt at første episode av «the Isak show» slekter såpass til det som gjorde at vi forelsket oss i den overlegne førstesesongen. Med sitt autentiske, kleine og universalt gjenkjennelige språk, enten du ser på det som en ungdomsserie eller en slags naturdokumentar, er «Skam» forhåpentligvis på vei til å bli Norges beste serie igjen.

Deilig å få skamfølelsen tilbake!

SANDEEP SINGH

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder