OMSIDER KLAR: Aslag Haugen, her på innspillingsgården, har sagt nei til «Hver gang vi møtes» syv ganger. Foto: Gisle Oddstad, VG

Aslag Haugen før «Hver gang vi møtes»: – Blir vanskelig å snakke om meg selv

VESTRE KJÆRNES GÅRD (VG) Hellbillies-vokalisten (58) er forberedt på at både nakkebruddet og brorens brå død blir temaer på TV, men vet ikke hvordan han selv vil reagere.

For Aslag Haugen har det tatt åtte år å venne seg til tanken på å være med i «Hver gang vi møtes» og brette ut livet sitt foran kamera. Han er nemlig blitt spurt hver eneste gang etter første innspilling i 2011.

– Ideen måtte modnes. Jeg er ingen typisk realitykjendis. Det er jo blitt et fag i seg selv, sier han når VG møter ham og de andre deltagerne på Vestre Kjærnes Gård utenfor Moss onsdag denne uken.

– I år landet jeg på at hvis jeg i det hele tatt skal vurdere å være med på noe sånt, så måtte dette være rett tid og riktig konsept. Casterne var også veldig flinke til å overtale, ler Haugen.

Nysgjerrig: Disse er med i årets sesong av «Hver gang vi møtes»

Det er første innspillingsdag av den niende sesongen. Men «Hver gang vi møtes» er vel så mye «snakke ut-TV», som musikkunderholdning. Det er Haugen veldig bevisst på.

– Musikkdelen er jeg komfortabel med, men ikke så mye det andre. Jeg får ta det som det kommer og svare på det jeg vil. Men å utlevere personlige ting er jeg ikke glad i, så det gjør jeg så lite som mulig. Det blir vanskelig å snakke om meg selv. Jeg er ikke skrudd sammen sånn, så det blir det kleineste.

Den dramatiske ulykken i 2009, som var nær ved å invalidisere musikeren, blir garantert et tema. Haugen falt av scenen under en Hellbillies-konsert i Skippagurra og brakk nakken og begge håndleddene. I ettertid har han uttalt at han er heldig som overlevde.

– Vi kommer nok til å snakke om det som skjedde. Det er naturlig. Men det er ikke favoritt-teamet mitt, innrømmer han.

– Det som blir viktig for meg i den settingen, er å skryte av norsk helsevesen, og hvordan man får akutt hjelp når man trenger det.

– Har du varige mén?

– Det er ganske utrolig, men bortsett fra litt muskulære ting, så merker jeg ingenting.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FALLULYKKE: Aslag Haugen, her under et møte med VG to måneder etter nakkebruddet for ti år siden. Foto: Knut Erik Knudsen, VG

Haugen er innstilt på at også brorens plutselige død blir et samtaleemne foran TV-kamera. Arne Sigurd Haugen omkom i en bilulykke i 2011.

– Som alle ulykker var dette idiotisk og meningsløst. Det er sånn man bare hører om, og som ikke skjer med ens nærmeste, sier Haugen.

– Hvordan blir det å snakke om sorgen?

– Jeg kommer nok ikke til å ville snakke så mye om det. Hvordan jeg vil reagere, vet jeg heller ikke. Man kan bestemme seg for aldri å gråte på TV, men man vet ikke hvordan det blir der og da. Musikk kan også gjøre alt ekstra følelsesladet, mener 58-åringen.

Noe som skal gå greit å utbrodere, er at han fortsatt er lykkelig forelsket i kona Cathrine Myhren (40), som han giftet seg med i «hemmelighet» i Thailand for åtte år siden.

Det kan godt bli et tema rundt bordet, for det er veldig kult, smiler han.

Her snakket paret med VG før bryllupet (artikkelen fortsetter under):

Haugen har sammen med Hellbillies gitt ut mange plater og vunnet en rekke Spellemannpriser. Til neste år kan de feire 30 år på veiene. Blant de mest berømte låtene er «Den fineste eg veit» og «På Ål stasjon». Haugen er nå veldig spent på hvordan det blir å tolke de andres låter.

– Jeg har respekt for låtskriverfaget og ønsker å gjøre så gode versjoner som mulig – med mitt eget preg. Men mange av de andre befinner seg i en helt annen musikalsk verden enn min, smiler han.

les også

Ølkaster stoppet Hellbillies-konsert

Haugen, som i tillegg spiller i bandet Respatexans, gleder seg til å få tid til å bli godt kjent med de andre artistene. Noen har han jobbet med før. 10 dager skal de leve tett på hverandre.

– Jeg ser frem til gode musikalske opplevelser og nye impulser.

De øvrige deltagerne er Odd Nordstoga (46), Linnea Dale (28), Morgan Sulele (25), Frida Ånnevik (34). Tuva Syvertsen (35) og Chris Holsten (26).

Den nye runden av «Hver gang vi møtes» får premiere på TV 2 på nyåret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder