FERDIG I KOMISERIE: Charlie Sheen har fått sparken fra «Two and a Half Men», som han har vært med i siden 2003. Foto: Wenn.com

Sheen kan få ny TV-jobb

«Two and a Half Men» kan fortsette uten stjernen

(VG Nett) TV- og filmbransjen i Hollywood står nå i kø for å få en bit av skandaliserte Charlie Sheen (45).

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL


Det kommer frem i amerikanske medier bare dager etter at han fikk sparken fra «Two and a Half Men», som følge av Sheens livsstilsproblemer.
Milliardær Mark Cuban, eiere av kabelkanalen HDnet, er blant dem som for tiden er i forhandlinger med Sheen.

- Vi kommer til å gjøre noe sammen, men det er ikke sikkert at det blir en TV-serie. Det kan bli et talkshow eller en dokusåpe, sier han til ESPN Dallas.

Produsent Robert Kirkman, mannen bak suksesserien «The walking dead», sier til Hollywood Reporter at døren står åpen.

- Charlie, ring oss. Vi kommer absolutt til å fikse noe. Vi gjør hva du vil, sier han til avisen og legger til at Sheens talent er «utrolig».

Selv om Sheen er ferdig i «Two and a Half Men» er historien full av eksempler på at populære TV-serier fortsetter uten sine opprinnelige skuespillere.

Spekulasjonene går allerede høyt i Hollywood om komiserien «Two and a Half Men» kommer til å fortsette uten Charlie Sheen, etter at han fikk sparken tidligere i uken.

Les også: Sheen raser og truer med søksmål

Sheen spiller skjørtejegeren Charlie Harper i serien som har gått siden 2003, og mye av handlingen dreier rundt Sheens karakter. Men det betyr ikke at han ikke kan byttes ut. Nyhetsbyåret AP har listet opp en rekke eksempler på TV-show som har fortsatt etter at viktige skuespillere sa takk for seg.

VGTV: Her vifter Sheen med machete

David Caruso forlot krimserien NYPD Blues for å prøve seg på film og ble erstattet av Jimmy Smits. Serien fortsatte i ti år etter det. Avdøde Farrah Fawcett Majors slo for alvor gjennom i serien «Charlies Angels» i 1977, men ble erstattet av Cheryl Ladd, som siden fortsatte i fire sesonger.

Erstattet Michael J. Fox

Charlie Sheen har også opptrådt som erstatter. Michael J. Fox måtte forlate TV-serien «Spin City» i 2000 da han ble rammet av sykdommen Parkinson - og Sheen var med i to sesonger.
Mulighetene er altså store for at Warner Bros ikke vil la en melkeku som «Two and a Half Men» forsvinne i intet - og spekulasjonene om hvem som eventuelt kunne erstatte Sheen, pågår for fullt.

Les og se VGTV: Valen hadde besøk av Sheen

TMZ meldte i går at serieskaper Chuck Lorre skal ha stor tro på ungpikehelten fra 80-tallet, Rob Lowe (46).

ABC har - forholdsvis uhøytidelig - listet opp hele ti kandidater, etter å ha fått bekreftet fra CBS- og Warner Bros-kilder at toppsjefene ser etter skuespillere som kan gjenopplive den populære serien som for øyeblikket er satt på hold.

NY CHARLIE: Jason Alexander har fleipet med at han kan gå langt for å fylle skoene til Charlie Sheen i «Two and a Half Men». Foto: AFP

I tillegg til Rob Lowe tar ABC blant andre med Jason Alexander, som for alltid vil bli husket som George fra Seinfeld. Han har selv fleipet med at han kan gå langt for å erstatte Sheen via sin Twitter-konto.

Woody Harrelson, som selv fikk sitt gjennombrudd som en litt enkel noksagt i «Cheers», trekkes også fram som en passende kar. Passe kan også en annen sitcom-helt ifølge ABC, Matt LeBlanc fra «Friends». Den aldrende actionhelten David Hasselhoff, Entourage-stjernen Jeremy Piven er to andre kandidater ABC trekker fram.

Se hele listen på ABCs nettsider.

Hvis Warner Bros og CBS-sjefene ønsker å lete i Sheens familie, kan de velge seg broren Emilio Estevez - som tidligere har gjort en gjesteopptreden i «Two and a half men».

VGTV: Sheen lever som en konge med to elskerinner

Norske eksempler

Det finnes ikke mange eksempler på at man har byttet skuespillere i norske TV-serier, men fra filmbransjen finnes flere eksempler.

«Tomme Tønner» ble karakteren Nico spilt av Anders Danielsen Lie mens han ble erstattet av Jeppe Beck Laursen i oppfølgeren «Tomme tønner 2 - det brune gullet». Egon, Kjell og Benny har også blitt spilt av flere forskjellige skuespillere i barnefilm-serien om «Olsenbanden Jr.».

Sheen får støtte

AKUTELL KANDIDAT?: ABC nevner Jeremy Piven som en aktuell erstatter for Charlie Sheen, i og med at «Entourage» går mot slutten. Foto: AFP

Charlie Sheen er ikke spesielt populær blant toppsjefer og produsenter, men han får støtte fra en av kollegene sine i «Two and a Half Men». Holland Taylor - som spiller Charlie Sheens mor i serien - forsvarer Sheen og sier det alltid var moro å være på settet med ham:

- Charlie var alltid høflig, hyggelig og morsom med alle han jobbet med på settet, skriver Taylor i en e-post til AP.

Les også

 1. Linda om sin hete flørt med Charlie Sheen

  Da Linda Johansen (43) ble invitert på Playboy-fest, endte hun naken i den beryktede «grotten» med skandaleomsuste…
 2. Charlie Sheen raser og truer med søksmål

  (VG Nett) Selv om Charlie Sheen (45) ropte «Endelig fri!» fra hustaket etter at han fikk sparken, går han til søksmål…
 3. Kristian Valen: - Charlie Sheen fortalte meg hvorfor han liker prostituerte

  (VG Nett) På fest hjemme hos Kristian Valen (36) skal skandaleombruste Charlie Sheen (45) ha begrunnet sitt ville liv.
 4. Charlie Sheen sparket fordi han er «syk»

  (VG Nett) Pampene i Warner Bros har fått nok av Charlie Sheens ville utspill.
 5. Derfor hylles Sheen som festgud

  Mens bråkebøtta Charlie Sheen (45) hylles som festgud, holder verden pusten i håp om at rehabiliteringsdømte Lindsay…
 6. Charlie Sheen: - Jeg er ikke gal

  (VG Nett) TV-serien har stoppet, agenten har sluttet og ekskona har gitt ham besøksforbud.
 7. Charlie Sheen krever lønnstillegg

  (VG Nett) Den skandaleombruste TV-stjernen Charlie Sheen (45) forlanger 17 millioner kroner per episode av…
 8. Sheen takker for støtten

  (VG Nett) Skuespillerrebellen Charlie Sheen (45) bryter tausheten rundt kollapsen for en uke siden.
 9. Slutt for «Two And A Half Men» for nå

  (VG Nett) Det blir ikke noen flere episoder av «Two And A Half Men» denne sesongen.
 10. Så mye koster skilsmissen for Charlie Sheen

  (VG Nett) Charlie Sheen (45) og ekskona Brooke Mueller (33) er enige om skilsmissen, og konklusjonen er enkel: Det blir…

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder