OFFER FOR KONFLIKTEN: Olaf Tufte, programleder for «I hodet på Tufte». Foto: Jan Petter Lynau , VG

Seertall på TVNorge-satsinger halvert etter konflikten

TVNorge-programmene «Fire stjerners middag» og «I hodet på
Tufte» blør etter konflikten med Telenor.

Artikkelen er over fire år gammel

2,8 millioner seere i en million norske husstander mistet 13 kanaler natt til søndag etter at Discovery Networks og Canal Digital ikke kom til enighet om en ny avtale.

Det betyr at TVNorge har forsvunnet for svært mange seere, og det viser seg selvsagt i seertallene.

Dokumentarsatsingen «I hodet på Tufte» ble sett av 179.000 i forrige uke, etter en enda bedre premiere med 227.000 seere. Tallene fra i går reflekterer imidlertid konflikten og antallet svarte skjermer meget godt: «I hodet på Tufte» fikk nemlig ikke flere enn 90.000 seere.

Også kjendiskos-serien «Fire stjerners middag» må lide, om enn ikke i like stor grad. Forrige ukes episode hadde 190.000 seere, mens gårsdagens episode er registrert med 111.000.

FIRE STJERNER: Anne Marie Ottersen, Torkjell Berulfsen, Stian Blipp og Triana Iglesiaser noen av deltakerne i årets «Fire stjerners middag» Foto: , TVNorge

– Vi var selvsagt forberedt på at dette ville få konsekvenser, og tall fra gårsdagen viser at vi nesten halverer våre markedsandeler. Det sier litt om hvilken makt og posisjon Telenor har i det norsk TV-markedet, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks og legger til:

– Telenor er i dag den TV-distributøren i Norge som bidrar minst til produksjon av norsk innhold, men som kontrollerer størst andel av markedet.

TVNorge har flere store satsinger som også kan påvirkes av konflikten. I dag skal for eksempel populære «I kveld med YLVIS LIVE» på skjermen igjen, mens søndag 14. februar er det premiere for en ny sesong med komiserien «Helt perfekt», samme kveld som «Neste sommer» og «71 grader nord» har premiere.

Thomas Giertsen fra «Helt perfekt» uttalte til VG i går at han er lei seg påTV-seernes vegne.

– Vi har premiere på en ny sesong om to uker. Jeg synes det ville være synd om halvparten av våre seere ikke får med seg den, nå som Ine har blitt gravid, og greier. Jeg håper det løser seg før den tid, sier Giertsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder