PÅ RØMMEN: Jules (MyAnna Buring) og Murdoch (Philip Glenister) i «Ingen utvei». Foto: Ben Blackall Red Production Comp

TV-anmeldelse påskekrim: Høyoktan-rømlingjakt

Veldig lite er som det virker i «Ingen utvei». Og det virker bra.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL
VG:s terninger viser 4 prikker

«Ingen utvei»

Britisk krimserie i tre deler.

Alle delene sendes etter hverandre på NRK1 kl. 21.40 skjærtorsdag.

«Ingen utvei» er sesong 2 av serien «Prey», som ble vist som påskekrim på NRK i fjor. Og i likhet med første sesong handler denne om en «lovens offiser» som ender opp med å bli jaget av sine egne.

Bøker: VGs store påskekrim-guide.

Mens etterforsker Susan Reinhart, igjen spilt av Rosie Cavaliero, starter undersøkelsen av et nær oppbrent lik i en bil, får fengselsbetjent David Murdoch en mystisk telefon der en kidnapper truer med å skade hans gravide datter med mindre Murdoch hjelper en kvinnelig fange med å flykte.

En fortvilet Murdoch vikler seg mer og mer inn i kriminelle handlinger samtidig som Reinhart kommer på sporet av rømlingene og en tilsynelatende kobling mellom den døde og kidnapperen.

Philip Glenister spiller den fortvilte faren med svenske MyAnnaBuring (kjent fra «Downton Abbey», «Dag» og «Banished») som fangen Lucy på slep. Glenister tegner Murdochs beskjedne vesen i kontrast til den bestemte handlekraften han demonstrerer som motvillig kriminell, og Buring overrasker etter hvert med flere dimensjoner enn «dødvekt».

Leste du: Fra «Downton Abbey» til «Dag».

Mens Reinhart i forrige sesong slet med en usunn besettelse av eksmannen, er hun nå tilsynelatende lykkelig med ny mann. Men profesjonelt er hun frustrert over å ha blitt forbigått til forfremmelse, og en legediagnose truer i bakgrunnen. Cavaliero er nok en gang rå som den komplekse, men snarrådige etterforskeren – denne gangen kledelig spilt opp mot Nathan Stewart-Jarrett som hennes noe håpløse nye kollega, Richard Iddon.

Sesong 2 har mer «ro i ræva» enn den slitsomme førstesesongen, men er like fullt en høyoktan-opplevelse som veksler mellom å minne om «Jaget» og en ømmere dramaserie.

Og akkurat når du tror du vet hva som skjer, endevendes forventningene i god påskekrimstil.

Anmeldelsen er basert på de to første episodene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder