I HARDT VÆR: Den siste tiden har flere kvinner stått frem med sine anklager mot Bill Cosby. TV-stjernen har foreløpig ikke kommentert anklagene. Foto:Victoria Will,Ap

To nye kvinner med overgrepsanklager mot Cosby

Therese Serignese og Carla Ferrigno er de to siste kvinnene som kommer med sexanklager mot sitcom-kongen Bill Cosby.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Sykepleieren Therese Serignese (57) fra Florida og Clara Ferrigno, kona og manageren til skuespilleren Lou Ferrigno, føyer seg inn i rekken av kvinner som står frem og forteller sin historie om sitt møte med Cosby.

Serignese forteller i et intervju med AP torsdag at TV-ikonet skal ha voldtatt henne i 1976 etter et show i Las Vegas. Serignese skal ha vært alene med Cosby backstage, da han ga henne to piller og et glass vann og sa: «Ta disse».

- Mitt neste minne er følelsen av å være ruset, være naken stående på beina. Bill Cosby hadde sex med meg bakfra, sier kvinnen som var 19 år gammel da overgrepet skal ha blitt begått.

Skal ha kommet seg unna

HOLDT DET HEMMELIG: Lou Ferrignos kone, Carla, snakket for første gang om sitt møte med Cosby denne uken. Her er ekteparet avbildet i 2009. Foto:Matt Sayles,AP

Ferrigno kom med sine anklager i det amerikanske radioprogrammet «John and Ken» torsdag, skriver Hollywood Reporter.

Den tidligere Playboy-bunnyen skal ha blitt introdusert for Cosby og hans kone Camille i deres hjem av en mann hun datet i 1976. Da hennes date dro og Camille gikk å la seg, skal Cosby ha lagt an på henne mens de spilte biljard.

- Han tok tak i meg, dro meg til seg og kysset meg hardt, sa Ferrigno.

Hun skal ha dyttet TV-stjernen fra seg og spurt hva han holdt på med. Dette satte imidlertid ikke en stopper for Cosbys forsøk på å kysse kvinnen. Ferrigno skal likevel ha klart å komme seg unna og ut i en gang.

- En fyr kom ut av et rom og jeg fortalte ham at jeg ville hjem. Jeg har holdt dette for meg selv i mange år, sa Ferrigno i radioprogrammet.

Ferrigno sier også i radioprogrammet at hun er overbevist om at Cosbys kone skal ha vært klar over sin manns oppførsel.

Saken fortsetter under videoen.Kommenterer ikke de nye anklagene selv

Da Cosby underholdt i forbindelse med et veldedig arrangement for kvinner på Bahamas samme kveld som anklagene dukket opp, holdt han seg utelukkende til manus. Cosby kommenterte ikke anklagene, og det var få ledige seter, skriver AP.

Cosbys talsperson har heller ikke kommentert anklagene som har dukket opp den siste tiden, men Cosbys advokat, Martin Singer, tok til orde kort tid etter at de de nye anklagene dukket opp i mediene torsdag.

- Historiene som nå omtales i mediene er fabrikkerte og ubekreftede historier om Cosby. Rekken med anklager er i ferd med å tippe over mot det latterlige, sier han i en pressemelding skriver Variety.

For få dager siden hevdet tidligere supermodell og Top Model-dommer Janice Dickinson at sitcom-kongen dopet henne ned og voldtok henne i 1982.

Cosbys advokat har tidligere bidratt til å gjøre vondt verre da de sist helg publiserte en uttalelse der han sa at «det at gamle historier gjentas, gjør dem ikke sanne». Han sa videre at Cosby selv ikke ville gi ryktene troverdighet ved å kommentere dem, og at dette ville være den eneste uttalelsen fra Cosby og hans representanter om temaet.

Cosby, som er verdensstjerne etter å ha spilt familiefaren Cliff Huxtable i serien «The Cosby Show», er under knallhardt press etter at flere gamle anklager om seksuelle overgrep har dukket opp igjen de siste ukene.

Cosby sto overfor en mulig rettssak for snart ti år siden, da Andrea Constand gikk til sak mot ham, med lignende anklager. Da sto en rekke andre kvinner klare til å vitne mot Cosby. Men partene inngikk forlik før saken kom for retten. De nye anklagene har dukket opp i forbindelse med nyheten om at Cosby planlegger et nytt familieprogram.

Les også

Mer om

  1. Bill Cosby
  2. Hollywood

Flere artikler

  1. Bill Cosby vil hemmeligholde gammelt forlik

  2. Cosby om overgrepsanklagene: – Jeg snakker ikke om det

  3. Bill Cosby trues med massesøksmål

  4. Supermodell med nye overgrepsanklager mot Bill Cosby

  5. Playboy-modell anmelder Cosby for overgrep

  6. Flere overgrepsanklager mot Cosby

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder