HOVEDROLLE: Alt tyder på at skuespiller Tarjei Sandvik Moe, i rollen som Isak, får hovedrollen i sesong tre av SKAM. Foto: Skjermdump NRK

Slik blir nye «SKAM»

Ny promo viser ikke SKAM-jentene. Denne gangen er det guttenes tur.

 • Elise Alexandra Gulbrandsen
 • Linn-Christin Marthinussen

Artikkelen er over tre år gammel

NRK har opplevd stor suksess med nett-serien «SKAM». Serien har tidligere fått ros for å belyse alvorlige tema som voldtekt på en opplysende og god måte.

Serien har fulgt venninnene Noora, Eva, Vilde, Chris og Sana gjennom deres hverdagsutfordringer. Men i promoen for sesong tre kan det tyde på at det er seriens mannlige skuespillere som vil være i fokus.
Dette samsvarer med det VGs yngste anmelder mente om neste sesong.
I en rykende fersk NRK-promo vises lettkledde gutter som leker med vann i en garderobe. Navnet Isak kommer opp på skjermen på slutten av videoen, og det kan tyde på at han har hovedrollen. Det er Tarjei Sandvik Moe som har spilt rollen som Isak Valtersen.

– Promoen taler for seg selv. Det jeg kan si er at det er masse å ta tak i for fansen, og at de har en bra sesong i vente. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere ytterligere detaljer, sier Håkon Moslet, redaksjonssjef i NRK P3 og ansvarlig for «SKAM», til VG.

Se klippet som hintet til sesong tre:


Har du lest? Torstein er «SKAM»-Nooras kjæreste
VGTV Rampelys-programleder Morten Hegseth gleder seg over den nye promoen:

– Endelig har manisk klikking på SKAMs nettsider gitt resultater. Denne promoen er fantastisk. Dette betyr at det vi tolket ut fra sesongavslutningen, nemlig ISAKs blikk i kamera, var en plantet bekjed om at denne sesongen kommer til å handle om han og homsing. Og det blir det, hurra!

Hegseth legger til:

– Homofili har blitt tematisert et hundretalls ganger i dramaproduksjoner, men jeg tviler på at noen har fremstilt det like bra som serieskaper Julie Andem kommer til å gjøre denne høsten. Hurra, som jeg gleder meg! Og folks frykt om at Eskil kommer til å gli ut av serien ser nå ut til å være grunnløs. Det som blir spennende å se nå er hvordan jentenes rolle i den nye sesongen kommer til å være. Men siden de er ikke-eksisterende i promoen, kan det bety at det blir mindre av dem fra høsten. En promos poeng er jo å si noe om handlingen som kommer, tross alt. Men når det skal sies: Alle jentene i serien kommer til å gjøre en lysende karriere som homobestevenner. Dette blir gøy!

Har du sett? Her er «lille» Marius og Astrid S i «Skam»

SQUAD GOALS: Det har lenge blitt spekulert i hvem som skal ha hovedrollen i sesong tre av serien SKAM. Fra venstre: Frida Josefine Pettersen, Ulrikke Falch, Iman Meskini, Ina Svenningdal og Lisa Teige. Foto: NRK

Mer om

 1. Skam
 2. NRK

Flere artikler

 1. «Skam»-øyeblikkene som skapte overskrifter

 2. «Skam»-Josefine om sin nye deltidsjobb: – Jeg jobber som telefonselger

 3. Pluss content

  TV-ekspertene: Slik blir sesong 3 av «Skam»

 4. NRK letter ikke på «Skam»-sløret

 5. «Skam» beskyldes for kroppspress

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder